Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Sport

Post od Texonja »

Izraz "kompleks" je popularan medju navijacima. Necu ga komentarisati, jer to samo moze da vodi u nepotrebnu svadju. :hand:
Gledao sam tada na TV-u i Zvezdu u Bariju i Partizan u Istanbulu i jednako se tresao kod penala Panceva (a pre toga u produzecima kada je usao Piksi za Marsej i poceo da nas kara), kao i kod onog suta Djordjevica godinu dana kasnije. To je bilo vreme kada se navijalo za domace klubove kadgod igraju van.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Gagi, nema tu nikakvog kompleksa. Taj pehar je jedan veliki ponos Crvene Zvezde a samim tim i treba da se obelezava i spominje godisnjica tog dogadjaja. Ubedjen sam da bi i Partizan isto postupao svake godine.

Trenutno stanje u srpskom fudbalu i osvajanje titule ili kupa nije ni za kakav ponos, dok je u to vreme bila totalno druga situacija u Jugoslovenskom fudbalu gde je bila mnogo vise kvalitetnija liga, vise klubova se borilo za titulu i nije bilo sumnjivih radnji. Dok se u danasnjem fudbalu vec na pocetku sezone zna ko ce da osvoji titulu a ko kup, tj. neko se vec oko toga dogovorio, a na nama je da se raspravljamo i pljujemo da li bolji Partizan ili Crvena Zvezda.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Koliko god se nisu voleli, nekad su navijači poštovali uspehe suparničkih klubova. Nažalost, odavno više toga nema.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Trojke, misliš nema uspeha?
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Texonja napisao: Gledao sam tada na TV-u i Zvezdu u Bariju i Partizan u Istanbulu i jednako se tresao kod penala Panceva (a pre toga u produzecima kada je usao Piksi za Marsej i poceo da nas kara), kao i kod onog suta Djordjevica godinu dana kasnije. To je bilo vreme kada se navijalo za domace klubove kadgod igraju van.
:plusone:
Ta legendarna trojka Đorđevića :klanjamse: kojoj sam se radovao kao lud, isto kao autogolu Augentalera u polufinalu i odlučujućem penalu Pančeva u finalu.
Slobodno mogu reći da Saletova trojka meni lično spada u TOP 5 najsrećnijih sportskih trenutaka u životu. :)
Nisam pravio razliku između klubova kad su igrali sa bilo kojim stranim klubom, a o reprezentaciji i da ne govorim.
To su bila vremena, a ne ovo danas; "Da komšiji crkne krava", svi navijaju sa strani klub ako igraju Zvezda ili Partizan , a nisu njihovi navijači. :thumbdown:
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Kompleks Zvezdaša što nisu ništa osvojili zadnjih pet godina...šta li je tek onda Partizanova proslava učestvovanja u finalu 1968. godine?
Sa tom proslavom se počelo tek onda kada je Zvezda proslavila 10 godina od Barija, počeo je Bjeković a za mene većeg kompleksaša od njega nema, možda su mu blizu Vesić i Lukić.

Bari...uf kada se samo setim...bio sam na utakmici, kakvi su to samo dani bili...

Možda zato danas kada pogledam naš fudbal shvatam zašto smo tu gde jesmo i zašto nam bolje u skorije vreme biti neće.
Zvezda je te godine za protivničke igrače imala sve kasnije dokazane veličine zato je i imala uspeha, danas Partizan koji dominira ispadne od konobara iz Irske, Šamrok beše, ali važno da dominira pored Zvezde koja se skoro raspala.
Onda dođe jedan trener početnik sa malo boljim iskustvom i slagalica dominacija se raspadne na 5 delova.

Upravo tako liga nam se svela na jedan klub koji živi na lovorikama da je dominantan ali kada izađe u Evropu gde tog lažnog privida nema...cvrc Milojka.

Za bolji fudbal u Srbiji potrebno je pod hitno umanjiti moć Zvezde i Partizana na male klubove FSS i odluke!
Samo jaka konkurencija dovodi do uspeha, ne nameštene utakmice i sigurni bodovi!

ps
momci košarku ne pratim, ni tada je nisam pratio, ali sam zahvalan Saletu Đorđeviću i svim igračima Partizana za sve što su kao reprezentativci uradili i koliko su mi radosti doneli!
Hvala košarkaši za moje srećno odrastanje!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nekom Bari, nekom Fljamurtari :)

TT post
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

samo polako napisao: finalu 1968. godine?
Misliš 1966. ;)
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

A '68 je bilo Varljivo leto. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Izvinjavam se! :D
Da mislim 1966. godine!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

profesorPROST napisao:
Texonja napisao: Gledao sam tada na TV-u i Zvezdu u Bariju i Partizan u Istanbulu i jednako se tresao kod penala Panceva (a pre toga u produzecima kada je usao Piksi za Marsej i poceo da nas kara), kao i kod onog suta Djordjevica godinu dana kasnije. To je bilo vreme kada se navijalo za domace klubove kadgod igraju van.
Ta legendarna trojka Đorđevića :klanjamse: kojoj sam se radovao kao lud, isto kao autogolu Augentalera u polufinalu i odlučujućem penalu Pančeva u finalu.
Slobodno mogu reći da Saletova trojka meni lično spada u TOP 5 najsrećnijih sportskih trenutaka u životu. :)
Nisam pravio razliku između klubova kad su igrali sa bilo kojim stranim klubom, a o reprezentaciji i da ne govorim.
To su bila vremena, a ne ovo danas; "Da komšiji crkne krava", svi navijaju sa strani klub ako igraju Zvezda ili Partizan , a nisu njihovi navijači. :thumbdown:
Moram da dodam i Đorđevićevu trojku protiv Hrvata i Kecmanovu protiv Cibone.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Vi svi imate preko 30 godina i savremenici ste tog uspeha Zvezde, kao i Partizana. Ja sam tada imao 2, odnosno 3 godine i naravno da se ne secam nicega.

Ali problem kod mladjih generacija "navijaca" je u tome sto za banalne stvari, navijaci Zvezde spomijnu Bari. To znam iz licnog iskustva.... Pomenes da nisu pobedili u derbiju 3-4 godine(do ove sezone), oni odmah spominju Bari; radujes se sto je Partizan otisao na fajnal four, oni opet spominju Bari; Partizan udje u LS (kakogod se on tamo proveo, to je uspeh za nas fudbal), opet se postavlja pitanje "sta je bilo u Bariju"?!?!?!

E zbog toga je meni muka od Barija, i zbog toga u navijackim krugovima kruzi prica da Zvezdasi imaju komplekse...
Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Kako neko može da ima koplek svojih uspeha?

Zvezda ima čime da se hvali, poseduje klempavi pehar, i ne vidim da je to kompleks!

Ako tako postavimo stvari kompleks ima i Partizan u košarci jer pominje svoj uspeh!

To nije kompleks!
Pomenes da nisu pobedili u derbiju 3-4 godine(do ove sezone
Znaš li da do pre te dve tri godine Partizan punih 18 godina nije pobedio u prvenstvu na Marakani!
To je nečije punoletsvo!

Mislim da se radi o navijačkom prepucavanju a u nedostatku argmenata koristi se reč kompleks!
Zvezda je u fudbalu postigla najveći mogući uspeh, Partizan u košarci, vaterpolu, i tu nema nikakvog kompleksa i jedni i drugi sa potpunim pravo mogu da pominju svoje uspehe.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ne kazem da ne treba da se ponosi! Ali zasto na sadasnjost odgovarati necim sto se dogodilo pre 20 godina?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

To je više navijačko prepucavanje, manje ozbiljno razmišljanje.

Lično sa mojim drugarima, i ne samo sa njima, Bari nisam spomenuo ni u kakvom kontekstu priče.
Sem kada se igrala LŠ na JNA (popularnom Lavoru :mrgreen: ) pa je bilo viceva sa Vengerom i stadionom i Stanojevićem i peharom.

E to je to navijačko prepucavanje u kojem su Zvezdaši u veelikoj prednosti u fudbalu a Partizanovci u košarci.

A istorija je istorija i ne briše se.
ja lično ne živim na tim lovorikama iz prošlosti.
Ali da je prošlost bila sjajna e to ne može niko da mi ospori!

Ne računam internet komentare, tu može svako da piše šta hoće i stvara neku drugu sliku.

:pivo:
Odgovori