Auto-klima
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Re: Auto-klima
U SUŠTINI - najbitnije je pred kraj vožnje isključiti klimu i ostaviti da ventilator izduva hladan vazduh iz sistema a samim tim i izbaci suvišnu vlagu. Bar je takvo stanje kod mene u Marei. Ili ako se vozikam po gradu, ako imam mogućnosti kada ostavljam auto na suncu - ostavim "odškrinute" prozore kako bi sva vlaga isparila. I nemam problema. Miris vlage se oseti samo kada se ne pridržavam navedenog (izduvavanje, odškrinut prozor....).
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Auto-klima
Sto 5-6km?
Ja je iskljucim 2min pred kraj destinacije i odvrnem ventilator na max.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja je iskljucim 2min pred kraj destinacije i odvrnem ventilator na max.
Brzine idu u H-a !!!

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Auto-klima
Pa da lepo izduva i sve osuši. Tačno se na strujanju vazduha kada je isključiš odmah oseti vlaga, a nestane tek posle par km vožnje. U stvari, zavisi i koliko je toplo napolju, kojom se brzinom krećeš i slično. Što je sigurno - sigurno. 

- Day Walker
Ma izduva to brzo, nemo' se tripujes 

Brzine idu u H-a !!!

- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Čini ti se. Taj elemenat unutra koji hladi - hladnjak (zaboravio sam tačno ime) je hladan na blizu 0 stepeni i dok se god on po isključenju klime ne vrati na temperaturu okoline na njemu se i dalje kondenzuje voda. Ne ide to baš tako brzo. Par kilometara vožnje treba sigurno. 

- Day Walker
Ma kakvi, treba da crknem u Bgu za tih par km bez klime.
Nisam do sad imao takvih problema, tako da racunam da mi ova moja fora skroz odgovara
Nisam do sad imao takvih problema, tako da racunam da mi ova moja fora skroz odgovara

Brzine idu u H-a !!!

Asepsol je u obliku aerosola ne lepi se na isparivac. Pomesa se sa vazduhom i ta mesavina prolazi kao gas prosto kroz isparivac i svuda gde inace prolazi vazduh. Usput hemijski pobije mikroorganizme i/ili sta vec ima.dragvorl napisao:Meni je logicno da taj asepsol odradi svoje i da se slije, a ne da se nalepi na isparivac i ventilator da ga sasusi na njega.
Ventilatora samo gura vazduh i time transportuje asepsol.
Bolje je naravno da se odmah izbaci kroz kondenz, tj da klima radi tokom procesa ciscenja.
ljubitelj napisao:Ne treba da se varti na temperaturu okoline vec je dovoljno da predje temperaturu kondenzacije za datu vlaznost spoljnog vazduha. Obicno treba oko 30tak sekundi da se isparivac zagreje, ako je ventilatora na max mozda i manje.Saša napisao:Čini ti se. Taj elemenat unutra koji hladi - hladnjak (zaboravio sam tačno ime) je hladan na blizu 0 stepeni i dok se god on po isključenju klime ne vrati na temperaturu okoline na njemu se i dalje kondenzuje voda. Ne ide to baš tako brzo. Par kilometara vožnje treba sigurno.
Ti isparivaci u autima su minijaturni uglavnom.
Poslednja izmena od ljubitelj u 14 Jun 2015, 12:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Jel ima kupiti asepsol kao sprej, a ne onaj sa pumpicom?
Taj a pumpicom smara, nikad nadrukati
Taj a pumpicom smara, nikad nadrukati

Da li je skidanje filtera obavezno?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Saša
Verovatno jeste, on je prepreka slobodnom protoku vazduha. Trebalo bi ga posle tretmana obavezno zameniti.
Ne. Usput se dezinfikuje i filter.Xepoj87 napisao:Da li je skidanje filtera obavezno?
Sent from my Sony
Tako sam i ja nesto mislio, pa zato i pitam.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- Saša
Šta imam od dezinfekcije prljavog filtera koji nov košta 400 din?
Dobro, verovatno vama sa luksuznijim automobilima to i baš i nije tako mala stavka... 

Nije, 6500 
Sent from my Sony

Sent from my Sony