Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Grčka

Post od Paja »

Tuga
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Meni se ovo uopste ne svidja.Kao najezda skakavaca...
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Brate mili.... :ccc:
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Upravo stigao iz gr. Ja sam bas zatecen u svakom smislu. To je stotine ljudi, mladih, dece od Gevgelije do Velesa. Pumpe kao mravinjaci. Deo ih ide peske, deo na biciklima. Vecinom su mladji ljudi sa ruksacima, prisojno obuceni.

Pazite ako idete uskoro ovom deonicom, meni je jedan napravio polukruzno na auto putu i naastavio brzom trakom u kontra smeru. Izdvojio se iz grupe koja je isla zaustavnom pa me uhvatila frka da nije jedini, jer ne bih zakocio na vreme sigurno.

Radovi na auto putu su od Mk ka Sr od Velesa pa narednih 40 do 50 km. Rade dosta sporo, jer ima veliki broj mostova koje rekonstruisu.

Imao sam dosta srece sa vremenom, ostavismo provalu oblaka koja je pocela sinoc, a i temperatura je oko 17.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Da li je onda bezbedno ako stanes na pumpi gde je mravinjaj?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja kroz Makedoniju stajem samo na Octa pumpi na makedonsko-grčkoj granici (da dospem gorivo). Nemam nikakve potrebe da stajem bilo gde drugde, samo po gasu. Prvo duže stajanje - Gasprom kod Niša, drugo Octa na granici i stižemo na destinaciju... :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Migrante ćeš imati u povratku.

TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja bogami stajem u Romantik pod obavezno. Nema boljeg mesta za odmor i opustanje na putu do Grcke.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Par detalja sa puta do Grcke, Sitonije. Neretko, kasnije volim da procitam i uporedim.

Mozda cu negde da omasim, pa posto ima ljudi koji su vozili ovu relaciju skoro, mogu da isprave.

Radovi od Bg krecu vec negde posle Begaljickog. Radovi, uslovno receno. Zatvorena je traka ka MK u duzini od desetak km.

Stanje redovno do Grdelice, nisam primetio neke promene, sem par duzih zakrpa koje nisu obelezene, pa nocu moze doci do problema sa orjentacijom ako se brze vozi, a neki od bezbroj dupeglavaca sa dugim zaslepljuju iz kontra smera.

Odmah kod Grdelice krecu radovi, zaobilazni put u duzini od par km, ali kada se udje u klisuru radovi se mogu videti tek po danu. Vide se na par mesta obimniji radovi valjda na vijaduktima. Tamo do Vladicnog Hana nema posebnih radova, a posle vec krecu oni zaobilazni putevi do Vranja.

Nocu je nezgodna brojna pomocna signalizacija ako vozite solo, odnosno nema nikoga ispred vas, Mene su pa puta zaslepela sopstvena duga svetla.

Posle Vranja krece auto put, koji ide skoro do granice, sem kraceg prekida od desetak km oko Bujanovca.

Makedonija potez ka Gevgeliji je kao i prethodnih godina ok. Oko Kumanova je malo neravno, i dole pre Gevgelije imaju ona standardna ulegnuca. U povratku su radovi od Velesa pa skoro do spajanja opet sa drugim smerom auto puta, nekih 50tak km. Vozi se uglavnom jednom sirom trakom. Radovi ce sigurno potrajati do kraja sezone.

Imigrante nisam primetio u smeru ka Grckoj, ali sam se u povratku zabezeknuo. Bukvalno stotine ljudi duz puta. Jedan Makedonac sa Alfom 159 je stao i pokupio par pokislih sa decom.

Preporucujem stajanje na parkingu kazina Flamingo, tik pred granicni prelaz Gevgelija. Mi smo u sklopu objekta koji ima pumpu i restoran istusirali malog. Toaleti su cisti kao u hotelima visoke kategorije, a imaju i tus kabine. Sve mirise i cisto, prosto za ne poverovati. Momcic ide i svim autima na parkingu pere stakla. Tu je i praonica, javna cesma na parkingu sa pijacom vodom, klupice, restoran, bas sve za odmor pred nastavak puta.

U povratku preporucujem da stanete i klopate u hotelu Vardar, par km nakon granice, kod lokaliteta Vardarski rid. Odlcna klopa, preljubazno osoblje, lep ambijent, cene izuzetno povoljne. Dve telece corbe, teleci medaljoni, pileci file u nekom sosu, sopska i zelena salata su izasli nesto oko 1500 dinara.

Nakon Evzonija su sredili onu deonicu puta koja je poznata po rastinju koje deli smerove. Nema rupa ili ih ja nisam vise nasao. Do Ring road stanje redovno, a tamo ima par rupetina i zakrpa. Vozi se uobicajeno jako brzo i guzva je. Meni odgovara, jer su uglavnom kulturni i ne ubacuju se dziberski kao sto je to slucaj kod nas.

Do Nikitija put je korektan, jedino je ogranicenje uglavnom 110. Ja kao vodim racuna o kamerama, ali uglavnom se zalepim nekom brzem Grku i vozim do 140 - 150.

Sto se tice Sitonije nabavke nisu lose usput ko ima volje, pogotovo ako ide ka juznom delu. Lidl je kod Nikitija i ima povoljne odredjene proizvode tipa njihovih brendiranih sireva, namaza i slicno, mada su opet neke stvari skuplje nego u Marinopulosu i Masutisu. Recimo pivo je bilo skuplje, mitos pakovanje 6x0,33 je 4.19, a kod ovih grckih je 3.50.

Marinopulos ima i kod Nikitija, ali i u Neos Marmarasu i Sartiju. Masutis je kod poslednjeg ulaska/izlaza iz Sartija.

Ove godine smo obisli poznate plaze tipa Lagamondre (guzva, 90% nasi ljudi), Paradisos, Neos Marmaras (ne svidja mi se), Aretes kod Toronija (odlicno ususkano mesto), Azapiko (nije vredno truda, za kampere), Toroni (obici i lokalnu Desteniku i Tristiniku), Kalamitsi (obavezno obici, plus klopati u taverni Zorbas), te oko Syikije obice levo i desno plaze (mi bili na Valtiju, preporuka, levi krak). U Syikiji ima i kerfur ekspres. Na ulasku u Syikiju obavezno uci u pekaru Hacis (levo od puta), kolaci, stapici, sve po ok cenama.

Ako prolazite kroz Toroni mozete slobodno klopati u restoranu Stelios blizu hotela Toroni Blue Sea. Deluje neugledno, ali je klopa odlicna i obilna. Giros u lokalu Asteris je dobar.

Nismo ove godine otisli do Armenistsa, a ako imate prilike vredi, jedino se placa ulaz u sezoni, jer je u pitanju kamp.

Gorivo je na poluostrvu skuplje dole oko N Marmaras, Sartija i Toronija, a gore kod Nikitija moze da se sipa jeftinije. Tamo oko Gerakinija, izmedju Kasandre i Sitonije je nejjeftinije, gas je koliko sam video 0,69, a dole kod Sartija je 0,79.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Odličan putopis

Послато са ME173X
Korisnikov avatar
laynee
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 09:08
Garaža: Audi TT MK3 TFSI 2.0 230HP

Post od laynee »

Ja cu biti u solunu skoro ceo dan, pa krecem za lefkadu.. Jel postoji neka lepa plaza da nije mnogo daleko od soluna, da ima kafic lep ? Treba mi taj jedan dan da se okupam, pa pravac lefkada

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Gradska plaža je posle aerodroma, moja preporuka je na kraju šetališta, mesto se zove nei Epivates radi orijentacije.
Tu je plaža, šetalište, a može kolima do samih kafića.
Uživaj.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

schonenk napisao: Jedan Makedonac sa Alfom 159 je stao i pokupio par pokislih sa decom.
Koliko je legalno voziti emigrante?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako se slobodno šetaju drumom znači da su legalno u zemlji.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ili da ih više niko ne hapsi, jer ne znaju šta će sa njima...
Odgovori