Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od TDI »

Pa dobro. To nisam rekao i izmislio ja, jer se meni tako sviđa. Nego ljudi, istoričari, koji su se obrazovali za to i istraživali. A sada neko može da se lupa u glavu, neko u nešto drugo, njegov izbor.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

TDI, htedoh te pitati nesto, ako hoces da odgovoris. Gde si sve bio van Srbije na vise od jedan dan?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

srdjanyo napisao:Pokrajina(e) imaju:
1.jasno iscrtane granice
2.svoju zastavu i grb
3.svoju Vladu
4.svoj (premali) godišnji budžet
5.svoju akademiju nauka
6.glavni grad i administrativni centar .
7.svoju skupštinu
Dovoljno. Fali samo sud i policija.
Postoji x "država" u svetu koje su postale priznate države,a nisu imale ni pola od institucija kojima raspolaže Vojvodina.
Da se razumemo, ja nisam zagovornik stvaranja nekakve Vojvođanske države.
Pa to ti sve ima i svaki grad,i opština u suštini svaka ima granice, grb, nadleznosti, vladu, budžet, skupštinu, razne druge kulturne i profesionalne odbore i organe. Do skoro su čak postojali i opštinski sudovi. PS je takodje opštinski organizovana i deluje na njenoj teritoriji.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Bane, da li je Kosovo imalo parlament i vlast i pre 1999.?Jeste. Baš kao I Vojvodina. A Kosovo je priznato od strane 120 država. Samo je velika razlika što na Kosovu živi 2 miliona Albanaca i 100000 ne Albanaca, dok je u Vojvodini ovaj odnos u korist Srba tj. Vojvođana iz Bosne , Hrvatske,Crne Gore i uže Srbije.
A to što su pokrajine u Srbiji već 40 godina mini države to nam je nametnuo drug Stari.
@Darko Slažem se da pokrajinska vlast figurira i ne radi ništa sem što isplaćuje masne plate partijskim vojnicima, ali ruku na srce, Dingospo Mirović "jedva čeka da postane pokrajinski premijer i da zaustavi propadanje Vojvodine ".
I, autobuske stanice u Novom Sadu...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

TDI napisao: Velike sile su nam i nametnule u proslosti prvo da budemo narod sa tri različite vere, pa je na osnovu toga izmislila nove nacionalnosti, a mi smo to navodno prevazišli i stvorili novu državu.
Da, nametnuli nam Ameri i EU, Turke, da nas jasu 500 godina, da bi imali i Muslimane u nasoj drzavi. Yea right.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Rakhil napisao:TDI, htedoh te pitati nesto, ako hoces da odgovoris. Gde si sve bio van Srbije na vise od jedan dan?
Što da neču...pa ne mogu baš da se pohvalim da sam proputovao sveta...Grčka, BiH, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska...i to je sve. Ali to što nisam putovao kao ti, koji si, verujem, putovao mnogo više, ne znači da sam slep i da ne vidim gde živim i šta se oko mene dešava.

Srđane,

Sa time se slažem. Ali i na Kosovu nekad beše taj broj u korist Srba, a više nije. To kroz godine, vrlo lako moze da se promeni.

Dušane,

I Turci su nekad bili velika sila koja nas je osvajala. I ostavila posledice. Njih nam nisu nametnuli Ameri. Sami su nam se nametnuli.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

fq400 napisao:@TDI

:kuku: :ccc: (odnosi se na onaj dugačak post gde je navedeno da su svi, u stvari Srbi)
Čitaju se vojvodine knjige...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Hahaw
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:rofl:

Evo kako je to izgledalo pre druga starog.
Mislim da smo neke delove dobili na poklon :)

Slika

A onda sa banovinama:

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Banovati sve koji se ne prezivaju na ic :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Floyd napisao:
fq400 napisao:@TDI

:kuku: :ccc: (odnosi se na onaj dugačak post gde je navedeno da su svi, u stvari Srbi)
Čitaju se vojvodine knjige...
Nijednu njegovu knjigu nisam procitao. Mada je to sto je napisao u svojoj knjizi i on negde cuo, ucio ili sta vec. Jer je to sto se desilo mnogo starije od njega i nikako ne moze biti njegova teorija. I iz razloga sto on nije prvi covek koji tako misli. Bilo je pre njega mnogo njih sa takvim misljenjem.

nikaragva,

Nešto dobismo, ali nešto i dasmo. Tako da u principu ništa nismo dobili.

Zašto je je Makedonija poslata posebna jedinica, ako je Vojvodina usla u sastav Srbije? Nije mogla da ostane u Srbiji?
I zašto drug Stari nije podelio svoju Hrvatsku na autonomne pokrajne. A i u Hrvatskoj je imalo uslova za to.
Nije mogla da bude AP Slavonija i AP Dalmacija? Nego je podelio samo Srbiju.
Poslednja izmena od TDI u 18 Jun 2015, 13:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ivan napisao:Banovati sve koji se ne prezivaju na ic :D
Tako je. Ja se prezivam na "er" :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Metne, znao sam oduvek da si subverzivni element :rofl:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ji 4Tze napisao:Ljubitelju, vidi ovako plastično da ti objasnim problem.

Ali tebi je super sto nismo pod 24 sata opsadom. Jesi li ti pri zdravoj pameti, kad moram tako da te pitam, kad napišeš tako nešto?
Shvaticu kao pitanje nekoga ko nije skoro boravio negde u tom okruzenju na zapadu pa je prosto neobavesten.
U Nemackoj po 2 naoruzana policajca se voze od pocetne do kranje stanice u javnom prevozu, pri cemu su jos i kamere postavljene. Standardna procedura, pitao sam jer sam bio zatecen pojavom naoruzanih uniformi usred dana u metrou/vozu.

Posle 21h se ne izlazi iz kuca samostalno van grupe na ulicu, kada sam izasao pitali su me domaci jesam li pri zdravoj pameti slicno kao sto se ti iscudjavas. Ako treba vidim, a i kazu, koristi se auto ili slicno od A do B. Peske nije preporucljivo.
Nije neka zabit, Wiesbaden, Rajna Majna region, Frankfurt/ Hessen.
Smece i tamo imas da vidis na javnom mestu, pojedinci uvek nadju nacina da budu nekulturni.
Vazduh je kod nas mnogo cistiji, tamocak i smrdi od zagadjenja. Jedva se dise. To primetis tek kada dodjes sa strane, domaci kazu da je to normalno stanje.
Sunca nemas da vidis od smoga.Danima. Najmanja pojava oblacnosti dovodi do sitne kise, svaki dan nesto pada.

Isto se koristi termoelektrana za proizvodnju struje, Rajna u blizini, dimnjak izbacuje dim. Drvo je takodje u svakoj drugoj kuci poslagano za lozenje. Kada padne kisa isto ostaje stroka.

Kod nas, pio sam prosle godine direktno iz potoka/ recice vodu. Panjica kod Ivanjice. Zatim iz kaptaze neposredno na magistralnom putu, Ibarskoj magistrali, na delu puta ka Raskoj.
Cista voda izvire sa okolnih brda.

Istocna Srbija, Veliki Buk kod Resavice. Obisao peske jedno 10tak planina. Kucajski kraj, Ovcar- Kablar.
Po Homolju ima sijaset potoka i uopste izvora vode koja je kristalno cista.

To sto se namerno ne zeli omoguciti kvalitetna pijaca voda u nekim lokalnim zajednicama je naravno problem ali je ta voda ipak pijaca. U velikom delu sveta, voda iz vodovoda se ne koristi za pice. Ukljucivo i Evropu ima gradova gde je tako, kao sto ima gradova sa perfektnom vodom kao npr Bec.

Uzice ne zeli da koristi i plati cistu pijacu vodu. Cajetina gde je izvor ima odlicnu pijacu vodu, ali trazi i da se plati. I da se izgradi cevovod koji ce da dovede vodu sa planine u dolinu.
I eto neresive zagonetke.

Tvoji kriterijumi su razliciti, tebi ne smeta, samo ja tebe ne nameravam da pitam za zdravu pamet zbog tvog utiska.

To da ima bahatosti jos uvek nekih koji bacaju svuda oko sebe smece je nazalost jedna od osobina kulture domaceg vaspitanja kod jednog dela ljudi ovde. Toga ima i drugde, bitna razlika je sto se ne isplati jer se placa zestoka kazna.
Nase drzavne sluzbe su vise pasivne nego aktivne pri obavljanju svog posla, i ove koje kaznjavaju i ove koje ciste/ odrzavaju.

Da moze da bude bez tog haosa nema dileme, slazem se da su slike koje si postavio vrlo negativni primeri.

AKo imas prilike razgovaraj sa strancima koji duze borave kod nas i koji su bili u vise zemalja, mozda se iznenadis za njihvo misljenje koliko je ovde nezagadjeno.

Oni nemaju motiva da ne kazu iskreni utisak.
Ti imas svoje vidjenje a bilo bi fino da si naveo u odnosu na sta poredis zagadjenje vazduha, prirodnih voda, tla.
Odgovori