Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ma ne treba, tamo ne napadaju ljude na ulici iz cista mira kao kod nas.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ti baš ne umeš da diskutuješ. Priču o bezbednosti baziraš na svom sopstvenom iskustvu koje proglašavaš za opštu istinu. Kako drugačije diskutovati s takvim stavom nego lično? Jel treba u trećem licu množine da ti pišem da ne bi bilo lično? Pa, komentarišem tvoj stav, ne Perin. Naravno da je lično. No, lično ne znači da je automatski uvredljivo. To nisu prozivke, pišem normalnim rečima, bez uvreda, tako da nemoj da spinuješ i banalizuješ priču da "prozivam".Floyd napisao:E samo sam cekao da neko okrene na licne prozivke a nisam ni najmanje sumnjao da ces to biti tistarac vujadin napisao:Mada...i to je bolje nego graditi mišljenje na osnovu toga što je tebi neko ogrebao auto i stavljati to u ravan sa skidanjem tablica. U skoro svakoj diskusiji, u bilo kojoj temi, ti je prilaz krajnje subjektivan, samo iz tvog ugla, a u ovoj baš "briljiraš"
Naravno da SRB tablice vrede vise nego branik na autu nekog tamo gastarbajtera, otkud mi pravo da uopste pomenem usrani branik u odnosu na takvu svetinju kakva su BG table.
Ako misliš na opasku da ti je većina diskusija takva - pa jeste. Sad bih mogao metre da c/p tvojih postova koji u tom stilu. Sad si bio u raspravi oko toga da li su bolji manji ili veći auto gde ti je cela argumentacija bila u stilu "bolji su manji jer meni tako više odgovara"...itd, itd.
Moj post je bio vrlo balansiran jer, da te podsetim, taj sajt koji si naveo više govori u prilog tezi da je Beograd siguran, a ne nesiguran. A ja, iako smatram da Beograd jeste siguran grad, kažem da to nije relevantno prema tom sajtu. Gde je tu prozivka? Ti kao argument da je Beograd nesiguran navodiš da ti je neko ogrebao branik...pa jel čitaš ti sebe?
Sad si krenuo da dodaješ da su ljudi s dobrim kolima nekakav plen...možda samo plen za starlete. Jel ima učestalog vađenja ljudi iz kola i otimanje kao u Italiji, Rusiji, Brazilu, nekim azijskim zemljama...? Nema. Bilo u 90-im i prestalo. Pričaš neistine oko ciganskih naselja - uopšte nije opasno proći tuda, a i nema šta da se prolazi jer se ona nalaze na krajevima delova grada i sem namenski ako tamo baš neko hoće tamo se i ne dolazi. Za razliku od Mađarske, ovde cigani ne prave takve ozbiljne probleme, više se međusobno krve. Nemoj da navodiš nešto što blage veze nema s istinom. I sad kako to da napišem da se "primadona" ne uvredi, da ne shvati lično? Najkraća varijanta bi bila da ti kažem da lupaš gluposti, ali moram da se suzdržim, pa ni ne komentarišem da se ne bih uglibio u beskonačnu raspravu.
Over and out
Posto zbog posla boravim par meseci svakw godine dobro upoznam druge sredine i zemlje. Tamo je bezbednije bez price. Ko kaze drugacije ne prihvata realnost ili nije duze bio napolje
Cigani su meni ovde skroz OK. Nekako su prisni sa nama.
Npr. ja sam sto puta bio već u njihovoj mahali, tražio psa kada nestane
Da se ne razume pogrešno, nisu mi oni ukrali psa, nego tamo ima neki lik koji je kao Cezar Milan, pa oko sebe večito ima 50 kerova. Kada nekome nestane džukac, prvo ga tamo tražiš
Nikad mi ništa nije nestalo iz kuće i dvorišta, a tu su na 1000m od mene.
@swemir
Pitanje je šta znači bezbednije.
Vidiš da nekome bezbednije znači, da mu ne grebu auto
Npr. ja sam sto puta bio već u njihovoj mahali, tražio psa kada nestane

Da se ne razume pogrešno, nisu mi oni ukrali psa, nego tamo ima neki lik koji je kao Cezar Milan, pa oko sebe večito ima 50 kerova. Kada nekome nestane džukac, prvo ga tamo tražiš

@swemir
Pitanje je šta znači bezbednije.
Vidiš da nekome bezbednije znači, da mu ne grebu auto

Poslednja izmena od nikaragva u 20 Jun 2015, 16:54, izmenjeno 2 puta ukupno.
Mislim da tema može da se zatvori sad, jer se, eto, pojavio neko ko je nekad, za razliku od nas, napustio Srbiju i Zna.
Tapatalk
Tapatalk
E al to su domaći cigani, ovi sto dodju prave probleme. Koliko god ovo površno zvučalo stvarno je takonikaragva napisao:Cigani su meni ovde skroz OK. Nekako su prisni sa nama.
Npr. ja sam sto puta bio već u njihovoj mahali, tražio psa kada nestane![]()
Šteluješ "istinu" kao vrhunski spin doktor.starac vujadin napisao:Sad si bio u raspravi oko toga da li su bolji manji ili veći auto gde ti je cela argumentacija bila u stilu "bolji su manji jer meni tako više odgovara"...itd, itd.
Ja (i ne samo ja) sam rekao da ne postoji univerzalno bolji ili najbolji auto. Ti bi kao neki ljubitelj to trebao da znaš ali očigledno ti je sad bitnije da mene podjebavaš.
Možemo i da izvlačimo iz konteksta, nije problem...starac vujadin napisao:Ti kao argument da je Beograd nesiguran navodiš da ti je neko ogrebao branik...pa jel čitaš ti sebe?
Ti kao argument da je Beograd siguran grad navodiš da znaš par stranaca koju su oduševljeni njime. Jel čitaš ti sebe?
Floydu, Bgd _jeste_ siguran grad. Slobodno možeš da se vratiš. :-D
Tapatalk
Tapatalk
Ma nemogu sad kad sam tek navikao da svaki dan stavljam slem i oblacim pancir a da se posle 20h vozim iskljucivo oklopnim transporterom 

Nisi rekao ali si izneo misljenje kao da je to u Srbiji neki posebno izrazen problem da ga treba istaknuti kao razliku od situacije tamo.Floyd napisao:@Ljubitelj
Salu na stranu, nisam rekao da toga NEMA nigde OSIM u Srbiji... gledao sam razne reportaze iz DE i FR, neke i prepricavao na forumu. Skoro su i u CH uhvatili Rumune u kombiju punom bajseva... vrednosti oko 50k chf.
Toliko obimnog nadzora, kamera, pa eto i naoruzanih predstavnika drzave na javnom mestu tamo ima jer verovatno postoji potreba za tolikim stepenom zastite.
Nemaju komunalce.
Tapatalk
Tapatalk
Ja se u BGD ne osečam previše sigurno za razliku od SLO i zapadne EU...za razliku od večine vas u avtu nemam zeder i nekih dodatnih sigurnostnih sprava. Imam ful kasko jer opet i ovde se avti kradu dosta, ali opet mislim da nije to toliko problem ko u Srbiji.
U kratko iako sam Srbin, ne osečam se dole previše sigurno. Nije sad da je ko u Bagdadu ali svakako nije bolje nego u nekom tamu Munchenu ili slično, da o SLO ne govorim koja JESTE sigurna zemlja po moje
U kratko iako sam Srbin, ne osečam se dole previše sigurno. Nije sad da je ko u Bagdadu ali svakako nije bolje nego u nekom tamu Munchenu ili slično, da o SLO ne govorim koja JESTE sigurna zemlja po moje
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nisam primetio ni u životu bio ugrožen od cigana, sem ekološki npr imaju običaj da pale gume da dođu do žice, redovna aktivnost koju praktikuju vikendom oko 14-16h tamo nizvodno od Pančevačkog mosta. Zvao sam vatrogasce 10-ak puta a jednom sam video ponedeljkom ujutro kako izgleda taj kraj, otprilike plavo-siva izmaglica neviđenog smrada. I oni žive tuda, puštaju decu i sl. Ali da nekog napadaju, nikad čuo...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Pa skoro isto auta se krade u Srbiji i Sloveniji, a u Švajcarskoj se duplo više krade nego u ove dve zemlje zajedno, u odnosu na isti broj stanovnika.