Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Obuća i odeća

Post od Paja »

Ja ne bih to radio. Jako sam skeptičan da će uspeti kako si zamislio.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nemoj ništa strukirati, trebaće ti taj prostor malo kasnije, kad porasteš :kezo:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ma kakav rast u struku :D Pajo ja sam bas jako skeptican, ali nervira me sto nije savrseno, a ne treba mu puno do toga, par cm struk, par cm od dole da se prekrati. Jedino kad odem da namesti onim ciodama kako bi to trebalo da izgleda pa da vidim. Al' rekoh nestrpljiv sam pa me zanima jel neko vec radio tako nesto. Po stranim forumima vidim redovno rade, al' nismo tamo jbg :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Očigledno imaš problem kao ja, i košulje i odela samo slim/superslim gledaj. Ove normalne kao džak da obučem. I ne očekuj da ti sako izgleda kao onima na slikama, svi su ili dodatno strukirani pozadi ili broj manji
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Mora biti dodatno strukirano bas zbog toga, meni su te slim/tailored fit kosulje knap u grudima/ramenima/rukama, a dole ima bas lufta, e sad kad se strukira onaj standardni materijal to je ok, ali ovaj pamuk/lan vuce dugmad pa se rastegne, tek kod krojaca cu videti hoce li s ovom biti tako posto je pamuk, malo jace od lana. Zasta koji moj ne jedem torte nego zbog struka :kezo:

A tek kad vidim da se taj visak izvuce iz pantalona (to je u roku od minut) dize mi se kosa na glavi.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ja sam sužavao gomilu stvari kod različitih krojača, pantalone, džempere, mantile, sakoe itd. sa manjim ili većim uspehom. Zavisi najviše od kroja i materijala, ali sako vrlo teško može da se uspešno suzi, pogotovu ako je malo komplikovaniji kroj (već ima prisutne šavove za sužavanje, komplikovanu postavu, posebno izvedene šavove).

Ako inače ne bi nosio taj sako, probaj, nemaš šta da izgubiš osim nekoliko hiljada RSD za krojača. Ja inače imam isti problem da su mi potrebne uže stvari za oblačenje i jedino rešenje do kog sam ja došao je da ili kupiš nešto što je odmah dobro ili batališ. Prilično sam se namučio dok sam našao firmu i liniju koja mi odgovara, ali sad makar znam šta da kupujem. Imaš varijantu i šivenja odela, ali to ne znam kako ide.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Meni sako odgovara, ali ja hocu da bude perfektan za moje telo, to ne moze da se kupi u radnji nikad. Odneo sam jutros kod krojaca, gledao me je onako, kao da nisam normalan, uradice ali kaze da mi odelo stoji perfektno i on ga ne bi pipnuo. Sako me cak najmanje brine kako ce uraditi. Ali i dalje trazim preporuku za nekog u Novom Sadu jer mi se ne svidja kako meri to sto hocu da sredim. Za kosulju je stavio samo 2 ciode dole u struku, ja sad nemam pojma kako ce ledja ispasti, za pantalone takodje, to da bi video kako izgleda mora da se poredjaju ciode i fiksira garderoba onom linijom koju ce seci kad bude radio pa da vidim odma hocu li ili necu.

Sako ce minimalno skratiti i suziti za po 1.5-2cm.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Najbitnije i jeste kako se tebi dopada, lepo je kad drugi kažu da je ok, ali ako tebi samom nije potaman, onda i ne valja, zar ne? U Srbiji mogu samo da preporučim krojače po Bg-u ali ne i u NS. Mislim da ipak možeš da nađeš dobro 'gotovo' odelo, samo moraš da imaš sreće da naletiš. Naravno, uvek su neke sitnije modifikacije neophodne, ali to se rešava za minut u samoj radnji pod uslovom da odelo generalno odgovara.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Videcemo sutra pa javim kak' je ispalo.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Fq400 ostavi ovde kontakt za neke dobre krojace ako već znaš, zatrebace nekome
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1 ja bih jednu košulju da probam da uradim.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Evo, mogu da preporučim dva krojača (krojačice) - jedna je u Braće Nedića na Vračaru, ne znam tačan broj, ali trebalo bi da je između 20 - 30, sa desne strane kad se ide iz Krunske prema Bulevaru. Malo je skuplje i kod nje bih preporučio da nosite komplikovanije i skuplje stvari. Ako se dobro sećam, za prepravku mantila od kašmira je tražila oko 5k RSD ali je vredelo.

Druga je u Cara Uroša, čini mi se broj 20, ima i hemijsko čišćenje ili tako nešto. Kod nje je najbolje ići za skraćivanje pantalona, rukava i sličnog, u principu neke jednostavnije intervencije.

Nisam bio kod obe sigurno dve godine ako ne i više, ali trebalo bi da još uvek rade.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni je zena radila kosulju koja se pocepala celom duzinom, nalazi se u Cumicevom, kao nova kosulja, sve savrseno.
Drugaru je svasta radila, a on samo jake firme nosi i bas je picajzla oko toga, kod nje nosi otprilike 2,3 stvari mesecno.
Radila mi je suzavanje donjeg dela nogavica na farnerkama, sve po ps-u, bas dobro radi.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Strukiranje košulja nije problem.
Ljubica iz Čumića je dobra.
Kad se uđe iz Nušićeve odmah sa leve strane su stepenice za sprat. Kad se pone na sprat pravo preko "mosta" je salon.
Dobro rade i u Pendžeru mode u Srpskih vladara između JDP-a i Slavije.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

E pa da, to je valjda ona :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori