TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ukupno 64 programa, sa vise predajnika.
Pravih razlicitih programa je jedva oko 20tak, morao bih da prebrojim.
Neki analogni programi nisu presli na digitalno, mozda se i ugase. RTV SUnce iz Arandjelovca na primer.
Malo detaljnije.
Slika je srednje losa na 90% programa, pogotovu kada se pusta nesto sa VHSa. (u odnosu na ono sto treba da bude prema danasnjim evropskim standardima slike, a sto redovno pratim preko satelita)
Boje nisu kalibrisane, zna da se vidi raster nastao prilikom analognog snimanja, ponekad se pustaju snimci koji imaju "duhove" tj jasno vildljivo kasnjenje, zvuk je kod skoro svih nekontrolisane dinamike, pretezno samo stereo a cesto i mono. Tek jedan program se emituje sa 5.1 kodiranjem.
Do pre neki dan sa jednog predajnika se skoro 20dana intezinvno dogadjao jak feding sa gubitkom paketa (a imam opticku vidljivost pa nema govora o slabom signalu po jacini).
TV Mag mi se drasticno popravio kvalitet, posto sam analogni signal hvatao uz ssum u slici.
Teletekst ne radi
EPG ne radi.
Tacno vreme ne radi.
Uglavnom moje misljenje je da nije uspeo prelazak jer se nista nije bitno promenilo, cak je nazadovalo jer je analogno emitovanje imalo funkcioalni teletetst,
Kako se analogno emituje i dalje jos sa nekih predajnika, a koje i dalje vidim, mogu da uporedim kvalitet slike istog programa koji se istovremeno emituje i digitalno i analogno.
Vec vise puta sam primetio da odaberem analognu sliku jer je kvalitetnija od digitalne.
Kako digitalni prijem DVB S koristim 15godina imam dovoljno navike oko gledanja u digi formatu. a i danas redovno gledam DVBS sa sateilita i prakticno svi programi su za klasu bolji od ovih domacih digitalnih po kvalitetu slike.
Moje misljenje, mnogo buke i galame oko jedne obicne proste stvari koja je zavrsena i u Evropi i Africi a sada je pronadjena tema drzave da se hvali kako je nesto uradila pre roka, iako je poslednja.
Albanija je prelazak zavrsila ohoho.
I tako, preko 60 emitovanih programa a sadrzaja ako se nadje jedva za 5 celodnevnih.
Zato reklama ne manjka na ovim nacionalnim dok su regionalne znatno boljeg sadrzaja emisija i samog programa.
Poceo sam da gledam TV Novi Pazar, da upoznam malo drugaciju kulturu.
Pravih razlicitih programa je jedva oko 20tak, morao bih da prebrojim.
Neki analogni programi nisu presli na digitalno, mozda se i ugase. RTV SUnce iz Arandjelovca na primer.
Malo detaljnije.
Slika je srednje losa na 90% programa, pogotovu kada se pusta nesto sa VHSa. (u odnosu na ono sto treba da bude prema danasnjim evropskim standardima slike, a sto redovno pratim preko satelita)
Boje nisu kalibrisane, zna da se vidi raster nastao prilikom analognog snimanja, ponekad se pustaju snimci koji imaju "duhove" tj jasno vildljivo kasnjenje, zvuk je kod skoro svih nekontrolisane dinamike, pretezno samo stereo a cesto i mono. Tek jedan program se emituje sa 5.1 kodiranjem.
Do pre neki dan sa jednog predajnika se skoro 20dana intezinvno dogadjao jak feding sa gubitkom paketa (a imam opticku vidljivost pa nema govora o slabom signalu po jacini).
TV Mag mi se drasticno popravio kvalitet, posto sam analogni signal hvatao uz ssum u slici.
Teletekst ne radi
EPG ne radi.
Tacno vreme ne radi.
Uglavnom moje misljenje je da nije uspeo prelazak jer se nista nije bitno promenilo, cak je nazadovalo jer je analogno emitovanje imalo funkcioalni teletetst,
Kako se analogno emituje i dalje jos sa nekih predajnika, a koje i dalje vidim, mogu da uporedim kvalitet slike istog programa koji se istovremeno emituje i digitalno i analogno.
Vec vise puta sam primetio da odaberem analognu sliku jer je kvalitetnija od digitalne.
Kako digitalni prijem DVB S koristim 15godina imam dovoljno navike oko gledanja u digi formatu. a i danas redovno gledam DVBS sa sateilita i prakticno svi programi su za klasu bolji od ovih domacih digitalnih po kvalitetu slike.
Moje misljenje, mnogo buke i galame oko jedne obicne proste stvari koja je zavrsena i u Evropi i Africi a sada je pronadjena tema drzave da se hvali kako je nesto uradila pre roka, iako je poslednja.
Albanija je prelazak zavrsila ohoho.
I tako, preko 60 emitovanih programa a sadrzaja ako se nadje jedva za 5 celodnevnih.
Zato reklama ne manjka na ovim nacionalnim dok su regionalne znatno boljeg sadrzaja emisija i samog programa.
Poceo sam da gledam TV Novi Pazar, da upoznam malo drugaciju kulturu.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Posto kuci imam Open IPTV...svi koji ste upuceni znate da je to takav sistem da jedan uredjaj samo na jedan televizor i svaki drugi se dodatno placa, kod mene signal nije jak, jer je centrala daleko i ne moze vise uredjaja. OIPTV sam uzeo jer ni jedan drugi operater nisam mogao zbog tehnickih razloga. U kuci imam dva televizora. Jedan je na Open IPTV, a na drugom sada nemam sliku jer je iskljucen analogni signal. Naravno kupiću Set top box za digitalnu televiziju.
Ono sto me zanima je koliko trenutno ima digitalnih kanala?
Izvinite ako ste vec napisali nedge, nisam nasao.
Ono sto me zanima je koliko trenutno ima digitalnih kanala?
Izvinite ako ste vec napisali nedge, nisam nasao.
20-ak je valjda neki maksimum, ako hvataš signal sa Avale i Čota. Ako je samo Avala u pitanju, onda računaj na desetak.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Iz Srbije ima max 5 kanala koji mogu da se pogledaju s vremena na vreme. Onaj hepi treba zakonom zabraniti.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Što se mene tiče mogu ih sve ugasiti, ne gledam nijedan. Kvalitet nula. Više gledam HRT nego sve njih zajedno. Onaj RTS HD - šta je ono, SD materijal razvučen na HD rezoluciju? Ono HD-a nije videlo... Katastrofa... 

-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Da li je neko ima rucni frizider ali da ima prikljucak za kola tj da je aktivan a ne preko onih ulozaka sto se rashlade pa ubaci unutra.
Ja imam te redovne rucne frizidere i nisam ih do sada ni koristio, a ovo leto vodim prvi put i dete na more pa sam razmisljao da uzmem to cisto zbog baby hrane, mleka u putu a i tamo kad se krene na neke dalje plaze.
Pa reko da vidim jel ima neko iskustva i kakav savet..
Ja imam te redovne rucne frizidere i nisam ih do sada ni koristio, a ovo leto vodim prvi put i dete na more pa sam razmisljao da uzmem to cisto zbog baby hrane, mleka u putu a i tamo kad se krene na neke dalje plaze.
Pa reko da vidim jel ima neko iskustva i kakav savet..
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mislim da su pisali ovde ljudi da ti na struju nisu bas sretno resenje, ali ajde da sacekamo nekog iskusnijeg.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja imam onaj koji se kaci na ulaz za upaljac i nema to veze sa zivotom. Klasican frizider je mnogo bolji
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ako vec imas klasican sa patronama, ne vidim zasto bi menjao, jer oni (bar meni) odlicno rade posao...
Da, super su ti, a na upaljac su bas slabi. Mozes da ocekujes da ce da ostane nesto sveze, ali bas hladno nema sanse. Recimo da bude hladnjikavo.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kolika je u praksi razlika izmedju potrošnje klime koja je u D i koja je u A klasi?
Za lokal od 10 kvadrata, 6 dana nedeljno, kolika bi reda veličine bila razlika u računu za struju?
Takodje, vredi li ovo ičemu tj može li da posluži za taj lokal?

Za lokal od 10 kvadrata, 6 dana nedeljno, kolika bi reda veličine bila razlika u računu za struju?
Takodje, vredi li ovo ičemu tj može li da posluži za taj lokal?

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Poslužiće ako odradiš odvod toplog vazduha kako treba. Računaj da umeju da budu neprijatno bučne. Ako ti igra nešto, drugar prodaje devetku koja je bukvalno 2 puta upaljena, dosta povoljnije od nove
Evo da korigujem, Sunce se pojavilo u digitalnom obliku a trenutno mogu da uhvatim 31 razlicit program.ljubitelj napisao: Pravih razlicitih programa je jedva oko 20tak, morao bih da prebrojim.
EPG i dalje ne radi ni na jednom programu, teletekst ide samo preko glavnih nacionalnih dok za regionalne jos uvek nema.