Elem, podstaknut člankom u Auto klubu koji cu postaviti, resio sam da se maksimalno suzdrzavam u saobracaju, vozim pametno i vidim koliku sam u stanju ustedu da napravim. Sam tekst u novinama ne donosi neke revolucionarne savete i tesko da bi me samo njegovo citanje "prosvetilo", ali kada se pogleda tabela koju sam izdvojio i podaci u njoj, covek se malo zamisli, jer su brojke zaista interesantne (posebno u drugoj polovini tabele).
Moj uzorak je napravljen na 600 predjenih kilometara i obuhvata sve- 200 km do Kikinde i nazad (voznja preko ogranicenja van naselja-do 100 km/h), 180 km do Bg-a i nazad (130 km/h autoput), te ostatak od 220 km "pametna" gradska voznja. Mereno čep metodom, izmerio sam potrosnju od 6,5 l, sto je medju najnizim rezultatima od kada vozim ovaj auto. Rezultat bi mogao biti jos bolji da sam se u bas svakom trenutku pridrzavao zadatih pravila, ali je jako tesko paziti na to sve vreme.
Dakle, usteda je ostvarljiva, i to ni malo zanemarljiva, ali kosta zivaca i uzivanja u voznji. Teski penzija style...
Evo i članka: