Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Floyd »

TDI napisao:Koje je to mesto na svetu gde ste bili, a gde si bezbedan kada u gluvo doba ideš sam i ne postoji nikakakav, ni najmanji rizik da ti se nešto loše desi?
Bilo gde u CH... jedini rizik je da te startuje murija i detaljno proveri :)
Nece ti ni u Parizu biti nista, osim u nekim losjim predgradjima gde opet mozes biti samo opljackan.

Nemojte samo o Beogradu kao bezbednom gradu. Pa tamo se potezu nozevi za sitnice a psi lutalice napadaju ljude u centru grada...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Gde u Beogradu si nebezbedan?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

TDI napisao:Uzeo si malo glup primer, ali hajde. Noću nisi bezbedan i u sred Beograda, ako ideš sam u gluvo dobar. Niti bilo gde drugde. Hajde vi koji ste putovali mnogo, kao što ja nisam nešto da mogu da se previše hvalim...Koje je to mesto na svetu gde ste bili, a gde si bezbedan kada u gluvo doba ideš sam i ne postoji nikakakav, ni najmanji rizik da ti se nešto loše desi?
Pa nije parametar bezbednosti da li će ti se desiti već koje su šanse da se desi. Naravno da svugde možeš da najebeš.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Floyd napisao:
TDI napisao:Koje je to mesto na svetu gde ste bili, a gde si bezbedan kada u gluvo doba ideš sam i ne postoji nikakakav, ni najmanji rizik da ti se nešto loše desi?
Bilo gde u CH... jedini rizik je da te startuje murija i detaljno proveri :)
Nece ti ni u Parizu biti nista, osim u nekim losjim predgradjima gde opet mozes biti samo opljackan.

Nemojte samo o Beogradu kao bezbednom gradu. Pa tamo se potezu nozevi za sitnice a psi lutalice napadaju ljude u centru grada...
Beograd je AFAIC ekstra bezbedan. Isto to što kažeš za CH JA tvrdim iz ličnog iskustva iz života na NBG, nikada me niko nije ništa ni pitao u bilo koje doba noći u bilo kom delu grada, a prolazio sam kojekuda u sitne sate bezbroj puta. Takodje ne znam nikog da je imao probleme.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Stranci se ovde osećaju vrlo bezbedno. Dođu često puni straha, posle par nedelja se raskrave, pa postanu i nepažljivi. Oduševljeni su liberalnom atmosferom u Beogradu, sigurnošću na ulicama, time što mogu da idu svuda i u svako doba, što mogu d apiju vodu iz česme, itd... Posebno ih iznenađuje kada vide kada se deca sama igraju u parku ili na ulici. Pošto mi je posao takav da sam im ja prva stanica u njihovom životu u Beogradu, pa sam svedok njihove metarmofoze od početne stegnutosti pune predrasuda do oduševljenja, a onda često dođe razočaranje kada se upozna kako loše funkcioniše sistem i kako ljudi imaju i svoju drugu stranu. Generalno, sviđa im se život u Beogradu i kvalitet života koji mogu da imaju u odnosu na njihova primanja ovde.
Poslednja izmena od starac vujadin u 18 Jun 2015, 19:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

:plusone:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

TDI napisao:Uzeo si malo glup primer, ali hajde. Noću nisi bezbedan i u sred Beograda, ako ideš sam u gluvo dobar. Niti bilo gde drugde. Hajde vi koji ste putovali mnogo, kao što ja nisam nešto da mogu da se previše hvalim...Koje je to mesto na svetu gde ste bili, a gde si bezbedan kada u gluvo doba ideš sam i ne postoji nikakakav, ni najmanji rizik da ti se nešto loše desi?
Kao što reče Floyd - Švajcarska. U Ženevi sam stalno praktikovao šetnje u gluvo doba noći (dosta puta pod uticajem), nikad mi se ništa nije desilo za tri godine.

Na NBG sam dobio batine od nepoznatih nekoliko puta tokom 90-ih, i više puta neprijatnosti u centru u periodu 2000 - 2010, ali ništa opasno. U Beogradu se osećam bezbedno, ali ne i prijatno. Ne bih se usudio da mi se desi da, na primer, pijan zadremam na ulici.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Daj brate, jel je skoro lik iskasapio bez ikakvog razloga macetom onog decka u Batajnici i to usred bela dana?
Pricate o Beogradu kao nekom raju na zemlji dok Frankfurt ispade kao Bagdad. Malo realnosti ne bi skodilo.
Nije Beograd danas toliko strasan po pitanju bezbednosti ljudi (za imovinu se vec ne moze reci) ali daleko od toga da je najsvetliji primer u Evropi.

I ja sam se nocu cesto muvao u zloglasnim severnim pariskim predgradjima (ziveo sam neko vreme tamo) i takodje nisam imao ni jedan problem, sto ne znaci da je tamo bezbedno i da ne znam nikog ko nije imao.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nije bez razloga vec su se pokacili, ako me secanje dobro sluzi.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Floyd ne brini tukao sam se ja sa Arapima na severu Pariza
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne znam sta ti znaci to "ne brini". Ja nisam rekao da su to bezbedni delovi Pariza jer eto ja licno nisam imao problema... kako neki samouvereno tvrde za Beograd.

Cuj Beograd bezbedna oaza a ne znas da li ce te sutradan sacekati gume na autu i pun rezervoar. Do skoro su pune novine bile o napadima copora lutalica na ljude.
Poslednja izmena od Floyd u 18 Jun 2015, 20:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Floyd meni u švici nije bilo baš prijatno da se šetam uveče po Lozani a grupice od par crnaca bleje na svakom ćošku i snimaju kad prolazis. Nije bilo neprijatnosti konkretnih ali nije mi bilo svejedno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ni jedan veliki grad nije bezbedan, ali je Bg bezbedniji od Pariza, Berlina i sličnih gde postoje čitavi kvartovi koji su za izbegavanje. U Beogradu toga nema što ne znači da nećeš naleteti na budalu.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Uroše,

Ja sam se ranije mnogo puta šetao Beogradom sam u sred noći (vraćao sa žurki, neke druge vrste izlaska i tako to na tu temu ili sa posla kada sam zaglavljivao, a nemam prevoz, pa idem nedge na neki noćni bus...a niko ne ide u mom pravcu npr.), nikada mi se nije desila veća neprijatnost, hvala Bogu. Ali ne zato što je beograd bezbedan, nego zato što sam imao sreće da me niko ne napadne, a bez ikakvog razloga. Znam neke koji nisu imali tu sreću.

Floyd,

Ok, Svajcarska je bezbednija. Ali ne verujem da je bezbedna. Kako imas dijabole ovde, imaš i tamo. Ne postoji mesto na svetu gde nema budala. I gde ne postoji ni najmanji rizik da će ti se desiti neka neprijatnost. To mi je prosto...nelogično.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa to nije ni moguće, svuda postoji neki rizik
Odgovori