Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: BMW 7 (G11) 2016

Post od goblin »

Uz mogucnost da se oko nekih stvari jednostavno nismo razumeli evo gde je doslo do nesporazuma:

1.
Xepoj87 napisao:Ko je i gde rekao da nije dobar rezultat za takav motor i auto? Sada vec izmisljas.
odg:
Xepoj87 napisao:... smatram da 10l proseka na otvorenom putu nije mala potrosnja, cak i ako odgovara tim performansama i tom automobilu.
2.
Xepoj87 napisao: Ja ne znam da li tri puta treba da ti kazem da ti verujem za potrosnju, da bi ti uspeo da zapamtis?
Ko je i gde osporio tu potrosnju?
odg:
Xepoj87 napisao: Banuo si u pricu sa informacijom da A8 trosi ispod 10l, sto nema veze sa mozgom, jer je taj vozen u uslovima gde najmanje trosi, a tek da je gazen uz tu potrosnu je notorna glupost.
3.
Xepoj87 napisao: Osporavam da je tolika uz divljanje, kako si ti rekao, jer toliko 2.0 tdi trosi uz jaci gas.
Da, vozi se lagano i naravno da moze na 1600 rpm da ima 7,8l potrosnju, plus 5% grada i to je to, 10l.
Ovde izgleda i lezi poenta neslaganja. Posto ja tvrdim i znam da se auto koristi jacim tempom konstantno a ti tvrdis da se vozi polako da bi mogao da ima tako nisku potrosnju.
Eto u tom delu se jednostavno ne mozemo sloziti.
Ti tvrdis jedno, ja znam drugo i sta da radimo...

Inace se slazem da je moguce i 2.0TDI popeti na potrosnju od 10L u proseku ili cak preko 20L trenutnu. Licno sam toliko podizao potrosnju na svom A4 ali to je tempo kojem je bukvalno nemoguce i prici na tako velikoj kilometrazi od 50.000km u proseku. Tako da i pored toga sto mi potrosi 10L kada ga cepam do panja, prosek na vecoj kilometrazi sigurno nije preko 7,5-8L.
Isto tako i pomenuti A8 mozes u proseku popeti na 16L, trenutnu mozda i 30L (nisam proveravao), ali i pored jakog tempa kojim se ovaj auto koristi, njegov ukupni prosek ne prelazi 10L i to je cinjenica koja se ne moze osporiti.

Slobodno citiraj moje postove u kojima sam kontradiktoran od pocetka diskusije do sada. Spreman sam na sve da odgovorim i pojasnim ako je doslo do neke zabune ili pogresnog razumevanja. Posto i dalje stojim iza svega sto sam napisao.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

1.
U mom postu jasno stoji da ta potrosnja odgovara tom automobilu i tom motoru.
2.
Da, lepo sam napisao da je taj auto koji si ti vozio, vozen tamo gde najmanje trosi i razlika od duplo slabijeg motora nekada i ne postoji, ali sam dao primer gde taj auto dosta trosi, koji si ti imao potrebu da osporis.
Na otvorenom 4x4 retko ima uticaja na potrosnju, tezina takodje, a cesto se ti jaki motori voze velikim brzinama na smesnim obrtajima, pa ce u jednom trenutku 2.0 tdi trositi isto.
Na stani, kreni i te kako sve te stvari uticu i tu se vidi prednost manjih motora.

3.
Da, ubedjen sam da tom autu nije drzan jak gas 50.000km. Ako se ide 180, to nije divljanje, vec odrzavanje gasa, a taj motor to verovatno gura na 2000-2500 rpma.

Jos jednom spominjem, ko taj auto svakodnevno koristi, gde se vecinom vozi grad, sve ispod 15l je fantazija

Postove cu ti citirati kada budem bio pri kompu.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

goblin napisao: Dok imamo situaciju da savremeni dizeli sa preko 300KS pa cak i blizu 400KS cak i pri forsiranju u proseku ne trose preko 10L.
Npr. A8 4.2TDI (cije klipove sam kacio) se vozi bas zustro, presao je oko 50.000km i za sada na bordu ima prosecnu potorsnju od 0km do sada 9,6L.
goblin napisao: Kada ga cepam, potrosnja ode i do 16L i to je neki bas plafon pri maksimalno ekstremnoj voznji.
goblin napisao: Auto se najcesce vozi na relaciji SU-NS-BG i na duze puteve, u gradskoj voznji relativno retko posto za grad koristi drugi auto.
Po treci put, prosecna potrosnja od 0-50.000km se krece ispod 10L (mogu i da snimim).
NIGDE NISAM NAPISAO DA TROSI 10l PROSEKA NA OTVORENOM!!!!!
Napisao sam da trosi ispod 10L na ukupnu kilometrazu od kada je kupljen (jel ti uopste citas???). A tacno je da se auto najcesce koristi za voznju otvorenim putem ali ta prosecna potrosnja nije ostvarena ISKLJUCIVO na otvorenom vec u kombinovanoj voznji gde je bilo i gradske voznje, i ovakvog peglanja maksimalnom brzinom gde potrosnja ode i preko 20L trenutno.........
goblin napisao:
Xepoj87 napisao: A ovde se pricaju nebuloze da neko GAZI bas taj A8, ultra, giga, bi turbo v8 i trosi mu 9.6l... I onda ja nerealan?
OK, ti tvrdis da su nebuloze a ja cu priloziti snimak sa borda gde se vidi prosecna potrosnja ispod 10L na ukupnu kilometrazu. Ne vidim bolji dokaz od toga, nema nista rekla-kazala nego dokaz na videlo.

Kako ti time dokazujes da je auto "gazen" i kako ti znas kako vlasnik vozi kada je sam?
Ako auto 90-95% vremena predje na autoputu, to nije mesovita voznja, nego voznja na otvorenom, jer niko na autoputu ne parkira auto, vec mora doci i do kuce, te mora provozati po gradu.
Cim neko nije resetovao potrosnju 50.000km, vidi se koliko mu "nije stalo" do potrosnje.
Ocigledno je da svako drugacije dozivljava gazenje automobila, jer je meni to pun gas gde god stignes, a nekome je to izgleda malo veca brzina na tempomatu na autoputu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sad kad je Heroj napisao dva posta za redom, da li Goblin treba da odgovori sa jednim ili takodje sa dva?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sa cetiri, jer se svaki sledeci duplira.
Xepoj je inace odgovorio u sat vremena razlike ;)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Moje misljenje koje znam da je tacno i necu dalje diskutovati:

-taj auto moze da trosi ispod 10

-taj auto ako se cepa trosi dosta vise od 10

-ako Goblin ne laze, postoji logicno objasnjenje, drugar mu je kurcevit, cepa auto samo kad je publika sa njim. Kad Goblin sedne on ga cepa, onda predje 90% puta sam gde mili i Goblin ne laze ali potrosnja je takva. Jedino logicno objasnjenje. I ja uvek brze vozim kad je neko sa mnom ako vozim lancera ili ranije sa m3, hoces da pokazes kako auto ide, kad idem sam mnogo sam normalniji i redje brzo vozim.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Odgovoricu u jednom postu samo na njegov poslednji post, posto je prvi posto bio odogovor na moje citiranje.

U ovome sto si citirao ne mogu da pronanjem nijednu nelogicnost i neslaganje tokom mog pisanja.
Evo krenucu redom po citatima:
1. Upravo to dokazuje ovaj 4.2TDI, posto ima izmedju 300-400KS a trosi u proseku ispod 10L pri tempu voznje koji bi okarakterisao kao forsiranje.
2. Misli se na plafon potrosnju u proseku a ne na trenutnu. Izvinjavam se ako je neko pogresno shvatio.
3. Da, konkretan primerak o kojem pisem se koristi uglavnom na otvorenom ali ne iskljucivo. Potrosnja koju sam naveo je ostavarena u mesovitoj voznji gde ima i gradske i otvorenog ali i cepanja maksimalnom brzinom... A sam podatak da je uzorak uzet na cak 50.000km (sad mozda i vise) mislim da je vise nego merodavan.
4. Nigde i nisam napisao da auto trosi ispod 10L na otvorenom, i sada stojim iza toga. Napisao sam da trosi ispod 10L u proseku MESOVITE voznje ukupno od kada je kupljen, a tu ne spada iskljucivo voznja otvorenim putem vec i sve ostale varijante koje sam spomenuo u predhodnoj stavci.
5. Dokazujem na koji nacin se auto vozi time sto kao prvo znam kako ja vozim a bas tim autom sam licno presao oko 10.000km, a druga stvar je sto dovoljno poznajem svog zeta i kakav stil voznje preferira.
Auto ne provodi 90% vremena na auto putu ali tacno je da se uglavnom koristi na otvorenom.

Odakle ti ideja da bord nije restartovan 50.000km?
Udji u novi A8 i malo se poigraj sa interfejsom, iznenadices se kolicinom podataka koje mozes izvuci. Izmedju ostalog je i prosecna potrosnja od ukupne kilometraze. ;)

Moje misljenje gde stoji caka ovako niske potrosnje tako velikog auta i velikog motora. Mislim da je caka u njegovoj rasterecenosti gde cak i na jacem tempu koliko se obicno vozi auto putem (180-200km/h) zbog viska snage mozda u tim trenutcima trosi manje cak i od 3.0TDI koji bi morao vise da se napreze.
Isto tako, njegova ubrzanja su daleko silovitija, cesto je sasvim dovoljno koristiti i pola gasa, traju daleko krace.... pa samim tim popije i manje neko neke manje kubikaze koje se u tim trenutcima vise i duze naprezu da bi ostvarile priblizan efekat.
Upravo zbog te rasterecenosti mislim da ovaj motor pruza tako nisku sveukupnu prosecnu potrosnju.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ta u jednom postu si odgovorio i Heroju i Aci, to je bilo ekonomicno uz minimalnu potrosnju postova i to pri zustrijem stilu pisanja, skoro pa kao Audi :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Evo, ovom je pokvaren auto, trosi mu 12l na autoputu.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/636283.html

Mozda vozi lagano, a tom motoru to ne prija, pa trosi vise...
Ali evo, ima jedan primerak od 666km, kada mu je potrosnja bila 9.6l, mora da je tada divljao.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

666 km su djavolja posla,komisija odbija ulozenu zalbu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Evo ti na istom sajtu bas ista godina proizvodnje kao ovaj sto sam vozio.
Prosecna potrosnja 10,5L i to sa 61% gradske voznje, gde maksimalna prosecna nikad nije prelazila 13L a uzorak je uzet na vecoj predjenoj kilometrazi.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/661227.html
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jos jednom, niko ne spori potrosnju, nego nacin voznje...
Kako je vozio ovaj sa 12l prosecnom na cisto otvorenom putu, ako vi divljate po otvorenom i gradu sa 9.6l?
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Novi model - D4 je poceo da se proizvodi vec pocetkom 2010g, a model koji sam ja vozio i snimao je proizveden 2011g, isto kao i ovaj sa predhodnog linka, i oba imaju oko 350KS.
Tek oko 2014g je dosao restajling sa povecanjem snage na 385KS.

PS - tek sad vidim da si izmenio post gde tvrdis da je ovo stari model
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Jos jednom, niko ne spori potrosnju, nego nacin voznje...
Kako je vozio ovaj sa 12l prosecnom na cisto otvorenom putu, ako vi divljate po otvorenom i gradu sa 9.6l?
Pa ako sam ja ostvarivao prosek i 16L, naravno da ga je moguce nacepiti i preko 12L, ali to mora biti bas izivljavanje.

Ako ti kazem da se pomenuti A8 na auto putu vozi prosecno tempom 180-200km/h, ako se na regionalnim putevima krece oko 120-140 i konstantno debelo preko ogranicenja, ako se koristi svaka prilika za preticanje, ako se nikada ne vodi racuna o nacinu voznje zarad ostvarivanja nize potrosnje, ako vlasnik generalno ima agresivniji stil voznje..... sam izvedi zakljucak kako se auto koristi i vozi.

Npr. ja vozim jos agresivnije od njega ali moj stil voznje je vec ekstreman sa svaki moguci pojam i nije merodavan. Ali i njegov stil koji sam pomenio isto bi okarakterisao kao zustriji.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne, ti si rekao da nisi na otvorenom putu ostvario 16l, pa je nevazno.
Dakle, on cist autoput, ima 12l, a vi autoput i grad, pa imate 9.6l?
Jel treba da izvodim zakljucak ili je jasno ko tu kako vozi?

Sada videh... Pa upravo ono sto sam i rekao, ti mislis da je divljanje ako ides 180 km/h autoputem...
Taj auto ide na 3500 RPM-a 290 km/h u 8. brzini, na koliko je obrtaja u 8. brzini na 180 km/h?
Videh da je u 7. brzini na 2500 obrtaja na 180 km/h.
Odgovori