Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ako nam je Orban sad neki uzor, onda jebiga stvarno...
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Nazalos' Rakhile, nazalos'.
Ajd malo da pronenimo temu http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/15 ... rsije-foto
Poslato sa Lumia 925
Ajd malo da pronenimo temu http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/15 ... rsije-foto
Poslato sa Lumia 925
Nikolić kao šumar neki, u najboljem slučaju
Ali ne može MontipajtonovskijeHeinz napisao:Ajmo malo o BGH20:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/564315 ... da-na-vodi
http://novaston.com/
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Tipicno balkansko razmisljanje. Nisu nikog oni odjebali niti to mogu da urade. Oni su PLATILI sta su bili duzni do poslednjeg centa i rekli da ne zele sledeci aranzman jer je MMF svoju ulogu (konsolidacija javnih finansija) izvrsio. Dakle i jedni i drugi su zadovoljni jer to i jeste uloga MMF-a.branja napisao: Madjari su odjebali MMF.
- branja
Nije to uloga MMF-a. Ali necu o tome da diskutujem, jer me boli uvo za te stvari.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A javni dug im je i dalje 80% gdp-a.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Pa ni hrvati sa dugom nista nisu bolji, doduse po tom pitanju cak su i gori od nas 

Pa u teoriji to bi tako trebalo da bude, no međutim lihvari s jedne strane, orangutani s druge, i eto sranja za nas normalne.
-
- Site Admin
Ne, nego ti odredis sta je uloga, onako od oka? Sto makar ne pogleda pre nego sto napisa to.branja napisao:Nije to uloga MMF-a. Ali necu o tome da diskutujem, jer me boli uvo za te stvari.
Poslato sa Lumia 925
Ne mozes da raspravljas jer ne znas.The International Monetary Fund (IMF) is an international organization headquartered in Washington, D.C., in the United States, of 188 countries working to foster global monetary cooperation, secure financial stability, facilitate international trade, promote high employment and sustainable economic growth......................
@Dragvorl, to da li je dobro sto su uradili ili ne nije bitno za diskusiju. Jos neke drzave su "odjebale" MMF (hint Argentina) pa su se hvalile time ali posle par godina.........Cisto sam se osvrnuo na ovo "odjebali" i kako su oni tu ispali nesto pametni. Nisu, vec su poslusali i ispunili sve zahteve, vratili novac i ne duguju nista, pa sada zele sami da upravljaju svojim finansijama, koristeci iskustva sa MMF-om ili ne. Rezultati, dobri ili losi, ce biti odgovornost iskljucivo madjarske vlade.
- branja
A ti znas sta je. Super je sto si ptocitao definiciju, ali u oraksi nije tako. Na ekranu i internetu sve lepo izgleda.
Naravno da je bolje da uzmu stvar u svoje ruke i sami odgovaraju za svoje postupke. Kod nas to nije moguce, a znamo i zasto.
Ok, izvukli su iskustva. Na nama, vladi, da vidimo kako ce oni proci i izvucemo pouku.
Poslato sa Lumia 925
Naravno da je bolje da uzmu stvar u svoje ruke i sami odgovaraju za svoje postupke. Kod nas to nije moguce, a znamo i zasto.
Ok, izvukli su iskustva. Na nama, vladi, da vidimo kako ce oni proci i izvucemo pouku.
Poslato sa Lumia 925
-
- Site Admin

Ja slucajno znam sta je, ucili me u skolici pa sam definiciju procitao vise od par puta.
Edit: menjao si post i donekle ublazio, naravno da je dobro da preuzmu kontrolu ako umeju da se kontrolisu. To ja i pricam, to JESTE cilj MMF-a. Stabilnost. Ako imas odgovornu vlast naravno da ce aranzman trajati kratko, brzo ce se nauciti pameti i onda idemo napred.
Postoje odgovorne drzave koje su bile iza gvozdene zavese (znaci nije im strano muljanje) pa su se lepo sami konsolidovali i povukli prave poteze kada je trebalo. Hint: Poljska.
- branja
Drago mi je zbog tebe i ne pravi se lud da impliciras sta sam ja hteo da kazem. Imam kuci dvoje, a u uzoj porodici jos troje ekonomista, koji su ili sefovi racunovodstva ili finansijski. Znam o cemu pricam, a znas i ti nego se sad malo pravis.
Edit: E jebse sad bas
i ti ga promeni. Vidis da znas sta sam mislio.
Poslato sa Lumia 925
Edit: E jebse sad bas

Poslato sa Lumia 925
Poljska je iskoristila svaki evro subvencija i dotacija iz EU fondova. Zato mogu danas da naprave haos sa voćem, naprimer.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...