Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od branja »

@dragvorl : evo zasto WP
Slika

mozes namestiti kolike god hoces ikonice. ja sam kolegi kupio laptop sa win8, baba od 70+ godina se odmah navikla.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

sebekkg napisao:Evo mog iskustva sa lollipopom na note 3. Iskreno nikakvo iskustvo. Stavio prvo stock rom i imao je problema sa wifijem i malo malo pa zakuca. Onda sam ubacio arya mod koji vazi za dobar rom i koji je vec v5.4 i nije ni on bio bez bubica. Zakucavao je onda zahtevao par puta ciscenje kesa i onda preterano zagrevanje prilikom obnavljanja apkacija. Stekao yt i nije bio fluidan. Srecom sam imao backup multixa v3 na 4.4. I sve se vratilo kako treba.

Moram da priznam da lepo izgleda tw u 5.0 ali treba jos vremena da se ispeglaju gluposti koji su meni neshvatljive da im se desavaju.
Potpuno normalno radi Note 3 sa stock ROM. Ne znam kakve bubice spominješ.

Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Napisao sam. Ocistim telefon potpuno instaliram fabricki rom preko odina. Sacekam 10 minuta da se zavrsi boot. I onda pocne da gubi wifi sam. Zaboravi sifru. O da se pregreje prilikom pokretanja ponovnog. Onda nije imao toliko fluisnosti. Onace bio je poljski xeo rom. Iz aprila
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jel bitno cime cistis telefon?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dragvorl, moj post se odnosio na Sony Xperia E4 pošto je pomenut u postu pre mog. Samo sam se nadovezao. Uzela je žena pre neki dan i po meni je telefon stvarno odličan ako može polovan da se nađe za 100e. Možda je low cost, ali po karakteristikama je u nekoj srednjoj klasi. Quad core procesor, 1GB ram, 8GB interne memorije, sasvim solidna kamera sa full hd video snimanjem, 5" ekran...

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_e4-6882.php

Za nekog nezahtevnog korisnika ovo je odlično. Sad naravno, zavisi kome se šta dopada. Ja W8 ne mogu da smislim i dalje, a i ne vidim da će opstati već će verovatno nešto menjati sad kad izbace W10.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Riknulo nešto možda.

Ispravan Note 3 na fabričkom ROM je veoma blizu kvalifikaciji da napišem da je potpuno perfektan uređaj.

Tapatalk
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

dragvorl napisao:Aha, tako mi nesto treba. Vidim da neke softverske verzije imaju problem npr. sa kucanjem poruka?
To sa ekranom se resava najobicnijom folijom od 200din. Ekran zna da zeza kad se zaprlja(a lako se zaprlja) , stavi se folija i telefon nema nikakvih problema radi ekstra.
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Nikakve zamerke nemam na note 3 sa fabrickim 5.0 sistemom. Radi bez problema, perfektno. I veliki plus da dodam za 5.0 sredili su problem sa gubljenjem mreze koji se javljao na 4.4...
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

nidza napisao:Riknulo nešto možda.

Ispravan Note 3 na fabričkom ROM je veoma blizu kvalifikaciji da napišem da je potpuno perfektan uređaj.

Tapatalk
Šta bi moglo da rikne? Na kk sve radi kao sat.
Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Jel zna neko koja kartica ide u Alcatel Idol 2? Običnio SIM ili microSIM?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Mikro.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

sebekkg napisao:
nidza napisao:Riknulo nešto možda.

Tapatalk
Šta bi moglo da rikne? Na kk sve radi kao sat.
Onda je tvoje budženje problem. Nešto ne radiš kako treba. Kombinacija radia, kernela i ROM možda nije odgovarajuća.

Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Pa skinuo sam prvo fabricki poljski rom 5.0 i fleshovao a pre toga sam odradio full wipe. Ne znam sta sam mogao da pogresim tu. Jedino na sta tipujem jeste sto je meni bio btu csc a ovaj je xeo. Pa sam mozda trebao da stikliram i bootloader u odinu. Ali prijavio bi mi gresku da ne valja.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ako si vrteo neke druge ROM-ove ranije, moguće da tu postoji neki problem. Nađi način da ga vratiš u potpunosti na fabričko stanje i moralo bi da proradi sve. Verovatno je potrebno uraditi ispravno korake flešovanja pre samog ubacivanja novog ROM.

Nisam na Note to nikad radio, ali S2 sam milion puta flešovao. Neke stvari nisu mogle da se mešaju, nego se proveri šta sa čim ide da bi sve radilo kako treba. Sve potrebne informacije sam pronalazio na XDA.

Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Pa i ja sam. Za flash fabricko samo se odradi factory reset i ubaci se u ap ili pda normalno. E sad kod 5.0 nece uvek da uradi ako su male particije . Tada se ubacuje jedan pit file da prosiri particije i onda odradi. Ne znam.
Slika
Odgovori