Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Obuća i odeća

Post od nikaragva »

Ono što sam shvatio u vezi udobnosti obuće je da treba razlikovati svakodnevno šetkanje iz kombinovanje s autom i hodanje na duže staze.
Meni u prvom slučaju rade posao adidas patike neke slične stabil modelu. Međutim na duže staze 30, 50 i više kilometara računaj raspadanje nogu. Mnogo bolje sam se proveo u htz cipeli od 1700 dinara :)
Ključna stvar je deformacija obuće, počev od đona, pa do kože okolo.
Tako da sam zaključio da mi najviše sad prijaju tzv. off road patike, Salomon, Merrell, npr.,i za duže i za kraće šetnje.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Imas patike za trcanje koje imaju jacu i slabiju potporu. Obicno te sa slabijom furaju na amatersko trcanje i neki nivo komfora, dok ozbiljniji trkaci vole cvrscu patiku.
Moje patike su bas takve, za amatere, ali sa izuzetnim cushioningom i slabijom bocnom potporom.
Sve zavisi i od terena po kom trcis, pa se i namena svake patike razlikuje.
Da bi znao koja ti patika odgovara, moras prvo da stavis na papir sta tacno radis sa njom i koja aktivnoat je.najbitnija, pa onda po svojim parametrima krenes da trazis patike koje su za tebe.
Recimo, vecini trkaca prija cvrsta peta, meni smeta zbog povreda koje sam imao i dzaba onda sto je neka patika za to sto meni treba vrh, ako mojoj nozi ne odgovara.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ja dugo nisam igrao. Inace gazde Labradora su bivsi kosarkasi i radeci tamo sam upoznao dosta likova. Inace Dragan Tarlac je kum jednog od gazde. Koliko je covek jednostavan i kulturan.
Ajde da se prebacimo malo u temu o vezbanju pa da pricamo o basketu da ne spamujemo ovde. Mogli bi nesto da organizujemo.
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:
starac vujadin napisao:
Starče, samim tim što si kao argument naveo da si stariji si potpuno izgubio autoritet u diskusiji.
Jbg, nisi referentan da određuješ ko je autoritet u diskusiji, a ko nije. Sticanje autoriteta je proces, pa ili ga stekneš ili ga ne stekneš. To oko starosti sam spomenuo u malo drugačijem kontekstu, a ne u smislu nametanja autoriteta, ali pošto si dosta mlađi to ti je zasmetalo na prvu loptu. Ako se malo napneš moći ćeš da shvatiš šta sam hteo da kažem.
Nevezano za ovu priču iskustvo, koje između ostalog ono može doći i s godinama (kako kad, kako kod koga...) jeste argument, a to što ga neko nema ne znači da ne može da se ono upotrebi u priči ako ima smisla.
Iskreno, nisam ocekivao toliko deciji post od tebe i toliko povrsnih gluposti.
Ne znam sta volis kod mene i sta ja to radim, ali si ti opet poznat po tome da skreces argumentovanu temu, na licno podjebavanje.
Niciji identitet nisam uzeo i nicije teze. Iskreno, bas ne znam o cemu pricas.
Na ostatak cu odgovoriti kada budem na kompu, pa mozda prosiris svoje veoma malo i ograniceno licnim primerom, znanje u tom polju.
Samo sam se iz zezanja malo spustio na tvoj nivo. Čekam tvoj post, pa da nastavimo...
:kuku:
:sesir:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Paja napisao:
Xepoj87 napisao:Evo, Adidas adistar mi traju skoro godinu dana, trcao sa ~120kg sa njima
Ono bilo baš frka, a wc daleko?
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

AcaKayak napisao:
nidza napisao:
AcaKayak napisao:Evo ustvari da neko ne krene da me ispravlja pošto mi se ne gubi vreme :)

http://fortune.com/video/2015/05/22/adi ... e-problem/
A ovo je neki relevantan sajt?

Tapatalk
Jel me zajebavas ili ne znas? Ovaj sajt ti je tipa harvard medju ekonomskim sajtovima, verovatno najrelevantniju u ekonomiji u svetu, a i ako nije onda je top 5.

mada, prosli put sam bio idiot da se raspravljam oko brenda sa velikim nemacima pojma, tako da mi sada to ne pada na pamet.

blau, jbt, odgledaj bar snimak koji sam okacio pa se pravi pametan.
Pogledao, i?
Sta ti nije jasno sa onim sto sam napisao, ako si bar procitao one dve recenice? :kuku:
Prvo pises o nekom hipsteraju, pa kacis Amera koji je klasican pljuvac i kao da se ne respravljam previse.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Moze biti hipsteraj ali meni su domudne patike i obozavam da ih nosim (a nije sto radim sa ciganima :mrgreen: )
Slika
Realno ako ih nigde ne nadjem onda prelazim na Bekenbauer.
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Mislim da je Bekenbauer bolja patika od Rom...tako je bilo i ranije, a i sada kada su kao retro ponovljeni modeli. Vidi se na oko da Bekenbauer ima udobniji đon.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Nisu mnogo udobnije. Bekenbauer imaju malo deblji djon, za nekih 2-3mm. Dobre su i jedne i druge. Ja sam u ovima skidao kile i odlicne su za trcanje.
Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Blau, ok, na osnovu toga što kažeš klasičan amer pljuvač vidim da nije vredno diskusije jer sam lepo napisao kakav je sajt u pitanju. Ti svakako znaš bolje poslovanje adidasa nego čovek koji se bavi izučavanjem tih kompanija, logično.

Starče, od mene imaš dubok naklon za znanje o autima (mada si u poslednje vreme daleko od objektivnog), ali o patikama smatram da nemamo šta a diskutujemo. Što se tiče toga da li sam ja kompetentan da ocenjujem tvoj autoritet, naravno, jer ja govorim onako kako te ja vidim i meni je to jedino bitno, a svakako me i ne interesuje šta drugi misle što si takođe pomenuo, jer ja mišljenje ne formiram na osnovu toga da se svidim većini.

Naravno, ja ne isključujem činjenicu da tvom stopalu odgovara neki model NB patika više nego ostali, mada je verovatno i činjenica da nisi probao sve nike i adidas patike.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Mr.Rotor napisao:Ovde bre sve neki silni košarkaši... :)

Jel sme neko 1 na 1? :) haha

Mogao bi da se organizuje neki basket. Bez zezanja. Laynee će da sudi, a ja ću navući već neki steznik na koleno (malo millerova mast i kao bog).

A ako ćete da dođete do Kraljeva na basket kod mene može da padne i neko prasence. :)
Jel u Žičanki? :D
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ma neee. Okrenućemo neko sami. :)

Ali jeste dobro i u Žičanki.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Basketasi daj bre da ne smaramo ljude ovde.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Starče, od mene imaš dubok naklon za znanje o autima (mada si u poslednje vreme daleko od objektivnog)
To ti se nešto pričinilo jer u poslednje vreme sam manje pisao zbog nekih svojih obaveza, a o kolima ništa ozbiljno nisam pisao ima i možda koji mesec...jer nije bila nijedna tema koja bi me pokrenula na pisanje, a teme o kolima su generalno ovde u defanzivi u poslednje vreme. Uglavnom se vrti sve prežvakano 100x...
Biće da ti se jednostavno više ne sviđaju moji stavovi i da s njima ne slažeš u meri u kojoj si nekada slagao. Sve je to normalno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Jel neko suzavao sako (uvlacio strane) da bude uzi u struku i skracivao ga? Idem tek sutra kod krojaca, a bas sam radoznao i nestrpljiv da znam koliko su to zaje*ane radnje da mi ne zezne odelo, pogotovo skracivanje, citam na netu, 2cm max da se ne poremeti simetrija mada i to zavisi od pozicije dugmadi/dzepova. Ovako ''off the rack'' mi je 48 velicina dobra u ramenima, grudima i rukavima, ali duzina i struk mi se ne svidjaju, a 46 (jedna manje) mi je bas tesna, krivi se i kragna kad zakopcam. Isto i za kosulju S dobra svuda, ali kad se pomeram otvara se ono dugme na grudima, napravi rupu, a M dobra svuda, ali u struku siroka pa mi se ne svidja kad upasem, valjda ce ok biti s kosuljom, mada je materijal lan/platno, sad ako se bude otvaralo kad je suzim poludecu.
Odgovori