Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Sve je to tacno, ali meni nije jasna jedna stvar. Kako moze da bude isto ogranicenje u npr. Vlajkovicevoj, gde su kola parkirana sa obe strane, gde imate raskrsnicu na svakih 50 metara i na Bulevaru Mihajla Pupina, ili u Milutina Milankovica koji su od pesackih staza odvojeni sa 3 metra trave, i gde pesaci mogu na prste da se izbroje u toku dana (mislim na one koji prelaze ulicu)?
Da ne pominjem to da u Milutina Milankovica NE MOZE da se uhvati zeleni talas sa manje od 60-70 na sat, a 100% si siguran da stizes do kraja ako vozis 70-75...
Da ne pominjem to da u Milutina Milankovica NE MOZE da se uhvati zeleni talas sa manje od 60-70 na sat, a 100% si siguran da stizes do kraja ako vozis 70-75...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Tu si u pravu!
Ja vidim neku logiku u tome da je to ipak gradska sredina i da je tako, pored svih tih nabrojanih uslova, i treba tretirati sa ograničenjem brzine za gradske sredine a ne magistralnog puta.
Ja vidim neku logiku u tome da je to ipak gradska sredina i da je tako, pored svih tih nabrojanih uslova, i treba tretirati sa ograničenjem brzine za gradske sredine a ne magistralnog puta.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ogromna je razlika između 50 i 60 kada dođe do kritične situacije i izbegavanja prepreka a o efektu kada udariš pešaka da ne govorim. U suštini smatram da su sva ograničenja tu sa razlogom, eto jedino bih na nekim NBG bulevarima povećao na 60. Problem je i tu što ima pešaka koji pretrčavaju ulicu, kao i raznih uključenja sa parkinga i ako gledaš sa strane nekoga ko stavlja ograničenja lako će se naći opravdanje.
http://www.youtube.com/watch?v=rm61eVP5 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=rm61eVP5 ... r_embedded
Ok, ali onda, ako idemo na bezbednost treba sinhronizovati semafore, i u uskim gradskim ulicama treba staviti 30 ogranicenje.
Sto se tice Nbg, retko, retko ko vozi ispod 60. Koliko sam primetio, prosek brzina je izmedju 60 i 70... Juce sam na Brankovom mostu prema gradu sa 70 km/h bio jedan od sporijih, cak je i autobus bio tu pored mene, nije da sam proleteo pored njega... Tj, i on je isao bar 60...
Sto se tice Nbg, retko, retko ko vozi ispod 60. Koliko sam primetio, prosek brzina je izmedju 60 i 70... Juce sam na Brankovom mostu prema gradu sa 70 km/h bio jedan od sporijih, cak je i autobus bio tu pored mene, nije da sam proleteo pored njega... Tj, i on je isao bar 60...
Sta dete od 3 godine ima da trazi samo pored puta? Od kad znam za sebe nisam presao na crveno, i na zeleno gledam i levo i desno, tako da to nema veze sa tim i ko pazi gresi, tu nema greske jer te greske skupo kostaju...Laki021 napisao:Na to pitanje sledi redovan odgovor, sta ako ti malo dete istrci (naravno slozicemo se da dete od 3god ipak nije krivo ako to uradi)... .
Stajem na svaki pesacki, pustam sve pesake, ali mi nekad dodje da izadjem iz kola i da se raspravim sa nekima kad vidim sta rade na pesackom... Ja cu im stati, ali neko drugi nece... Trebalo bi izmeniti zakon, coveku koji udari pesaka ne svojom krivicom, ne treba da odgovara, nego pesak treba da mu plati odstetu sto mu je naneo stres ili ne daj boze vecnu nocnu moru... Recite da nisam normalan, ali to je jedina istina... Ja i sa 50 ne mogu momentalno stati, dok pesak moze...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- samo polako
Skoro sam na jednoj radio emisiji slušao objašnjenja kako se sve tretira automobil.
To nije samo sredstvo prevoza jer, realno sa njime se može usmrtiti neko na više načina, i ne samo to, vozilo može učestvovati u mnogim drugim krivičnim delima.
Zato se za upravljanje vozilom traži obuka i dozvola, koja opet nije nešto što može da utiče na sprečavanje krivičnih dela izazvana upravljanjem automobilom.
I zbog toga su vozači posebno obgovorni prema ostalim učesncima u saobraćaju.
To nije samo sredstvo prevoza jer, realno sa njime se može usmrtiti neko na više načina, i ne samo to, vozilo može učestvovati u mnogim drugim krivičnim delima.
Zato se za upravljanje vozilom traži obuka i dozvola, koja opet nije nešto što može da utiče na sprečavanje krivičnih dela izazvana upravljanjem automobilom.
I zbog toga su vozači posebno obgovorni prema ostalim učesncima u saobraćaju.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sudar "Lastinog" autobusa i "punta", vozač automobila teško povređen
Na obrenovačkom putu u mestu Duboko jutros se dogodila saobraćajna nesreća, kada su se sudarili fijat punto i autobus "Laste". Vozač "punta" je u udesu zadobio teške povrede grudnog koša, uz višestruki prelom rebara. on se trenutno nalazi na reanimaciji u Urgentnom centru. Saobraćaj je na ovom delu puta bio zaustavljen do 9 časova.

Sudar punta i "Lastinog" autobusa desio se kada je "punto" koji se kretao u pravcu Obrenovca prešao u suprotnu traku.
Vozač autobusa Vladeta Todorović kaže za "Blic" da je "punto" iznenada prešao u drugu traku.
Izvor: Blic
Na obrenovačkom putu u mestu Duboko jutros se dogodila saobraćajna nesreća, kada su se sudarili fijat punto i autobus "Laste". Vozač "punta" je u udesu zadobio teške povrede grudnog koša, uz višestruki prelom rebara. on se trenutno nalazi na reanimaciji u Urgentnom centru. Saobraćaj je na ovom delu puta bio zaustavljen do 9 časova.

Sudar punta i "Lastinog" autobusa desio se kada je "punto" koji se kretao u pravcu Obrenovca prešao u suprotnu traku.
Vozač autobusa Vladeta Todorović kaže za "Blic" da je "punto" iznenada prešao u drugu traku.
Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Sreca pa je udario u minibus, da je zveknuo u Berkhof jos bi ga strugali...
Stvarno ne znam sta je ovo, nikad vise udesa nije bilo...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- samo polako
Pa možda smo podivljali...
Ma ubi ovo vreme, svi spavaju za volanom
Slazem se i sa jednim a i sa drugim... Vecina ljudi je malo podivljala, a i vreme je uzas, svi umorni, nervozni, neispavani... U jednom danu imamo sva 4 godisnja doba 

Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Miljakovac... SAmo ne znam kako je uspeo...
Slaba ti mašta 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.