Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Xepoj87 »

Nije mislio na pouzdanost, nego na kvalitet sklopa, gde Honda svakako ne prednjaci :)
Ali eto, i to je deo price... Da li ces nekome, ko trazi samo da mu auto ide bez kvarova, reci da je Audi A4 bolji auto od Accorda?
Ne, reci ces mu da Audi A4 ima ovo i ovo bolje, ali da je pouzdanost daleko bolja kod Accorda i da je za njega to bolji auto.

Dzaba meni Pajin karbonski bike, kada ce da pukne cim sada sednem sa 130kg ili ranije, gde sam 50% voznje radio van asfalta skakuci.
Za mene je bolji duplo jeftiniji mountain bike.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 19 Jun 2015, 11:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Grujic napisao:Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje :)
Naravno da se gleda tehnički aspekt, jer je to jedini uporediv parametar.

To što ljudi imaju različite potrebe je potpuno druga stvar.

Deo tehnologije koje sad ima 7 će tek u nekoj od sledećih generacija imati 3. Isto važi i za Merc i za ostale proizvođače. Prema tome, stvar je potpuno jasna.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Xepoj87 napisao:Nije mislio na pouzdanost, nego na kvalitet sklopa, gde Honda svakako ne prednjaci :)
Ma zezam se. Vidis da je prica otisla u totalni offside :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:
Grujic napisao:Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje :)
Naravno da se gleda tehnički aspekt, jer je to jedini uporediv parametar.

To što ljudi imaju različite potrebe je potpuno druga stvar.

Deo tehnologije koje sad ima 7 će tek u nekoj od sledećih generacija imati 3. Isto važi i za Merc i za ostale proizvođače. Prema tome, stvar je potpuno jasna.

Tapatalk
Kao na primer?
Ogibljenje iz S klase, nikada nece ici u C klasu. Uvek ce ici drugacije, jer je namena automobila drugacija. Da li je ogibljenje u S klasi bolje, samo zato sto je komplikovanije i skuplje? Za krivine nije, za udobnost jeste, prosto.
Generacije proizvoda su neuporedive, jer nova C klasa, svaku stavku koju ima, naprednija je od te stavke u prosloj S klasi iz 2005. godine.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:

Eto Laki, meni je on najgori, jer je spor u tri lepe, laguje u igrama i otpadne mi ruka od dizanja toliko teskog misa svaki sekund...nikako mi ne odgovara :)
Zapravo pogresio sam, taj nema ni Darkfield, njegov naslednik MX Performance ima (ne znam kako ti je Revolution preziveo do sada, moj je odavno umro i zamenjen Performance-om), ali to ne menja nista, isto se ponasaju. Sad ima i novi Monster Mouse ali kontam da je opet ista prica.
Apsolutno ne razumem zasto ne stave neki senzor sa svojih gaming miseva i naprave prosto najbolji mis na trzistu.
Igracke miseve ne mogu ocima da vidim koliko su ruzni, MX Performance/Revolution/Monster su najlepsi i najergonomicniji misevi na svetu, ali ih skrnave sporim odzivom senzora, zasto to, pojma nemam.

Samo mi nije jasno zasto dizes misa svaki sekund, znas li ti kako se mis koristi? :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kako da igram igru bez dizanja misa, leba ti? :)
Da, Performance ima darkfield, ima ga drugar, dobra fora, ali posle mog Ouroborosa, kao da koristim mis sa kuglicom, preciznost i odziv ne mogu da se uporede.
Naravno, za nekoga ko ne igra igre, Ouroboros je glupav izbor i bacanje para.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sto je najcrnje glavna marketinska fora za DF je sto radi na svakoj povrsini, staklu i sl... Al malo sutra, retko izbirljiv mis za danasnje pojmove.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Generacije proizvoda su neuporedive, jer nova C klasa, svaku stavku koju ima, naprednija je od te stavke u prosloj S klasi iz 2005. godine.
Ili na primeru aktuelne C klase koja je dosta tehnologija pokupila sa S pa tako recimo ima pravi HUD za razliku od "boljih" E, ML ili GL. Za par godina ce i oni izlaskom novog modela dobiti pravi HUD, koji ce tad verovatno biti napredniji od onog u "boljoj" S klasi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ali opet, to su gadgeti, logicno je da ce skuplji auto da ima vise dodatne opreme, pogotovo sto je sve to vezano za luksuz automobila, sto E i S klasa predstavljaju.
Ali zato je C63 AMG 300kg laksi od E63 AMG-a, sto ima svoje prednosti i nekome ce da znace vise od bolje izolacije i prostranog enterijera.
C63 BS ima 70ks i jedno 200Nm manje od E63 AMG S modela, ima zadnji pogon, dok E ima 4x4 i opet je C63 BS nenormalno brzi na stazi.
Da bi to uspeo, mora biti mnogo laksi i imati mnogo tvrdje ogibljenje.
Ko trazi udobnost ili trakciju zimi, njemu je bolji E63 AMG S, ali ko trazi performanse, dinamiku i adrenalin, bolji je C63 BS.
A C je malo jeftiniji.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 19 Jun 2015, 11:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Naravno, osvrnuo sam se na tvoju pricu o generacijama odredjenih modela. Tako je nova C klasa pokupila gedzete, motorizaciju i transmisiju sa S klase pa mozemo reci i da je trenutno tehnicki superiornija od "bolje" E klase. BMW je recimo novi dizajnerski pravac lansirao na seriji 3 a sad ga primenjuje na luksuznijim modelima.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Kako to mislis?
F10 je izasao pre F30, a F30 prilicno lici na F10.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Misli na farove spojene sa grillom koje su sad stavili i na 7.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ja bih rekao da se odnosi na prednji kraj, na f30 su prvo stavili farove spojene sa bubrezima a posle skoro svaki novi model ili fl koji su izbacili ima to isto.
EDIT Pretece Laki :)
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 19 Jun 2015, 12:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mislim na farove spojene sa bubrezima sto je ipak radikalni zaokret u BMW dizajnu. To su na F30 mnogi kritikovali ali je onda primenjeno i na X5, X3 LCI i novoj seriji 7.

Inace meni F10 ne lici na F30... mozda malo otpozadi ali vise vuce na staru seriju 7.

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Meni se bas ti farovi ne svidjaju.
Odgovori