starac vujadin napisao:S obzirom da sam trenirao atletiku, da aktivno trčim i da da sve što mogu da uradim peške ja uradim peške te da hodam više km dnevno više sam nego upućen u ovo što pričam, pa sve to uz moje godine ima valjda neku težinu, ali namerno nisam hteo da potenciram lična iskustva i iskustva mog (sportskog) okruženja u dosadašnjoj priči. Ne bih se ni ovoliko raspisao da nije bilo komentara "ma ništa naročito, nema mnogo boljih"...u suštini briga me, ima i drugih dobrih patika. Trenutno trčim u Adidasu i hodam u Adidasu i Nike AM i odlične su sve te patike...valjda s godinama znam da odaberem da se više ne zajebem drastično.
Što se tiče udobnosti probao sam i ja na prvu loptu udobnije patike, ali stvar je u tome što takve patike posle par meseci izgube od velikog dela svoje udobnosti, a to je meni lično bitna stvar pošto meni stvari traju i želim kvalitet i robusnost koji traje i tu mi je NB neprikosnoven uz neke modele Nike.
Što se tiče popularnosti među trkačima složićemo se valjda da je tu pre svega u pitanju snaga marketinga i sponzorstva i da tu manje kompanije nemaju šanse, a razlike u kvalitetu nisu tolike da neko ne bi potpisao za Nike ili Reebok zato što je New Balance ili neko drugi toliko bolji.
Prvo, atletika i trcanje, nidje veze.
Trenirao i ja kosarku, ninjutsu, ronjenje, vaterpolo, karate,
i streljastvo, pa sta sada, expert sam za sve vezano za bilo kakav sport?
Drugo, ti imas ~70kg, sto znaci da furas samo jednu vrstu patike, dok sam ja od 80, do 130kg, izmenjao vise vrsta.
Evo, Adidas adistar mi traju skoro godinu dana, trcao sa ~120kg sa njima, sigurno oko 100km, od tada maltebe samo njih nosim, jer jedino u njima mogu da hodam duze od sat vremena bez problema na nogama, sto znaci da su prevalile mnogo km uz torturu koja je skoro duplo veca, nego sto im ti nanosis i patike su i dalje vrhunski udobne.
Naravno, izgubile su mozda 20% svog dampinga, jer su se slegle vremenom, ali svakoj patici mora to da se desi.
To koliko godina imas je tek bespoentan podatak.
Opet cu ti navesti primer automobilizma.
Gde je bila Alfa, pre svega 20,30 godina, a gde je sada?
Danas ce neko da izbaci vrhunski proizvod, sutra ce neko drugi.
Sve ove firme su dovoljno ozbiljne, da budu realna konkurencija jedni drugima.
Cela prica ti nema nijedan argument, vec u fazonu, ja sam iskusan, ja najbolje znam.
Opet, nidje veze.
Ponovicu opet, svaki covek ima patiku koja mu odgovara i tu nema univerzalnog resenja.
Ne postoji marka koja je najbolja, postoji patika koja je bolja od ostalih za odredjenu potrebu i svakog coveka individualno.
Sent from my Sony