Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
rascsnin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2015, 18:38

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od rascsnin »

Srbija, prvenstveno Beograd, forsira sebe kao dobro mesto za zabavu. I ništa drugo. U prevodu jeftin i kvalitetan alkohol, dobri klubovi, lake žene... I čemu ima da se nadamo? Kad budemo uredjena zemlja, sa pravom vladavinom prava, možemo nečemu da se nadamo. A ovako slušamo polupismene likove, bez ikakvog zivotno-profesionalnog iskustava, koji nam sole pamet. Pre dve godine sam bio u Nemackoj dva meseca sluzbeno. Nije mi se vraćalo. Nisam mogao da objasnim Nemcima i Amerikancima zbog čega moras da das pare lekaru da bi bio adekvatno primljen. Ljudi to jednostavno ne mogu da shvate. A vodu možeš da pijes sa svake slavine bez bojazni.

Sent from my Iphone 6
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

U stokholmu muslimani u proseku siluju 5 zena dnevno.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da, ali šta je pravi put?

Možda su oni ljudi u ID srećni? Možda su srećni oni kod Boko Harama? Možda su srećni holandezi, možda švabe?

Ovo me je podsetilo, na priču kada je nečiju ženu cepao neki švaler. I posle ohoho seansi neko odluči da kaže to mužu. A oni se oboje naljute na njega :D
Njima je bilo dobro i tako, pravili se oboje ludi i bili srećni :)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Mr.Rotor napisao:Francuzi neće ni da pričaju drugi jezik. Bole ih uši.

Ovo bas i nije tacno-vise je mit. Ko zna, taj bez problema hoce da prica strani jezik...

Floyd napisao:
Rakhil napisao:Lepse mi je da nam je svima pristojno nego da je samo meni vrhunski, jebes takav zivot.
:plusone:

Jbs pune dzepove ako oko tebe ljudi zive na granici egzistenicije. Pored toga, Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

Sto je najtuznije, Novi Sad mozes polako i da skartiras sa spiska. Nekada je sam Novi Sad bio Evropa za Bg, a sada je NS toliko propao da je Bg za njega Evropa i New York zajedno...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nikaragva napisao:Da, ali šta je pravi put?
Za pocetak, da se srede neke stvari o kojima svaki dan pricamo u ovoj temi :)
Srbija nikada nece biti kao Norveska (sto se mene tice i ne treba jer takvi sistemi privlace izmedju ostalog i ogroman broj belosvetskog olosa) ali bar moze da bude za nijansu cistija i uredjenija.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ivan napisao:U stokholmu muslimani u proseku siluju 5 zena dnevno.

Послато са GT-N7100
Ne razumes ti multikulturalizam, sad ce ti objasniti da si fasista... :)
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

maxer napisao: Nhihov "komunizam" ne zavisi od bogatstva (nafte), kako ti impliciraš, već od toga da vrlo kulturan narod (a to se ogleda time da je poštovanje drugoga - tamo temelj na kome je izgrađeno njihovo društvo, pri tome ne pričam o zadnjih 40 god. već o stotinama godina razvoja njihovog društva), ima jednu vrlo dobro organizovanu zemlju, koja je sada i vrlo bogata.
Nova definicija komunizma!!!
maxer napisao: Navešću ti samo jednu stvar: u manjim sredinama, pre 20-30 god. (pre dolaska stranaca, pre svega Bosanaca i Albanaca u toku '90-tih) nisu zaključavali vrata svojih kuća, kada negde odu.
Pre 30 godina je i Zrenjanin bio Norveška, ako je po zaključavanju

A da! Na daleko čuvene danske dahije i džamije.
Poslednja izmena od aviator u 17 Jun 2015, 11:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

@Floyd

Da, ali to o čemu mi pričamo može da se uredi iako smo siromašni.
To što fali novca stalno u budžetu, ne znači da treba da biramo lopove i kazandžije i keramičare, jer ga oni očigledno nisu u stanju napuniti, samo isprazniti.

Koliko sam skontao iz priče prijatelja koji živi u SLO, nije tamo ništa drastično bolje, što se tiče finansija. Ali su opet nebo i zemlja u odnosu na nas, a to je upravo zbog toga kako se ljudi odnose npr. ka već spomenutom životu na selu, pa i svemu ostalom. Ima i tamo bosanaca, možda više nego u Vojvodini, čak učestvuju i u vlasti, pa ih to ne sprečava da budu različiti od nas. Nisu tu pare u pitanju toliko.

Tamo varijante Drina-Tara-ŽareGoci-VoNaRažnju ne prolaze tako lako :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Novca fali u budzetu jer je nerealan, i treba da ga fali. Ne vidim zasto treba da bude cilj mnogo novca u budzetu, to je naopaka logika.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

@nikaragva

Pa ovde su bosanci na vlasti...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

DukeNS napisao:Sto je najtuznije, Novi Sad mozes polako i da skartiras sa spiska. Nekada je sam Novi Sad bio Evropa za Bg, a sada je NS toliko propao da je Bg za njega Evropa i New York zajedno...
Propada i Beograd ali to su dva grada u Srbiji u kojima skolovani imaju neku sansu da nadju odgovarajuci i solidino placen posao. Nis koji je isto univerziteski a nekada i jak industrijski centar je vec mnogo losiji.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

@Rakhil
Pa dobro to sam spomenuo, više kao odraz nekog materijalnog blagostanja, koje nije presudno za red i mir u državi -> ali SAMO u teoriji:)
Jer ako je (realan) budžet pun, onda znači da dobro stoje oni koji ga pune. Ili da imamo dobru policiju i poreznike :D

aleksa napisao:@nikaragva

Pa ovde su bosanci na vlasti...
Bosance u SLO sam više spomenuo, da potkrepim dobro poznatu teoriju da kada srbenda ode negde preko da radi, onda radi stvarno. A kada je ovde, onda se proserava kako niko ne može da ga plati tako malo, koliko on malo može da radi.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nikaragva napisao:@Floyd

Da, ali to o čemu mi pričamo može da se uredi iako smo siromašni.
Pa zasto se ne sredi?

Verovatno zato sto na vodecim polozajima u drzavi nisu strucni ljudi. Strucni su ili pobegli ili se zadovoljavaju da budu jeftina radna snaga stranim firmama u Srbiji.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nama moze da bude super sa par poteza, kao sto su raspustanje poreske uprave i pravljenje nove od nule, isto to sa NBS, ukidanje uprave carina kompletno, razne agencije se naravno podrazumevaju...znaci nikad.
Kad ja ne budem morao da dokazujem nekom balvanu u PU da nisam kriminalac kad DONOSIM pare u zemlju i hocu da platim porez na iste, onda mozemo da pricamo, do tada je sve kozmetika.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Kraljevo je npr. baš progledalo od kada je za direktora Čistoće došla devojka koja stvarno zna i voli taj posao.

Nisu potrebne ne znam kakve pare da se pokosi trava i posadi koje drvo i malo cveća. Da svako hoće da sredi oko svoje zgrade ili dvorišta sve bi bilo mnogo lepše.
Odgovori