Letovanja - iskustva, preporuke...
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Re: Letovanje 2012
Na Hvaru sam u maju bio poslovno uglavnom. Apartman sam imao iznajmljen u Starigradu i to kod porodice čiji je sin bio u ratu neki specijalac. Kad sam saznao nije mi nešto bilo prijatno dok čoveka nisam upoznao. Nakon toga smo dosta pričali, pogotovo uveče i bilo je veoma prijatno.
verovatno je tačno da je na ostrvima malo opuštenija atmosfera mada lično nigde nisam imao problema ni na kopnu.
Mislim da će se za koju godinu sve više naših ljudi odlučivati za letovanje u Hrvatskoj jer realno, prelepa je Dalmacija, Istra... U Dubrovnik iz principa ne bih nikada više išao. Naduveni "gospari" koji pre podne mrze sebe a posle podne ceo svet, pogotovo turistea pogotovo iz Srbije. To je moja ćerka čak dva puta debelo iskusila i ne pada joj Dubrovnik više na pamet. Neka im je inače lepi grad ali zli ljudi uglavnom.
Cene uopšte nisu naduvane kao što se uopšteno misli. Jedino sam u samom Hvaru dosta platio doduše odličnu tunjevinu, valjda zbog restorana na samoj rivi i zbog "razvikanog" Hvara.
Doduše u samom centru Hvara (šetalište kod crkve), dve kafe je koštalo 15 kuna, - 2€, što nije mnofo jer sam isto to na mnogim mestima u GR pio na "razvikanijim mestima" i skuplje.
Po meni Čak je Starigrad lepši i od Hvara i od Jelse, ali o ukusima ne vredi raspravljati naravno.
verovatno je tačno da je na ostrvima malo opuštenija atmosfera mada lično nigde nisam imao problema ni na kopnu.
Mislim da će se za koju godinu sve više naših ljudi odlučivati za letovanje u Hrvatskoj jer realno, prelepa je Dalmacija, Istra... U Dubrovnik iz principa ne bih nikada više išao. Naduveni "gospari" koji pre podne mrze sebe a posle podne ceo svet, pogotovo turistea pogotovo iz Srbije. To je moja ćerka čak dva puta debelo iskusila i ne pada joj Dubrovnik više na pamet. Neka im je inače lepi grad ali zli ljudi uglavnom.
Cene uopšte nisu naduvane kao što se uopšteno misli. Jedino sam u samom Hvaru dosta platio doduše odličnu tunjevinu, valjda zbog restorana na samoj rivi i zbog "razvikanog" Hvara.
Doduše u samom centru Hvara (šetalište kod crkve), dve kafe je koštalo 15 kuna, - 2€, što nije mnofo jer sam isto to na mnogim mestima u GR pio na "razvikanijim mestima" i skuplje.
Po meni Čak je Starigrad lepši i od Hvara i od Jelse, ali o ukusima ne vredi raspravljati naravno.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
- codemaker
Za par dana idem u Grčku (poslovno doduše i nažalost bez uživancije), na desetak dana, imaću dakle najnovije informacije o situaciji tamo, cenama, opšta situacija itd...
Biću u Paraliji, Lamiji, Atini, Korintu, Nafpliju, Sparti i Patri a u povratku u Prevezi i na Lefkadi, pa ću imati sasvim dobar uvid u predsezonu u GR.
Nadam se da neću imati loše vesti za one koji su već uplatili ili tek nameravaju u GR.
Biću u Paraliji, Lamiji, Atini, Korintu, Nafpliju, Sparti i Patri a u povratku u Prevezi i na Lefkadi, pa ću imati sasvim dobar uvid u predsezonu u GR.
Nadam se da neću imati loše vesti za one koji su već uplatili ili tek nameravaju u GR.
I meni je Starigrad ili Stari Grad lepši od Hvara i Jelse. Tih, miran ušuškan u dubok zaliv tako da uvek ima plaže gde je more relativno ili apsolutno mirno (u onoliko dubokom zalivu nikad ne divlja), nema nekontrolisano zidanih kuća...pravo mesto za odmor s malom decom.
Ako ću da budem objektivan problem je nepostojanje peščane plaže (ima jedna šljunkovita) ali one i nisu karakteristične za Dalmaciju.
Ako ću da budem objektivan problem je nepostojanje peščane plaže (ima jedna šljunkovita) ali one i nisu karakteristične za Dalmaciju.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
E ovo sa "gosparima" je tačno, i to je bilo i u SFRJ i nije bilo samo prema ljudima odavde nego prema svima tada našima. Toliko naduven svet, koji bi najrađe da im niko i ne dolazi, nego samo da uplati ili eventualno da im dolaze samo filmske zvezde, a neki tamo neki domaći turisti.codemaker napisao: Mislim da će se za koju godinu sve više naših ljudi odlučivati za letovanje u Hrvatskoj jer realno, prelepa je Dalmacija, Istra... U Dubrovnik iz principa ne bih nikada više išao. Naduveni "gospari" koji pre podne mrze sebe a posle podne ceo svet, pogotovo turistea pogotovo iz Srbije. To je moja ćerka čak dva puta debelo iskusila i ne pada joj Dubrovnik više na pamet. Neka im je inače lepi grad ali zli ljudi uglavnom.

Širim haos!
Letovanje 2012
Ma kakav Dubrovnik...ni Hrvati ne vole da letuju tamo.
Code,
Aj javi sta se desava na Lefkadi
Jedino sta moze da me negativno iznenadi je cena goriva
Za ostalo sam se pripremio
Aj javi sta se desava na Lefkadi

Jedino sta moze da me negativno iznenadi je cena goriva

Za ostalo sam se pripremio

- codemaker
Sad nađoh ovaj tekst, nimalo mi se ne sviđa....
Izgleda da je do daljeg kraj opuštenih poseta Atini i večernjih šetnji....
Da ne pominjem ostale probleme...
http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... %93-4-dio/
Izgleda da je do daljeg kraj opuštenih poseta Atini i večernjih šetnji....

Da ne pominjem ostale probleme...
http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... %93-4-dio/
Što se tiče Grčke, cena će ove godine dosta privući Srbe koji su planirali CG. Tek kad odu videće zaheb. I njih kriza rastura, mnogo gore nego nas.
Имам једно потпитање...
U kom smislu zajeb tek kad odu?
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Cene su dole dosta visoke koliko čujem. Zato ja moj lavor ne menjam. 

Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Grcka ce biti idealna za last minute, kada budu videli kako realno stoje sa kapacitetima.
Naravno, oni najjeftiniji apartmani, koji su najcesce u ponudi agencija, su skoro rasprodati. Ipak, vrlo lako se moze destiti da dosta bolji smestaji budu za iste ili slicne pare. Posebno osetljivi na broj gostiju su hoteli. Ako se prosle godine u sred sezone moglo letovati za relativno male pare (od prvog avgusta, dvoje odraslih i dete, 10PP, 4* na Halkidikiju, za nesto preko 700€; jer je DerTour pukao usled preporuke Vlade Nemacke i otkaza turista) , ove godine ce to biti jos izrazenije.
Ko prati ponude agencija, tur.operatora, kao i akcije tipa Flash Deals na Booking.com-u, moze vrlo lepo da prodje.
Losa strana je vanpansionska potrosnja, u kojoj ce da deru kozu sa ledja...
Naravno, oni najjeftiniji apartmani, koji su najcesce u ponudi agencija, su skoro rasprodati. Ipak, vrlo lako se moze destiti da dosta bolji smestaji budu za iste ili slicne pare. Posebno osetljivi na broj gostiju su hoteli. Ako se prosle godine u sred sezone moglo letovati za relativno male pare (od prvog avgusta, dvoje odraslih i dete, 10PP, 4* na Halkidikiju, za nesto preko 700€; jer je DerTour pukao usled preporuke Vlade Nemacke i otkaza turista) , ove godine ce to biti jos izrazenije.
Ko prati ponude agencija, tur.operatora, kao i akcije tipa Flash Deals na Booking.com-u, moze vrlo lepo da prodje.
Losa strana je vanpansionska potrosnja, u kojoj ce da deru kozu sa ledja...
- codemaker
I ja očekujem deranje kože s aleđa u vanpansionskoj potrošnji.
Od kad je počelo s**nje u GR, vidim da su cene u hotelima jednake, nisu povećavane, sve do marta ove godine kad sam bio tamo.
Ali, ono što sam primetio je da je klopa skuplja a pogotovo "a la kart" u restoranima a i poseta poslastičarnici je recimo dosta skupa. U martu sam sa drugarom jeo sladoled koji je koštao 2€ po kugli, tri kugle me je koštalo 6€ A govorim o jednom malom mestu kraj Korinta (Vrachati, ko je bio zna) i naravno van sezone! Mogu samo da pretpostavim cene u sezoni.
Pošto idem u ponedeljak, znači na samom početku sezone/predsezone, baš me zanima koja je cena te j**ene kugle sladoleda.
Također sam još u martu primetio veće cene kafe i pića, mada ne nešto drastično.
Videćemo...
Od kad je počelo s**nje u GR, vidim da su cene u hotelima jednake, nisu povećavane, sve do marta ove godine kad sam bio tamo.
Ali, ono što sam primetio je da je klopa skuplja a pogotovo "a la kart" u restoranima a i poseta poslastičarnici je recimo dosta skupa. U martu sam sa drugarom jeo sladoled koji je koštao 2€ po kugli, tri kugle me je koštalo 6€ A govorim o jednom malom mestu kraj Korinta (Vrachati, ko je bio zna) i naravno van sezone! Mogu samo da pretpostavim cene u sezoni.
Pošto idem u ponedeljak, znači na samom početku sezone/predsezone, baš me zanima koja je cena te j**ene kugle sladoleda.
Također sam još u martu primetio veće cene kafe i pića, mada ne nešto drastično.
Videćemo...
Der Tour je ove godine imao dobra sniženja sve do kraja aprila, umesto samo do kraja januara. Za sada ih nema, ali pratim sajt redovno pa ćemo da vidimo da li će biti promena. Za sada je rezervisan septembar, ali pošto su izbori u GR 17.6. možda uleti i jun 

Jedno pitanjce.
Da li bukiras preko nemackog ili britanskog Der Tour-a? Normalno platis karticom online kao i na booking.com?
Da li bukiras preko nemackog ili britanskog Der Tour-a? Normalno platis karticom online kao i na booking.com?

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Nažalost, ugasio sam kreditnu pa smo ovo za septembar išli preko lokalne agencije koja radi samo za proviziju od DerToura. Platila je žena svojom deviznom, kapiram da bi prošla i na netu ako bi imala dovoljno sredstava, pošto je procedura ista. Cene su identične onima sa http://www.DerTour.rs. Malo je sada glupa situacija, jer bi moglo da se desi da ono što mi se svidi ne mogu sam da platim