Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Floyd »

Paja napisao:Ni jedan veliki grad nije bezbedan, ali je Bg bezbedniji od Pariza, Berlina i sličnih gde postoje čitavi kvartovi koji su za izbegavanje. U Beogradu toga nema što ne znači da nećeš naleteti na budalu.
Naravno da je bezbedniji. Pa Pariz ima više stanovnika nego cela Srbija. Ima više stranaca (mnogi od njih iz problematičnih zemalja) nego što BG ima stanovnika.

Ja Pariz nisam ni naveo kao primer za bezbedan grad ali reći da ti u Frankfurtu treba policijska pratnja posle 20h a BG s druge strane navesti kao najsvetliji primer je malo tendenciozno.
Poslednja izmena od Floyd u 18 Jun 2015, 20:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

stefanan napisao:Pa to nije ni moguće, svuda postoji neki rizik
O tome i pricam...
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Floyd napisao:Daj brate, jel je skoro lik iskasapio bez ikakvog razloga macetom onog decka u Batajnici i to usred bela dana?
Pricate o Beogradu kao nekom raju na zemlji dok Frankfurt ispade kao Bagdad. Malo realnosti ne bi skodilo.
Nije Beograd danas toliko strasan po pitanju bezbednosti ljudi (za imovinu se vec ne moze reci) ali daleko od toga da je najsvetliji primer u Evropi.

I ja sam se nocu cesto muvao u zloglasnim severnim pariskim predgradjima (ziveo sam neko vreme tamo) i takodje nisam imao ni jedan problem, sto ne znaci da je tamo bezbedno i da ne znam nikog ko nije imao.
Sticajem okolnosti sam pričao juče sa tužiocem koji to tuži, nema toga iz čista mira, to ne postoji, naravno ništa nije opravdanje za sečenje macetom na sred ulice. Ali to je čovek koji kolje svinje po kućama, zato je imao taj nož, a da nije normalan nije, ali čim je ovaj izašao napolje da se bije nije ni on normalan.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ok ako je tako. Ja to nisam znao a pišem samo o onome što sam pročitao u medijima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

I u NS sto su se jurili i kasapili macetama klinci u jednom od prometnijih ulica, pored skole, pucalo se i po ulicama u zadnje vreme nekoliko puta. Ja nisam bio nikad u sredistu takvih situacija, ali eto ima toga i u gradu od 300k+ stanovnika.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Paja napisao:Ni jedan veliki grad nije bezbedan, ali je Bg bezbedniji od Pariza, Berlina i sličnih gde postoje čitavi kvartovi koji su za izbegavanje. U Beogradu toga nema što ne znači da nećeš naleteti na budalu.

Slazem se.

Iz mog iskustva uvece, tj ujutru Jerkovic, mozda Karaburma i nesto Vidikovac i blokovi Nbg. Mada kad se doda da tu ima parkica pa se skupljaju likovi. Ali siri centar nikad.

Kazu mi ovi moji iz Melburna su se zacudili kako mi slobodno idemo po celom gradu, u sred dana, a kamoli uvece.
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bezbednost grada se ogleda u tome kolike su sanse da najebes slucajno ili bezveze, a to ako ljubomorni muz ubije svalera ili se komsije pobiju u kulminaciji dugogodisnje svadje nema nikakve veze sa bezbednoscu grada. Beograd je generalno jako bezbedan grad, i nadam se da ce tu osobinu jos dugo zadrzati.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ljubitelj napisao:
Rakhil napisao:Ja bio u Nemackoj vise puta na po par nedelja, policajca nisam video na ulici, kamoli u prevozu, a u smestaj sam se vracao obicno posle ponoci i pijan. Na kojoj ti planeti zivis, jbt?
Jel zezas, tim tonom ili sta?

Hoces konkretno, 4 puta se vozio linijom S9 (Frankfurt Wiesbaden), sva 4 puta po 2 naoruzana policajca tokom voznje.
2 puta prepodne, 2 puta uvece nesto pre 22h. Januar ove godine.
Eto zivim na toj planeti.
Nije to normalno nešto bilo, nego su sa razlogom vanredno bili tu. Pojave se tako na aerodromu povremeno sa automatskim puškama, bude ih pun aerodrom, ali to nije redovna pojava.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Beograd je izmislio bezbednost za druge veće evropske gradove. Nemojte da ste neozbiljni i tvrdite suprotno.

U Frankfurtu smo morali da oteramo ozbiljnu bandu džeparoša koja nas je pratila od izlaska iz voza do centra. Rasporedili su se kao na filmu, preuzimali pratnju. Kad je jedan čupavi krenuo da se "ponavlja" snimio sam ga i oterao kada je počeo da mi prilazi dok sam telefonom snimao panoramu ispred opere.

Beograd bre mama. Mogu da nam poduvaju svi.

Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Beograd nije ni blizu veliki evropski grad ako ga poredimo sa Londonom, Parizom, Rimom, Berlinom, Barselonom i sličnim, ali u poređenju s njima jeste neuporedivo bezbedniji po svim merilima.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nidza napisao:Mogu da nam poduvaju svi.
Tako je bre Srbine :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jel dobija etiketu patriote ili nacionaliste?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nidza napisao: preuzimali pratnju. Kad je jedan čupavi krenuo da se "ponavlja" snimio sam ga i oterao kada je počeo da mi prilazi dok sam telefonom snimao panoramu ispred opere.
Mis'im... Izvini, a š'o ga nisi nabo? :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

U pravu je nidža, milina je sad šetati gradom, pogotovo uveče. Kafići puni, ljudi veseli, babe šetaju kerove, momci devojke (i obrnuto), čak je i gomila navijača prošla ulicom bez nekog incidenta.
Video sam klinca od 10-12 godina ladno cepa skejtom po sred Svetogorske. Pa u suprotnom smeru Palmotićevom.
Vrati mi se neka nada kad vidim takve detalje.

Samo da nije toliko prljavo, ima tri-četiri parkića u kraju i neviđeno su štrokavi. A sve što treba je da jednom u dve nedelje šmrk obavi svoje ali neće. Mrzi ih guzice da pomere. JKP Zelenilo nema para za mrežicu na košu ili jebeni obruč na igralištu (jedan je polomljen) a kamoli ogradu oko terena. Od renoviranja su odustali jer nema para. U jednoj od najvećih gradskih opština.
Ne čudi što je haos u ostatku zemlje.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Nidza cetnik, nacionalista, patriota, sovinista :)

Ji 4tze : Svako vece se vracam bajkom preko keja oko 9-10, nine vise ni donji dorcol sto je bio. Mozda mi se cini.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Odgovori