Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
@TDI
Teorijski je tako, malčice je drugačije u praksi.
Biti bahat iz tvoje perspektive ne znači da taj termin ima isto značenje iz perspektive nekog ko ima 3x veća primanja, ili iz perspektive tebe sa 3x većim primanjima.
Najlakše je etiketirati i osuditi.
Teorijski je tako, malčice je drugačije u praksi.
Biti bahat iz tvoje perspektive ne znači da taj termin ima isto značenje iz perspektive nekog ko ima 3x veća primanja, ili iz perspektive tebe sa 3x većim primanjima.
Najlakše je etiketirati i osuditi.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
@dragvorl,
A kod nas u 90% slučajeva, ako radiš za veću platu od prosečne, posao nosiš kući. A nisi lekar ili nešto slično gde neko može život da izgubi ako se tvoje znanje ne pokaze na delu u tom trenutku. Ili ne radiš neki drugi extremni posao.
@Pajo,
Ja pričam iz ugla prosečnog Srbina, sada i uvek kada pisem. Takva je većina i to je valjda neki reper.
A kod nas u 90% slučajeva, ako radiš za veću platu od prosečne, posao nosiš kući. A nisi lekar ili nešto slično gde neko može život da izgubi ako se tvoje znanje ne pokaze na delu u tom trenutku. Ili ne radiš neki drugi extremni posao.
@Pajo,
Ja pričam iz ugla prosečnog Srbina, sada i uvek kada pisem. Takva je većina i to je valjda neki reper.
Poslednja izmena od TDI u 16 Jun 2015, 23:33, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To je ogromna prednost, ali zavisi najviše od konkretnog radnog mesta pre neko od struke ugrubo... E sad, negde može da se bira negde jok..dragvorl napisao:Evo npr. jedan moj drugar radi u razvojnom delu jedne od vecih nemackih auto kompanija, plate smo vec pominjali, ali jedna od bitnih stvari je sto se posao zavrsava na poslu, mobilni ostaje tamo.

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ne ne, ljubitelj je napisao kako je ovde do jaja a nidža mu aplaudirao.
Čudi me za nidžu, on ima dete.
Al OK, s jednim je finansijski daleko lakše.
Čudi me za nidžu, on ima dete.
Al OK, s jednim je finansijski daleko lakše.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To ja tek sad vidim koliko znaci kako radim na mestu gde se podrazumeva da je telefon ukljucen 24/7, rekao bih i na nivou firme uglavnom...Takodje, gubljenje vremena kuca-posao je vrlo bitan faktor.Grujic napisao:To je ogromna prednost, ali zavisi najviše od konkretnog radnog mesta pre neko od struke ugrubo... E sad, negde može da se bira negde jok..dragvorl napisao:Evo npr. jedan moj drugar radi u razvojnom delu jedne od vecih nemackih auto kompanija, plate smo vec pominjali, ali jedna od bitnih stvari je sto se posao zavrsava na poslu, mobilni ostaje tamo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ja ne znam nikoga da ima vise od 400-500e zaradjenih svojim radom mesecno, a da posao ne nosi kuci, pa i da ne radi subotom.
Mislim da zu ta vremena davna proslost, a mozda i gresim.
Stvarno ne znam šta to znači.TDI napisao:@Pajo,
Ja znam ali ih nema mnogo. Ili nose kući ili ostaju na poslu dok ne završe.dag81 napisao:Ja ne znam nikoga da ima vise od 400-500e zaradjenih svojim radom mesecno, a da posao ne nosi kuci, pa i da ne radi subotom.
- TDI
- Banned
I Pajo,
Primer hipotetički...Ne mogu ja da kukam u Srbiji, ako spadam u mali broj ljudi koji može svojoj porodici da priustim full letovanje na Zakintosu...A u toj istoj Srbij, apsolutna većina ljudi jedva ili ne moze da priusti sebi paradajz letovanje u Leptokariji. Nego trebam da budem zahvalan sto imam posao koji mi omogućava da mogu da priustim sebi ono sto mnogi ne mogu. I da budem toga svestan. A ne da kukam sto ne mogu na full letovanje u Dubai. Ako me razumes...
Primer hipotetički...Ne mogu ja da kukam u Srbiji, ako spadam u mali broj ljudi koji može svojoj porodici da priustim full letovanje na Zakintosu...A u toj istoj Srbij, apsolutna većina ljudi jedva ili ne moze da priusti sebi paradajz letovanje u Leptokariji. Nego trebam da budem zahvalan sto imam posao koji mi omogućava da mogu da priustim sebi ono sto mnogi ne mogu. I da budem toga svestan. A ne da kukam sto ne mogu na full letovanje u Dubai. Ako me razumes...
Ne razumem.
Treba li da te je sramota što si zaradio za letovanje?
Mene nije. Sam sam zaradio, sam ću i da potrošim (s porodicom naravno).
Mogu samo da kažem mojima hvala što su me školovali i ženi što me je podržala da odem u privatnike.
Mogu samo da kažem mojima hvala što su me školovali i ženi što me je podržala da odem u privatnike.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ako si i ženi rekao da si joj zahvalan, onda ti spasa nema 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Rekoh mogu samo da kažem, a ne da sam rekao. 

- TDI
- Banned
Ne sramota. Nisi nikome oteo, pa da te bude sramota. Kako i kazes, sam si zaradio. Ali trebas da budes svestan da imas mnoge stvari o kojima vecina moze samo da sanja. I da ne budes snob kome je uvek malo.Paja napisao:Ne razumem.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ako je letovanje drustveni status, da ga j onda.
Ja prvi bih mogao priustiti skuplje letovanje, ali ne oatim nesto od luks smestaja i izdrkavanja. Odem u pristojno i cisto, potrosim isto pristojno(ne bahatim se niti stedim). Za mene je 2000e za letovanje od 10dana puno i danas i bilo puno kada sam imao manje ili li moji davali. Ali neko drugacije gleda, a ja nemam problem sa tim.
Drugarovi su imali budzet za letovanje od 6000e, a vozili Yuga od 20god. Ja bih otisao na letovanje od po coveku 600-700e i kupio bolji auto koji cu voziti ostalih 355dana u god. Ali njima je bitniji hotel tih 10 dana i full destinacija, nisu snobovi.
Ja prvi bih mogao priustiti skuplje letovanje, ali ne oatim nesto od luks smestaja i izdrkavanja. Odem u pristojno i cisto, potrosim isto pristojno(ne bahatim se niti stedim). Za mene je 2000e za letovanje od 10dana puno i danas i bilo puno kada sam imao manje ili li moji davali. Ali neko drugacije gleda, a ja nemam problem sa tim.
Drugarovi su imali budzet za letovanje od 6000e, a vozili Yuga od 20god. Ja bih otisao na letovanje od po coveku 600-700e i kupio bolji auto koji cu voziti ostalih 355dana u god. Ali njima je bitniji hotel tih 10 dana i full destinacija, nisu snobovi.
Ali ko govori da je uvek malo?
Ja napisah
Ja napisah
Mera je najbitnija u svemu.Paja napisao:Treba umeti naći kompromis mogućnosti, potreba i želja i imati sreće da postoje uslovi u kojima je to ostvarivo.
- TDI
- Banned
Pajo,
Onda se razumemo.
Dag,
Vidis, u svemu moras da znas gde je sredina i sta ide sa cim.
Nije normalno da vozis Passata B7, a da zivis u supi.
Kao sto nije normalno da zivis privatno, a letujes u Dubaiju.
I nije normalno da nosis firmiranu garderobu iz ogranicene serije, a jedes svaki mast i hleb.
I mogao bi tako 1000 primera da navedem.
Mora u svemu da se nadje sredina i zna se sta je prioritet nad cim.
A tog drugara koji vozi Yuga starog 20 godina...a potrosi 6000 evra za letovanje...Neću da komentarišem...
Onda se razumemo.

Dag,
Vidis, u svemu moras da znas gde je sredina i sta ide sa cim.
Nije normalno da vozis Passata B7, a da zivis u supi.
Kao sto nije normalno da zivis privatno, a letujes u Dubaiju.
I nije normalno da nosis firmiranu garderobu iz ogranicene serije, a jedes svaki mast i hleb.
I mogao bi tako 1000 primera da navedem.
Mora u svemu da se nadje sredina i zna se sta je prioritet nad cim.
A tog drugara koji vozi Yuga starog 20 godina...a potrosi 6000 evra za letovanje...Neću da komentarišem...