Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Da li sam ja u obavezi da se zaustavim u tom slucaju?
P.s. ako ne ispostuju sve onda mogu da pisem neku primedbu?
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Mozemo da nagadjamo, ali ja mislim da nisi, ukoliko on nema prava da te zaustavlja, logicno
Ja sam onim ulicarima u plavim uniformama prolazio dok su mi mahali. E sada, da li sam ja tu u pravu, ne znam.
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Generalno da. Mogu da ti prave problem. Ti naravno mozes da se zalis na to i pises primedbu. Koja je tacno situacija bila? Ako je dan ne mora fluo prsluk. Postoje pravila ali ne prate se uvek doslovce.Ivan napisao:Da li sam ja u obavezi da se zaustavim u tom slucaju?
Послато са GT-N7100
- Ivan
Ulicari 
Mene jedan takav zaustavio i kao samo da pogleda dokumenta, ali nekako nije u redu.
P.s. pritom je bio sam i to bas ispred nekog grila, kontam da je hteo nekog da navata bez pojasa/svetala ili neceg treceg pa za klopu
Послато са GT-N7100

Mene jedan takav zaustavio i kao samo da pogleda dokumenta, ali nekako nije u redu.
P.s. pritom je bio sam i to bas ispred nekog grila, kontam da je hteo nekog da navata bez pojasa/svetala ili neceg treceg pa za klopu

Послато са GT-N7100
- H4wkeye
On je sluzbeno lice i ima pravo da te zaustavi. I ti moras to da ispostujes. Na primer, mozda je bila pljacka neka i proveravaju vozila u kraju dok tragaju za pociniocima.
Edit: Jel tebe zaustavio saobracajac ili obican policajac?
Beli ili crni opasac?
Edit: Jel tebe zaustavio saobracajac ili obican policajac?

- Ivan
Ma obican policajac, crni opasac, plava sapka, nigde cunjeva, ni sluzbenog auta, znaci ama bas nista od opreme, prasinar obican, cak nisam ni video blokcic za kazne da ima negde, nista.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- H4wkeye
Generalno obicna policija nema dodirnih tacaka sa kontrolom saobracaja, to je domen saobracajne policije. Ima izuzetaka naravno kada mogu i oni. (kao sto rekoh kad je neka pljacka, potera itd.) U regularnoj kontroli kao u tvom slucaju, ja licno retko sam cuo da oni zaustavljaju. Vikendom obicno znaju da stoje i kontrolisu da bi pokrili vise terena ali tada uvek ide barem jedan saobracajac sa njima. Ali bolje je stati, jer opet bi morao da stanes na znak sluzbenog lica, ma koji god da je rod policije.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
To je rutinska kontrola, ne saobracajna, kad te startuje prasinar.
Nego, nije mi jasno zasto bezati tj ne zaustaviti se ako nemas sta da krijes?
Cemu to prolazenje, moze ti samo navuci debile na grbacu. Ovako stanes i posle minut si slobodan. Cao, zdravo, ko ih jebe..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nego, nije mi jasno zasto bezati tj ne zaustaviti se ako nemas sta da krijes?
Cemu to prolazenje, moze ti samo navuci debile na grbacu. Ovako stanes i posle minut si slobodan. Cao, zdravo, ko ih jebe..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Pa ne zaustavljaju te iz dobre volje sigurno, niti ces da prodjes ako je sve regularno, logicno zar ne?
Konkretno u mom jednom slucaju, kod Tasa se zaletim i prodjem na diskutabilno zuto/crveno u 3 ujutru, oni se setaju, mase mi rukom, ja dam migavac, on se pomeri sa ulice, ja mu mahnem, svirnem i prodjem desno u bulevar. Naravno, kasnije kada bi me zaustavila neka interventna ili saobracajci, rekao bih da sam mislio da mi je mahao, da me pozdravi, da me zna
Sent from my Sony
Konkretno u mom jednom slucaju, kod Tasa se zaletim i prodjem na diskutabilno zuto/crveno u 3 ujutru, oni se setaju, mase mi rukom, ja dam migavac, on se pomeri sa ulice, ja mu mahnem, svirnem i prodjem desno u bulevar. Naravno, kasnije kada bi me zaustavila neka interventna ili saobracajci, rekao bih da sam mislio da mi je mahao, da me pozdravi, da me zna

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Na snimku Amerikanac saopstava da pise, mozda je slagao a ako namerno skriva podatak eto prilike da policajac uzme meru za taj postupak.H4wkeye napisao:Mislim da Americki pasos nema adresu stanovanja u njemu.
Uglavnom, neophodan uslov za obavljanje posla u ovom slucaju je mogucnost komunikacije a sto je nedostajalo pa je nastao nesporazum koji se pokusava zlonamerno iskoristiti.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Kakav god policajac da vas zaustavlja morate da stanete, tu nema dileme. Nije bitno sto nije saobracajac, a ako utvrdite da nije imao prava na kontrolu, mozete da se zalite. Nema bezanja od policije, bre, ne znam zasto to uopste dovodite u pitanje.
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Ma nema stajanja cipelićima, ni pod razno!
Ja mu uvek odmahnem, u fazonu ćao tebra ali NIKAD ne stajem, nikad nisam imao problem da me jure ili sl.

Ja mu uvek odmahnem, u fazonu ćao tebra ali NIKAD ne stajem, nikad nisam imao problem da me jure ili sl.

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
- H4wkeye
Dok ne naidjes na jednog koji ce da zapise tablice i onda posle ima da te cimaju gde god te vide plus moze da ti pise da si bezao/odbio da stanes. Nema razloga da ne stanes, to traje minut.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Znači ako ne staneš, u redu je da te jašu...?
Ne ide to tako, tj. NIJE NORMALNO da može tako. Jer čemu onda saobraćajna policija ako svaka može da trkeljiše?
Ne ide to tako, tj. NIJE NORMALNO da može tako. Jer čemu onda saobraćajna policija ako svaka može da trkeljiše?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- H4wkeye
Svaki policajac ima pravo da zaustavi vozilo. A vozac je duzan da stane. Ukoliko smatra da nije ipostovana prodecura ili bilo sta, pises primedbu.