Auto-klima
Re: Auto-klima
Zavisi, ako je da aktivnim ugljem, onda je skuplji.
Obični su dosta jeftiniji, ali opet i zavisi i od marke.
Idealno bi bilo staviti novi kada se to radi, našpricaš ga asepsolom i staviš.
Obični su dosta jeftiniji, ali opet i zavisi i od marke.
Idealno bi bilo staviti novi kada se to radi, našpricaš ga asepsolom i staviš.
Uzmeš taj sa pumpicom, prska kao sprej. Ja sam skidao filter. Pretpostavljam da može i bez skidanja. Evo slika.
Sent from my Iphone 6

Sent from my Iphone 6
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Desilo mi se u poslednjih par dana da nece odmah da se otvori ventilacija/klima da duva ka napred, ili moram malo da sacekam pa se odglavi ili moram da vratim na neko drugi duvanje pa opet da pustim duvanje napred... Kao da se neka klapna zaglavi. Gde se nalazi taj neki deo koju to kontrolise ?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Motor zeza vrlo verovatno, nalaze se iza kasete i kontrolne table, nije jednostavno prići uglavnom
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Juce sam stigao u Grcku.. Klima je pocela da me zeza od granice, tj taman je ugrejalo na 37-38 napolju a pomeranje je islo polako.. I isto mi se desilo u Solunu dok sam stao na semafore i uzbrdice.. Tada se klima iskljuci, cak pocne da dize temperaturu motora.. Cim krenem brze da vozim, sve se vrati u normalu.. Proveravao sam ventilator, radi normalno.. Jedino sto mogu da uradim ovde je da probam da isperem hladnjak ako nadjem praonicu.. Predpostavljam da ostalo nije u mojoj moci?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne bi smela da se dize temperatura motora. Mozda zeza termostat il tome slicno?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Jako cest problem je drugi ventilator ili druga brzina, pa mogu slobodno reci svaki 3ci auto ima problem sa tim.
Hladnjak mozes isprati ali prvo prekontrolisi ventilatore.
Gasi se jer je previsok pritisak pa da neeksplodira sistem presostat iskljuci kompresor. Kad se kreces strujanje vazduha doprinosi hladjenju.
Hladnjak mozes isprati ali prvo prekontrolisi ventilatore.
Gasi se jer je previsok pritisak pa da neeksplodira sistem presostat iskljuci kompresor. Kad se kreces strujanje vazduha doprinosi hladjenju.
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Ima jedan ventilator, znaci verovatno ga zeza ta druga brzina tj da vrti samo u prvoj.. To ovde verovatno ne vredi ni da trazim majstora nego kad dodjem kuci 

- dag81
- Kontakt:
Potrudi se da je gasis kad je najpotrebnija, dok stojis. Bolje tako nego da ti kompresor eksplodira, ili neka cev pukne, a i motor je na udaru,nece ali nije nemoguce.
Ova temperatura je jako opasna, jer 38-40c je previse za sistem a kad stojis u guzvi ona je jos visa.
P.S. Druga brzina ventilatora je bas glasna. Otvoris haubu, neko neka sedi u autu upali klimu i drzi gas na 2500rpm. Posle par minuta bi trebao vent glasnije da radi i brxe se vrti kada je napolju kao danas.
Ova temperatura je jako opasna, jer 38-40c je previse za sistem a kad stojis u guzvi ona je jos visa.
P.S. Druga brzina ventilatora je bas glasna. Otvoris haubu, neko neka sedi u autu upali klimu i drzi gas na 2500rpm. Posle par minuta bi trebao vent glasnije da radi i brxe se vrti kada je napolju kao danas.
- Day Walker
A meni u dnevnoj sobi klima ne hladi kako treba. Opcistio sam filtere al ne hladi, samo duva. Tj hladi al nesto malo. Jel to znak da nema freona ili nesto drugo?
Brzine idu u H-a !!!

- dag81
- Kontakt:
Vrv.
- Day Walker
Majke joj ga. Ima neko s foruma da radi servis klime u Bgu?
Brzine idu u H-a !!!

Heroj. Mislim firma, ne konkretno on, umro bi od smeha da mi on dodje