1.
odg:Xepoj87 napisao:Ko je i gde rekao da nije dobar rezultat za takav motor i auto? Sada vec izmisljas.
2.Xepoj87 napisao:... smatram da 10l proseka na otvorenom putu nije mala potrosnja, cak i ako odgovara tim performansama i tom automobilu.
odg:Xepoj87 napisao: Ja ne znam da li tri puta treba da ti kazem da ti verujem za potrosnju, da bi ti uspeo da zapamtis?
Ko je i gde osporio tu potrosnju?
3.Xepoj87 napisao: Banuo si u pricu sa informacijom da A8 trosi ispod 10l, sto nema veze sa mozgom, jer je taj vozen u uslovima gde najmanje trosi, a tek da je gazen uz tu potrosnu je notorna glupost.
Ovde izgleda i lezi poenta neslaganja. Posto ja tvrdim i znam da se auto koristi jacim tempom konstantno a ti tvrdis da se vozi polako da bi mogao da ima tako nisku potrosnju.Xepoj87 napisao: Osporavam da je tolika uz divljanje, kako si ti rekao, jer toliko 2.0 tdi trosi uz jaci gas.
Da, vozi se lagano i naravno da moze na 1600 rpm da ima 7,8l potrosnju, plus 5% grada i to je to, 10l.
Eto u tom delu se jednostavno ne mozemo sloziti.
Ti tvrdis jedno, ja znam drugo i sta da radimo...
Inace se slazem da je moguce i 2.0TDI popeti na potrosnju od 10L u proseku ili cak preko 20L trenutnu. Licno sam toliko podizao potrosnju na svom A4 ali to je tempo kojem je bukvalno nemoguce i prici na tako velikoj kilometrazi od 50.000km u proseku. Tako da i pored toga sto mi potrosi 10L kada ga cepam do panja, prosek na vecoj kilometrazi sigurno nije preko 7,5-8L.
Isto tako i pomenuti A8 mozes u proseku popeti na 16L, trenutnu mozda i 30L (nisam proveravao), ali i pored jakog tempa kojim se ovaj auto koristi, njegov ukupni prosek ne prelazi 10L i to je cinjenica koja se ne moze osporiti.
Slobodno citiraj moje postove u kojima sam kontradiktoran od pocetka diskusije do sada. Spreman sam na sve da odgovorim i pojasnim ako je doslo do neke zabune ili pogresnog razumevanja. Posto i dalje stojim iza svega sto sam napisao.