Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od AcaKayak »

Mare, raspitivao sam se bas za RS6, pricao sam i sa Milosem, Dusan se takodje raspitivao a i taj sa RS6 mu je super drugar, uglavnom uzgleda da nema sanse da se nesto sazna. Vlasnik prica da nije nista radio.

Mene ne bi cudilo da stock rs6 izleti ovako ako Dusan ne koristi LC, sto da ne. Nisu ovde oni vozili ne znam koliko pa kao GTR da ga pocepa, a ja sam i ranije pisao da je GTR brzi ali nista specijalno.

Sto se tice guma ne znam, ali Dusan bas polako vozi gtra pa se mozda ne cima, prosek na bordu mu je 12.4litre, da nisam video svojim ocima ne bih verovao... Znam kad smo isli Sabac-BG gde je ok vozio da je bilo oko 14.

Gume na autu su mu prve gume, znaci 3 godine i 22 hiljade km.

Kad smo se vozili dok mu je bila upaljena kontrola proklizavanja auto je non stop zakucavao, kad je ugasio poceo je da se ponasa kao sanke da vozi, nema diskusije uopste o tome kakve su gume, jer je stvarno bilo malo i neprijatno, videlo se da mora da bude ful skoncentrisan na voznju, dok se recimo u lanceru zajebava, prica sa mnom, gleda reakcije itd.

A koliko ga gume interesuju ti govori podatak da su na lanceru zimske gume, valjda je covek svestan da nece da divlja do maksimuma s tim autima pa mu tako odgovara... Nemam pojma ali sigurno nije lud da ne zna razliku u gumama.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mozda je kao profi vozac navikao da mu drugi vode racuna o autu.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jebiga, moze da se zajebava, kada zna da vozi :) Nama bi taj auto zavrsio u prvom cosku :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ivane, dal si to realno rekao? :D

Pa lik je do pre 3 godine spavao u satoru sa tatom na reli trkama jer nisu imali para ni za sta drugo, zna sigurno svaki deo auta bolje nego bilo ko sa foruma.

Heroj, da, bar 90% skretanja koje je izveo ili zadrzavanja kad se auto zanese bi bilo kobno za amatera, bez trunke razmisljanja.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ovog lubeničara bi u realnim uslovima na dragu odrala i Tesla a ne GTR.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

https://www.youtube.com/watch?v=RjeUkgIcld0
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Odlican rs6. Ali sta je nissan uradio od gtr-a su neke zesce madjije. :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Drugo, Borković ne koristi lounch control na gtr u jer mu nije zanimljiv pored svog wtcc i etcc automobila, a njegovom drugu, kog možda znaš, je zbog LC otišlo na zamenu pola auta, tako da Duci ne pada na pamet da ga koristi.
Meni je ovo malo smesno. Evo zasto,

https://www.youtube.com/watch?v=A5DRCTW-Q7o
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ovaj 'test' sa 911 je i uradjen zbog toga sto predstavljaju svoj sistem kao najizdrzljiviji. Generalno, na dosta auta to nije pozeljno cesto raditi.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Sigurno je da je to itekako invazivna metoda, ali mi je smesno sto neko kao Borkovic ''nece da koristi da mu se ne pokvari auto''. Uostalom klip pokazuje zasto je Porsche Porsche. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa ne bi me cudilo ako je to razlog, mozda je stvarno toliko nepouzdan na GTRu i izbegava to.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

To je već poznata tema o kojoj je puno pisano...Nissan je imao taj problem u početnim serijama, a delimično ga je sredio tako što je modifikovao launch control da se ne uključuje od same nule da bi se izbegao početni udar obrtnog momenata koji je kidao njegov fragilni menjač. Najpametnije je izbegavati da se uopšte uključuje, tako da potpuno shvatam Borkovića jer je reparacija 20000 dolara.
Jedino ga ne kapiram što su upušta u ovakva potezanja...uglavnom su profi vozačima ugovorom zabranjene ovakve aktivnosti...ali dobro.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Čekaj, koliko znam oni su taj problem sa launch controlom rešili na verziji od 530ks, tj. drugom serijom?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma nema šta, pustio ga da "pobedi".
Ni GT-R nije lagan auto.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

HKS napisao:Čekaj, koliko znam oni su taj problem sa launch controlom rešili na verziji od 530ks, tj. drugom serijom?
Ne, mislim da je to još ranije bilo...možda godinu dana i i nešto posle premijere modela. Radi se samo o softverskom štosu da ne crkne odmah kao što se ljudima dešavalo, već sa malo krene, pa se uključi. Ali, ostaje ograničenje da ne sme da se poteže više od 4 puta uzastopce, što ima i kod drugih često ograničeno. U principu je to jedno silovanje kola...ako si baja isključi to i pokaži osećaj za auto.

edit:

evo ovde skraćeno, ali mislim da je vrlo tačno evolucija modifikacija...nisam mogao sve da ispraitm šta su radili, bilo je više toga...

http://www.2009gtr.com/2011/09/2012-nis ... l-for.html
Odgovori