Računari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Računari
U igru je ušao Lenovo. Sa Lenovom su mi iskustva polovična. Mislim da kvalitet izrade zaostaje malo za HP-om i Asusom. Nekako mi deluje previše plastičan i bojim se da neće izdržati maltretiranje u vidu vucaranja tamo vamo svaki čas.
B 50-30 - 46.656 din
B 50-70 - 47.720 din
Osnovna razlika je što slabiji model ima za nijansu slabiji CPU, ali zato bolju grafiku sa sopstvenom memorijom. Jači model dolazi sa i3 i standardnom grafikom. Ostalo je manje više sve isto.
Zanimljivi su mi jer imaju 1TB HDD, a prostora na HDD-u uvek fali.
Onaj HP 455 sam batalio jer AMD CPU u njemu troši previše struje i greje se, a to ne volim nikako.
Ostaje HP 430 G2 koji je oko 2.000 din skuplji i u odnosu na jači Lenovo ima noviji i brži i3 CPU, ista grafika, memorija i ostalo, manji je i lakši, kompaktniji i verujem kvalitetniji. Osim optike koja mi nije problem jer imam ext usb DVD-RW, uslovno rečeno, mana je HDD od samo 500GB. Ako to prebolim, mislim da je HP ipak najbolji izbor.
B 50-30 - 46.656 din
B 50-70 - 47.720 din
Osnovna razlika je što slabiji model ima za nijansu slabiji CPU, ali zato bolju grafiku sa sopstvenom memorijom. Jači model dolazi sa i3 i standardnom grafikom. Ostalo je manje više sve isto.
Zanimljivi su mi jer imaju 1TB HDD, a prostora na HDD-u uvek fali.
Onaj HP 455 sam batalio jer AMD CPU u njemu troši previše struje i greje se, a to ne volim nikako.
Ostaje HP 430 G2 koji je oko 2.000 din skuplji i u odnosu na jači Lenovo ima noviji i brži i3 CPU, ista grafika, memorija i ostalo, manji je i lakši, kompaktniji i verujem kvalitetniji. Osim optike koja mi nije problem jer imam ext usb DVD-RW, uslovno rečeno, mana je HDD od samo 500GB. Ako to prebolim, mislim da je HP ipak najbolji izbor.
Posetite www.garaza.rs !
Pogledaj neki Fujitsu ja imam odlična iskustva sa njima i drugar ih nahvalio isto svi u njegovoj firmi koriste i nemaju problema.
npr. http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 51591.html
npr. http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 51591.html
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
@Trojke
U pravu si. Iako retko koji laptopovi po kvalitetu mogu da se približe Lenovu, ali samo Thinkpad T i X seriji, a to košta i to prilično. Ovim jeftinijim ni ja nisam oduševljen.
Sent using Tapatalk
U pravu si. Iako retko koji laptopovi po kvalitetu mogu da se približe Lenovu, ali samo Thinkpad T i X seriji, a to košta i to prilično. Ovim jeftinijim ni ja nisam oduševljen.
Sent using Tapatalk
Širim haos!
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Trojke, nadam se da znas da na vecinu Lenovo modela te serije mora Win8. Win 7 ne moze zbog EFI koji podrzava samo Win8. Postoje modovani EFI firmware-i ja sam jedan radio ali naravno onda garanciju zaboravi. Ako ti bas treba Win 7, imaj to na umu.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Hajde jedna pomoc. U pitanju je Asus laptop. Ima dva USB ulaza. Sa tim sto je srednji deo jednom crn, a ovom drugom je plave boje. Sigurno ima neki razlog sto je to tako. Ne verujem da je za ukras. Jel zna neko koji je razlog toga.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Iskreno, nisam razmišljao o tome, a trebalo bi. Hvala ti što si me podsetio. Osmicu ne mogu da smislim, čekam desetku, a dotle peglam sedmicu. Tako da mi ova informacija dosta znači.
Vidim da HP ima uredno drajvere za Win7 i to sve verzije, za ovaj model 430 G2.
Vidim da HP ima uredno drajvere za Win7 i to sve verzije, za ovaj model 430 G2.
Posetite www.garaza.rs !
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pazi ja ne mogu tacno da se setim oznake ali su bile tog tipa 50-70 i sl. Notebook je bio nov ali je stigao iz inostranstva tako da je vlasnika bilo briga za garanciju a morao je win7. Ja sam skinuo neki modovani EFI firmware i to je radilo. Sa fabrickim krene instalacija i pukne BSOD posle kopiranja. ACPI tabela je potpuno izmenjena i nekompatibilna sa 7 i to je osnovni problem.
- TDI
- Banned
Ne bilo ti tesko...Da mi objasnis u cemu je razlika. Tebi koji znas mozda deluje smesno.
Ubacivao sam u oba USB misa, radi isto i na jednom i na drugom...

Usb 3.0 je brzi od 2.0.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
@Xepoj
Ma znam, smaraju me ovi iz MS Srbija, stalno šalju ponude da testiram Win10. Nešto nemam vremena za to.
@Dzoni_m
Poznati su mi takvi slučajevi. Imao sam neke slične. Jednom sam morao da uđem u neki skriveni BIOS meni da nešto podesim i sve što sam našao na netu nije prošlo. Tri dana sam tražio i upali neka skroz čudna kombinacija tastera, nisam verovao da su tako namestili. A za moj prvi HP laptop sam isto danima tražio drajver za wireless, jer fabrički nije hteo da radi. Nađe se rešenje za skoro sve, samo traži vremena.
Ma znam, smaraju me ovi iz MS Srbija, stalno šalju ponude da testiram Win10. Nešto nemam vremena za to.
@Dzoni_m
Poznati su mi takvi slučajevi. Imao sam neke slične. Jednom sam morao da uđem u neki skriveni BIOS meni da nešto podesim i sve što sam našao na netu nije prošlo. Tri dana sam tražio i upali neka skroz čudna kombinacija tastera, nisam verovao da su tako namestili. A za moj prvi HP laptop sam isto danima tražio drajver za wireless, jer fabrički nije hteo da radi. Nađe se rešenje za skoro sve, samo traži vremena.
Posetite www.garaza.rs !
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Trojke, mi smo uzeli za firmu brdo tih HP-ova, samo sa i5 procesorima, i mislim da su jako dobri. Ergonomski su super, materijali su lepi, lepo rade...
Jel jedina opcija za kupovinu prodavnica i rate? Pitam jer u oglasima moze da se nadje svasta zanimljivo za te pare.
- TDI
- Banned
HvalaXepoj87 napisao:Usb 3.0 je brzi od 2.0.
Sent from my Sony