Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Rakhil »

Za otcepljenje Slovenije treba napomenuti i da je krenulo mnogo pre rata, pa je savezna vlast hendlovala to tao diplomatski da je samo ubrzala neminovan proces. Bitno napomenuti ipak da Slovenci nisu dosli vojno u Beograd pa da se mi sad tripujemo da smo bili u ratu sa njima, malo je to drugacije desavanje kad se neko otcepljuje iz federativno uredjene drzave.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sa praznim oružjem.

Čitava serija glupih odluka tadašnjih vlasti je dovela do sranja koje trpe svi.

Na kraju svi oslabljeni ulaze u EU, umesto sa pametnim dogovorom.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nmaric1993 napisao:Slazem se u potpunosti sa rwd, uh pardon sa ljubiteljom :)
@ji4tze Sto se tice vode, evo ja zivim u selu nadomak G.Milanovca(5 km od centra) koristim vodu iz tzv gradske mreze i imam sopstveni vodovod sa susednog brda,tj iz bunara voda dovedena do mene, ispravna vec 50 godina, za pice naravno, cak manje kamenca ima nego ovaj gradski vodovod. Vecina okolnih sela koristi vodu na slican nacin, a nekima je sopstveni bunar tj vodovod i jedini.
Sto se tice zagadjena smece, kese i slicno to je sitno ne utice mnogo na sam kvalitet zemljista,vode, vazduha, problem je kad postoji teska industrija, prerade toksicnih metala koje "srecom" u nesreci nema mnogo kod nas, sem eto bor-a, a opet je daleko od npr jednog Norilsk-a.
Šališ se za smeće i kese, zar ne?
Je l ima još čauraša u Lunjevačkoj reci u kasno proleće? :) u Dičini je l ima krkuša?
GM ima dobru vodu (dovukli su je sa Rzava), pričam o Rudniku.
KG isto ima groznu pijaću jer je dovlače sa Knića, akumulacije koju narod koristi i za navodnjavanje, kanalizaciju i rekreaciju.
Ljubitelj ima iskrivljenu stvarnost za neke stvari, dokazao je više puta.

Ko god misli da je vazduh u Srbiji čist, nije čist u glavi, doduše ne mogu da tvrdim odgovorno jer nisam doktor :)
Ne znam kako drugačije da bude kada nam 70% struje dolazi od termoelektrana koje rade na ugalj!
Kada se grejemo na mazut i drvo.
Kada je izolacija fasade poglednja investicija u imovinu.
Kada je paljenje strnjike uobičajen način obrade zemljišta.
Kada je paljenje đubreta na gomili uobičajen način uklanjanja istog (ako ne može već da se istovari u prvu vrzinu ili jarugu).
Kada tehnički pregled prolaze samostalni prevoznici sa Tamićima koji kao da rade na dvotaktol.
itd...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ja sam poznavao preko nekoliko ljudina koji se kliču Slovenci :)
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

srdjanyo napisao:Kad neko pomene Sloveniju, ja pomislim na sirotog vojnika JNA u tenku i onog brkajliju koji ga je davio i udavio.
Verovatno se do sada mnogo šta promenilo, ali brkajlija nije odgovarao za ubistvo.
Ovo? I ja mislim da je ovaj u tenku preziveo...

http://youtu.be/mHk3XNeNjoM?t=17
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

brka koji je davio tenkistu je splićanin a tenkista je makedonac
narodna odbrana slovenije i lovci slovenije su napali vojsku koja je opet poslata u sloveniju po naređenju hrvata ante markovića
tada je "čuvena jugoslovenska vojska" doživela blam i poniženje jer su je isprašili slovenački lovci
sve što je slovenija radila, još od mladine i njihovog ismevanja štafete, je išlo na ruku srbiji jer su slovenci bili u pravu.
ali srbija, glupa kao i uvek, nije prepoznala trenutak, pa se umesto organizovanja i postavljanja vojske na granice koje mi odredimo, ušla u vrtlog rata i klanicu iz koje je izašla kao gubitnik.
taj poraz trpimo i danas, a trpećemo još mnogaja ljeta
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

+1
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

crni napisao:brka koji je davio tenkistu je splićanin a tenkista je makedonac
I to je bilo u Splitu, onaj snimak je iz Slovenije...
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

nidza napisao:Na kraju svi oslabljeni ulaze u EU, umesto sa pametnim dogovorom.
+1
Nazalost.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koji svi? :D
Od 8 republika, samo dve su ušle :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Zar nije broj republika 7 :D
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

8 republika. Ja računam da su pokrajine države. Imaju skoro sve atribute države.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Bilo je dosta price na temu da je kratkotrajni sukob u sloveniji dogovoren kako bi se imao dodatni povod za izlazak iz federacije.

@srdjanyo, voleo bih da napises kakve karakteristike drzave ima vojvodina. Ne znam za svoj licni primer, firme u kojoj radim, ili bilo koga sto poznajem da je imao bilo kakav kontakt sa administracijom pokrajine. Kad imas neke potrebe ili se obracas lokalnoj vlasti ili republickoj.
Tamo je uhlebljeno vise hiljada stranackih pijuna koji ne rade nista, a nista ni ne rade na tome da to promene. Bar je to moje misljenje.
Nesto se ne secam da sam cuo mnogo puta u poslednjih X godina da pokrajina trazi izricito neke nadleznosti.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nidza napisao:Na kraju svi oslabljeni ulaze u EU, umesto sa pametnim dogovorom.
Ko je ušao u EU, ušao je. Sad pred unijom sledi period unutrašnjih reformi. Nisam siguran da je i svim članicama zagarantovano mesto u istoj na duže staze.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Nas Srbe od pamtiveka rastura nejedinstvo i pravo je cudo sto smo opstali posle toliko godina i svega sto nam se desavalo. Svi se nesto regionalno izdvajamo. Mi smo sami sebi mnogo veci problem, nego sto su nam problem bili Slovenci ili Hrvati. A jedinstveni su mnogo vise nego mi, i jedni i drugi.

Znate ono kada pricate sa nekim Vojvođaninom i on vam kroz neki razgovor kaze: ,,Mi iz Vojvodine i vi iz Srbije...,, . Mislim se: ,,Koliko ja znam, Vojvodina je (jos uvek) u Srbiji, nije se ocepila. Da sam neka vlast, ukinuo bi tu Vojvodinu, bas zbog takvih stvari. Moze da bude regija, ali nikako da ima bilo kakvu autonomiju, vladu i ostalo, u odnosu na ostatak Srbije. Cim neka pokrajna ima toliku autonomiju da ima vladu i ostalo, to je drzava u drzavi, a vodi ka ocepljenju. Isto tako npr. ovaj ,,Pokret za Šumadiju,, , to je sada ništa-ništa. Ali za 10 godina neće biti ništa-ništa. I tako kada hoće Srbin iz Vojvodine da ocepi istu od Srbije, sta da očekuješ od Mađara, Hrvata, Slovenca ili nekog osmog?

Posle raspada SFRJ, jedna od misija velikih sila je da svedu Srbiju na Beogradski pašaluk. I za sada im veoma dobro ide.

Sto se tiče Slovenaca, oni su uvek bili drugi narod od svih u bivšoj SFRJ. Uvek su se izdvajali i bili drastično drugaciji od ostalih. I ako su i oni Južni Sloveni kao i ostali. Pravi Hrvati još postoje i ako ih je malo. A većina Hrvata su pokatoličeni Srbi, koji su vremeno između ostalog poprimali i taj hrvatski mentalitet. Dok u BiH etnički veoma čista drzava jer je broj drugih neznatat. A ti Srbi u BiH su tri različite vere. Bošnjaci su Srbi muslimanske veroipovesti koji su poturceni u proslosti. Bosanci su pravoslavni Srbi. I naravno Hrvati, koji su Srbi katoličke veroispovesti. Onda kakva makedonska i crnogorska nacija. Te nacije ne postoje. To su nazivi naroda koji zive u nekim regijama, kao Šumadinac ili Vojvođanin. Eto što su njih EU i SAD uzdigli, pa oni sada misle da su Bogovi, a ne znaju gde su suplji, to je već posebna priča. I oni su naravno - Srbi.

Velike sile su nam i nametnule u proslosti prvo da budemo narod sa tri različite vere, pa je na osnovu toga izmislila nove nacionalnosti, a mi smo to navodno prevazišli i stvorili novu državu. Posle dugog niza godina, velike sule su opet iskoristile sve to da rasture SFRJ. A ciji je plan za razbijanje bio napravljen 15 godina pre toga i svo to vreme polako realizovan. Smetala je tim silama velika Jugoslavija koja nije htela i nije mogla da bude njihova marionetska drzava, ma su našli način i mehanizan da je unište.

Što se tiče EU, daj Bože da ova naša malena Srbija ne uđe nikad. Jer smo ga onda, što bi rekao naš prost narod - NA..BALI.
Poslednja izmena od TDI u 18 Jun 2015, 11:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Odgovori