Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
@ ftj: Ja sam to napisao iz licnog iskustva i rada sa njima. Najljigaviji ljudi. Da nisam imao posla ne bih ni znao. I nemojte vise te fore sa nacionalistima. Mism bole me uvo. Jel ti krivo sto ti nemas taj EU pasos?
@ floyd: Samo ti nemoj. Ti si u CH, pljujes po svima. To je najlicemernije. A i realno bolje biti hrvat nego slovenac.
@ljubitelj: Slazem se sa tobo o ovome da nije mesto za rad. Jednostavno drzava nije dovoljno uredjena da stiti radnicka prava, a i za privatan biznis je ocajna klima. Mene ne zanima da nalazim vezu ali kad vidim da je sve u stilu: Moze da bude, a ne mora da znaci; malo se strecnem.
Poslato sa Lumia 925
@ floyd: Samo ti nemoj. Ti si u CH, pljujes po svima. To je najlicemernije. A i realno bolje biti hrvat nego slovenac.
@ljubitelj: Slazem se sa tobo o ovome da nije mesto za rad. Jednostavno drzava nije dovoljno uredjena da stiti radnicka prava, a i za privatan biznis je ocajna klima. Mene ne zanima da nalazim vezu ali kad vidim da je sve u stilu: Moze da bude, a ne mora da znaci; malo se strecnem.
Poslato sa Lumia 925
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pomenu neko nezagadjenost industrijom. E, pa to sto od industrije imamo zagadjuje na nivou kao da je imamo x puta vise. Samo pogledaj mesnu industriju po Vojvodini sto ispusta nefiltriranu vodu u kanale gde zivota nema godinama, a smrdi nesnosno. Takodje kanali za drenazu/navodnjavanje zatrpani ves masinama, skoljkama auta, raznom ambalazom... O tome sto je komsa mehanicar ulje sipao direkt u kanalizaciju da ne pricam, a takvih ima jos...ne znam da li neko prolazi putem NS-ZR. Ja idem cesto, djubre pored puta je kao dobar dan, pored jednog jezera divlje deponije i svo djubre se sliva direkt u jezero, neko bi trebao zbog toga na robiju. Da ne pricam o tretmanu izduvnih gasova i nekontrolisanju istog, a znamo svi koliko to doprinosi nekim bolestima.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- branja
Vecina kanala za navodnjavanje/odvodnjavanje su zatrpani. Negde djubretom,a negde zeljom da se prosiri njiva, jer tih 2-3 metra znaci mnogo
Evo recimo u Omoljici, oko 30km od Bga, postoji mesto (jezero i reka) koje je zasticeno kao park prirode i jedna od najcistijih voda i magarci iz MZ naprave deponiju samo 500m odatle. I jos niko nece da ide do deponije posto je ocajan put nego ljudi bacaju sa strane. I tako je skoro svugde po Vojvodini.

Meni je fenomen kad padne kisa ili se otopi sneg pa onda nabujaju reke, pa se kao ciste ti kanali jedno 5-6 dana, a vise bageri stoje za slikanje i onda se pitako kako nam se to desilo. Toliko smo propali kad se plasimo najobicnije kise.

Evo recimo u Omoljici, oko 30km od Bga, postoji mesto (jezero i reka) koje je zasticeno kao park prirode i jedna od najcistijih voda i magarci iz MZ naprave deponiju samo 500m odatle. I jos niko nece da ide do deponije posto je ocajan put nego ljudi bacaju sa strane. I tako je skoro svugde po Vojvodini.

Meni je fenomen kad padne kisa ili se otopi sneg pa onda nabujaju reke, pa se kao ciste ti kanali jedno 5-6 dana, a vise bageri stoje za slikanje i onda se pitako kako nam se to desilo. Toliko smo propali kad se plasimo najobicnije kise.
Svaka čast ako si uspeo da upoznaš sve Slovence pa možeš da kažeš da su najljigaviji ljudi. Inače, generalizacija, uprošćavanje, površnost i ad hoc konstatacije su upravo ono što će svima pomoći...branja napisao:Ja sam to napisao iz licnog iskustva i rada sa njima. Najljigaviji ljudi.
A i realno bolje biti hrvat nego slovenac.
Zašto je bolje biti Hrvat nego Slovenac? Možeš da rangiraš i ostale narode/nacije/države?
Ja volim nekad da kažem, da je Slovenija primer kako bi Bosna izgledala, da nije uticaja Beograda 

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Izbegavaj to da pričaš, pogotovo u društvu koje te ne poznaje 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- branja
@fg400: Sto si se uvredio? To je moje iskustvo. U bivsoj firmi, koja posluje po celom svetu inace nemacka, samo su slovenci pametovali. Uvek su se kurcevito ponasali prema nama sa ostatka Balkana. Kao da su oni visa rasa. Ne generalizujem nikog ali sa slovencima uvek nesto. Jeste uredjeni su kao zemlja i tu skidam kapu. Ali taj njihov stav nikad nisam gotivio.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Ih, zaključi ti puno na osnovu tvoje firme i par ljudi u njoj 

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Kad neko pomene Sloveniju, ja pomislim na sirotog vojnika JNA u tenku i onog brkajliju koji ga je davio i udavio.
Verovatno se do sada mnogo šta promenilo, ali brkajlija nije odgovarao za ubistvo.
Verovatno se do sada mnogo šta promenilo, ali brkajlija nije odgovarao za ubistvo.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Zar to nije bilo u Hrvatskoj? A uveren sam i da vojnika nije udavio, bio neki intervju sa njim pre X godina.
There are 10 kinds of people in the world:
Generalizacija na nacionalnoj osnovi je jako opasna. Aj da kazes da su svi (ili vecina) menadzeri ljigavi pa i da razumem ali da na osnovu loseg iskustva sa nadredjenim iznosis zakljucak o celoj naciji kojoj on pripada je malo degutantno.
- branja
To je bili u HR. A slovenci su prvi napali JNA. Kod njih je i poceo taj prokleti rat, a onda su se izvukli. Mislim da je sve to moglo mirnim putem.
Ne ide mi u glavu da ma koliko ne voleo nekog, da ne kazem mrzis (sto mi je uzasno), da zelis rat. Ratovati s nekim samo zato sto ga mrzis. Cemu to.
Poslato sa Lumia 925
Ne ide mi u glavu da ma koliko ne voleo nekog, da ne kazem mrzis (sto mi je uzasno), da zelis rat. Ratovati s nekim samo zato sto ga mrzis. Cemu to.
Poslato sa Lumia 925
Opet generalizuješ. Ja ne poznajem nikog iz ex Yu ko je želeo taj rat, i reč lepog ikad rekao o istom.
Verujem da postoje takvi ljudi, ali da ih je malo. Na žalost nekim čudom su se našli na pravom mestu u pravo vreme i bili dovoljno glasni.
Čisto profiterstvo stoji iza svih tih problema, a običan čovek to ne može da shvati što se lako zloupotrebi.
Tapatalk
Verujem da postoje takvi ljudi, ali da ih je malo. Na žalost nekim čudom su se našli na pravom mestu u pravo vreme i bili dovoljno glasni.
Čisto profiterstvo stoji iza svih tih problema, a običan čovek to ne može da shvati što se lako zloupotrebi.
Tapatalk
Daleko bilo da sam se uvredio zbog toga, samo mi je fascinantno kako ljudi lako zapadaju u neke generalizacije bez realnog osnova ili potrebe. Ja takođe sarađujem na dnevnoj bazi sa minimum 15 različitih država, pa iskreno ni za jednu od njih ne mogu da nađem neku generalnu osobinu koja se lako i/ili opravdano može primeniti na sve. Štaviše, jedna od tih država je bila Slovenija, i za dva momka koji su nam bili saradnici imam samo reči hvale, dovoljno je da napomenem da su nam pomagali daleko više nego što im je bio posao i da smo zahvaljujući njima pobedili na tri projekta. Njihovi proizvodi su već bili izabrani tako da bi oni dobili posao svejedno, ali eto, odlučili su dan nam pomognu (nisu imali dodatne finansijske koristi od toga).branja napisao:@fg400: Sto si se uvredio? To je moje iskustvo. U bivsoj firmi, koja posluje po celom svetu inace nemacka, samo su slovenci pametovali. Uvek su se kurcevito ponasali prema nama sa ostatka Balkana. Kao da su oni visa rasa. Ne generalizujem nikog ali sa slovencima uvek nesto. Jeste uredjeni su kao zemlja i tu skidam kapu. Ali taj njihov stav nikad nisam gotivio.
Poslato sa Lumia 925
Kao klijente smo imali samo jednu slovenačku firmu, sve je bilo korektno kako je i bilo dogovoreno, jedino što je mom partneru bilo čudno je što nas nisu 'vodili negde uveče', ali to im ne mogu uzeti kao manu, pogotovu što i mene smara vodanje ljudi po kafanama i gledam da to maksimalno izbegnem, pogotovu u vreme koje se smatra slobodnim.
Imajući ovo u vidu opet ne mogu da kažem da su Slovenci generalno dobri ili loši, već samo da ih ima raznih, kao i svuda. Btw, 'sa Slovencima uvek nešto' jeste generalizacija, kao i 'najljigaviji ljudi' itd. To što si napisao 'ne generalizujem' ne menja stvari.
A i nisi poređao nacije, baš me zanima kako se kotiraju ostali narodi SFRJ.
Nisu Slovenci prvi napali JNA, nego je JNA pokušala sprečiti separaciju te republike, tako što je krenula da zauzme granične prelaze.