Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

AcaKayak napisao:Nije relativno koliko ti misliš. Zna se šta su osnovne namene automobila, a mi smo samo izuzetci.

Ako Indijac prelazi da radi u Mađarsku, on je Indijac kojm je mađarski jezik bitniji od engleskog. Ali, zato je 99% Indijaca koji će otići u Ameriku i Englesku i njima je mađarski potpuno nebitan.

To za šta ja koristim lancera je nešto što želi 1% vlasnika automobila. Samim tim 316 ili šta si već napisao naravno da je bolje od lancera. Ti i ja se razlikujemo što ti ne možeš da kažeš za nešto svoje da nije najbolje a ja mogu. Odmah si krenuo da me kao zajebeš da su sedmica bolja od petice i trojka bolja od lancera, ali ja se sa tim i slažem. To što nije bolja u svim kategorijama ne znači da sveukupno nije, kao ni da nije korisnija većini korisnika.
Ima nekih stvari u kojima je bolja 5ica a nekih u kojima je bolja trojka. Da je kako ti kazes, bez obzira na sve, 5ica ukupno bolji auto, niko ne bi kupio 3ojku jacu od 320i/d a pogotovu ne sa nekom opremom, jer cenom ulazi u klasu "bolje" 5ice. Svako ipak glasa svojim novcanikom i svako za svoj novac hoce nesto sto je njemu najbolje a rezultati prodaje pokazuju da nije za svakog vece uvek i bolje.

Ja sam kao potencijalni sledeci auto na nekoj mojoj listi stavio i peticu (iako mi je F10 kao i 7ica F01, ruzan auto), cisto za promenu. Vozio sam dva dana 530d, probao na kratko od druga 520d i nisam odusevljen. Ako zanemarimo 520d koji je prava mrcina, 530d na mene nije ostavio nikakav poseban utisak. Kod novih trojki, ljudi zameraju preveliku ususkanost koja doprinosi gubutku osecaja za voznju. Kod F10 je sve to mnogo gore. Meni taj auto nije prijao dok sam ga vozio iako priznajem da je lepse voziti se u njemu. Dzaba je ona nesto komfornija kad nema osmeha na licu dok je vozim... kao da sam uzeo kevin auto da obavim nesto, i jedva cekam da ga vratim u garazu.

Meni bi licno i neki sportski auto C segmenta vise odgovarao za voznju nego dosadna serija 5 ili 7.

Nije meni problem, kako kazes, da priznam da je nesto bolje ali kao kupac trazim ono sto je za mene bolje. Dzaba je X5 udobniji i svestraniji automobil od 3ojke tj. u mnogim parametrima bolji, kad je po meni bitnim parametrima, sranje. I zasto bih ja za istu lovu onda kupio X5 40d umesto M3 kad mi prvi posle voznje ostavi utisak "njah" a od drugog mi dva dana "igra" u stomaku? :)

Nadam se da je sad malo jasnije o cemu sam pricao :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Raki, ok, stvarno mi se ne ulazi u diskusiju, tako sam se prošli put zajebao sa brendom pa izgubio par sati na ubeđivanje s ljudima za koje se na kraju ispostavilo da nemaju pojma.

Zna se kako se auto pozicionira pri njegovoj izradi, dizajnu, karakteristikama i koja se grupa kupaca gleda. Sigurno da se BMW više trudi da trojku prilagodi mlađem kupcu i sedmicu starijem. A to ko šta voli je druga stvar ali ne menja neke činjenice. Ja volim žene pa sad ako se javi peder i kaže da voli da puši nekome, ne znači nužno da svi mi volimo to isto. Ipak je on izuzetak.

EDIT: Floyde, sličan odgovor je i za tebe. I da ne mislite da nekog prozivam ovim primerom, samo uvek više volim da dam ekstreman primer i pokažem šta mislim nego da dam blag primer pa da i o njemu diskutujemo. Ovako sumnjam da će neko da mi kaže da voli da mu neko stavlja u usta :D

Ja konkretno bih pre uzeo sportski auto ili trojku nego 5 i 7, džipa nikada ne bih pogledao, ali kao što rekoh, ne znači to da oni nisu bolje napravljeni automobili.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ovde je rasprava oko termina ali nam se misljenja slazu :)

Da si rekao da je 5ica komfornija, udobnija, tisa sa nesto kvalitetnijom zavrsnom obradom, ja bih rekao jeste ali se i dalje ne slazem da je sveukupno bolji auto. Ja prvi hocu najbolje za svoj novac a eto 5ica me nije ubedila da "izvadim novcanik".
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Aco ne preteruj sa recima
inace neverovarno se razlikuju ukusi
ono sto je floyd napisao ja skoro sve kontra
volim tisinu, ususkanost, taj osecaj kada vozis 180, a cini ti se kao 120 .... itd ...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Pita te neupućeni drugar jel bolji BMW 3 ili BMW 7, kako mu ti odgovoriš?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Koji deo je bolji floyde na trojci nego na petici? Jedan jedini navedi?

Raki, ja ne znam šta tebi nije jasno? Nisi tipičan kupac i to je to. U manjini si, kao i ja koji u Srbiji ne glasam za SNS pa to ne znači da nisu pobedili na izborima. Niti znam što preterujem s rečima.
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

HKS - pretpostavljam da si postavio ovaj odgovor meni posto si prvo posle mog posta ?

pitao bih ga sta trazi od auta, koliko dece ima, kako vozi, gde vozi .... ??? mnogo pitanja :)

Aco ma sve u redu diskutujemo ... samo si trebao da pises u manjini i to je to
ti direktno ides to je cinjenica, to je tako i to je to
relax man ... nema ljutnje
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Više je pitanje za Flojda, al dobro. Pita te drugar bzv, vidi na ulici 3icu i 7icu, takva situacija.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

AcaKayak napisao:Ako se zanemari cena, koja naravno i ne igra ulogu kada se određuje šta je bolje, i rasklopimo trojku i rasklopimo sedmicu, ili c klasu i s klasu, verovatno nijedan jedini deo nije bolji na manjem autu.
AcaKayak napisao:Koji deo je bolji floyde na trojci nego na petici? Jedan jedini navedi?
Motori i menjaci su za pocetak 100% isti kao i mnogo drugih delova. Nije 5ica 3x skuplji auto pa da bude i toliko primetno bolja do najsitnijeg dela nego 10 - 15% (u zavisnosti od motorizacije).
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Raki, pa dao sam ti primer, činjenica je da nisam glasao za sns i činjenica je da su pobedili, dakle većina se ne slaže sa mnom.

Činjenica je da iako si mlad voliš veći auto i činjenica je da se većina ne slaže sa tobom.

Ne znam kako da ti lepše objasnim.

Floyd, jedan jedini deo koji je bolji u trojci pa da nastavimo. Nisam pitao koji su isti.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa kakva ti je to sad prica? :)

Ja nisam automehanicar pa znam da li je protokomer bolji na 5ici ili 3ojci... rekao bih da su isti iako ti pausalno tvrdis da je svaka sitnica bolja na 5ici.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ok, trojka je bolji auto od serije 7, pogrešio sam.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nema potrebe za ironijom ;)

Naravno da nije bolji ali je drugaciji. To sto su tebi udobnost i luksuz najbitniji parametri pa po tome rangiras automobile je samo tvoja stvar.
Ali je malo preterano da kazes da je svaki deo bolji na vecem autu kad znamo da u okviru brenda, razliciti modeli dele brdo delova.Isti 30d motor i menjac je i u seriji 3 i u seriji 7.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam sto je tesko priznati da je visa klasa 'bolja' od nize. Ok, nekome vise odgovara manji auto i objektivno je bolji u nekim stvarima poput voznih karakteristika i slicno ali ne treba mnogo filozofirati zasto je nesto sto je skuplje ujedno i ozbiljnije napravljeno. To se najlakse vidi na poredjenju trojke i sedmice ali isti princip vazi i za 3 vs 5. I ja bi vise voleo da vozim audi s1 od a3 sa 1.2 tfsi motorom ali zna se da je a3 ozbiljniji auto od a1.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa vidiš da nije, nemoj tako pričati :D

Tačno više neću ulaziti u prepirke na forumu, nema svrhe. Tera čovek svoje pa to ti je. Sad još ja potenciram luksuz a vozim lancera evolution. Al ne može da se skapira šira slika od svog mišljenja, to je problem.
Odgovori