Auto sijalice
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Auto sijalice
Dzabe si cenzurisao na prvoj slici 

Nije to cenzura.
Imam dve razlicite tablice. Nisi znao?
Imam dve razlicite tablice. Nisi znao?

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Oće li Boš, pošto je najavio da će u Pećincima proizvoditi auto opremu, praviti sijalice ili..?
Zna li se nešto?
Ja kupio Osram, piše da je Nemački, pa kako mu bude.
Zna li se nešto?
Ja kupio Osram, piše da je Nemački, pa kako mu bude.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
stjepa
ja bas nisam razumeo ovo sa slika! tebi tak svetle pozicije ,mislim ove led ili gresim?
ja bas nisam razumeo ovo sa slika! tebi tak svetle pozicije ,mislim ove led ili gresim?
Da. Ovo sto svetli na slikama su samo didoe. Opisteno se moze koristiti i kao DL.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Znaci moze kao DL ..samo sto onda nocu ubija i upada u oci..
Stavi ako imas neku fotku kako izgleda preko dana.
Stavi ako imas neku fotku kako izgleda preko dana.
Hmmm to da moze kao DL sam ja rekao jer obasjava deo fara gde je dugo svetlo u potpunosti. Sad da li bih imao problema sa policijom ako bi se drzali striktno zakona...? Nema sanse da ima dovoljnu jacinu koja je neophodna za DL, on obasjava dovoljnu povrsinu i ima toliku jacinu da je jasno uocljiv preko dana i za neke ok udaljenosti. E i ova udaljenost je subjektivna jer sam je licno proveravao. Ukljucim pozicije, udaljim se oda auta onako ~30m i vidim da sija.
Dosat aje tu i do konstrukcije fara. Npr sam polozaj za poziciju, da li je far proziran ili ne... Video sam iste diode u Vectri B i tu je efekat spram efekta u faru Clia
Kao sto je npr socijalan efekat u poziciji za tablicu kod Clia - bela plastika = slaba refleksija, los polozaj za sijalicu pa ne rasipa vec ide u snopu osvetljenje, samo jedna sijalica za celu tablicu... Mnogo je bolje nego sa obicnom pozicijom, ali i dosta losije nego kod Grujica na BMW-u recimo.
Sto se tice upadanja u oci nocu - negativan odgovor. Toliko je slabiji intenzitet dioda u poziciji u odnosu na H7 u kratkom da kratko gotovo pojede boju pozicije kada rade zajedno. U prevodu ko ne zna gde i sta da gleda nece tesko da ce primetiti da imam diode u pozicijama.
Dnevna fotka... teeeesko. Operacija vadjenja dioda iz Clia je izvrsena delimicno sinoc, a ostatak danas. Nebitan razlog. Diode ce najverovatnije da "osvanu" ovih dana na jednom drugom vozilu. E tu bih mogao da napravim fotografije i po danu i po noci pa da okacim. Ali kao sto rekoh ovih dana. Ako bude tako moracu da pazarim jos jednu za tablicu pozadi jer vozilo koje je u planu ima dve za tablicu.
Dosat aje tu i do konstrukcije fara. Npr sam polozaj za poziciju, da li je far proziran ili ne... Video sam iste diode u Vectri B i tu je efekat spram efekta u faru Clia

Sto se tice upadanja u oci nocu - negativan odgovor. Toliko je slabiji intenzitet dioda u poziciji u odnosu na H7 u kratkom da kratko gotovo pojede boju pozicije kada rade zajedno. U prevodu ko ne zna gde i sta da gleda nece tesko da ce primetiti da imam diode u pozicijama.
Dnevna fotka... teeeesko. Operacija vadjenja dioda iz Clia je izvrsena delimicno sinoc, a ostatak danas. Nebitan razlog. Diode ce najverovatnije da "osvanu" ovih dana na jednom drugom vozilu. E tu bih mogao da napravim fotografije i po danu i po noci pa da okacim. Ali kao sto rekoh ovih dana. Ako bude tako moracu da pazarim jos jednu za tablicu pozadi jer vozilo koje je u planu ima dve za tablicu.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Extra cene. Ove moje sam u Gumatic-u u NS-u platio 1500 din iliti ~13€ za par.Stjepa napisao:Ima decko u BG koji prodaje iste takve i suma sumarum (narucis te iz BP + postarina...)... Vidite sta vam vise odgovara. Meni vise odgovaralo da skoknem i uzmem kod njega. Em decko izneo sve sto je trenutno imao pa sam na licu mesta probao koja mi se kombinacija najvise svidja.
Evo link:
http://www.auto-osvetljenje.com/
Ja sam doznao za njega uz pomoc Grujica i googal. Ko ima alat, znanje i zivce najbolje je kad sam pravi.
Nego, radoznao sam - zasto vadis LED sijalice?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ako ti kazem moracu da te likvidiram.
Nikakve veze nema sa samim ledovima sto sam ih izvadio. Nesto drugo je po sredi, duga prica i nebitna. A posto cu malo da se igram, pretpostavljam, onda ce ledovi da zasijaju na drugom cetvorotockasu.

Nikakve veze nema sa samim ledovima sto sam ih izvadio. Nesto drugo je po sredi, duga prica i nebitna. A posto cu malo da se igram, pretpostavljam, onda ce ledovi da zasijaju na drugom cetvorotockasu.
- Delija
- Kontakt:
Malo si me istripovao da se nesto zadimilo 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Banned
- Pridružio se: 30 Maj 2012, 18:55
Samo da se zahvalim na reklami
inace kupio je kod mene sijalice. A lose je skontao u vezi clana puzo. Nisam rekao da sam mu ja ugradio vec da ga poznajem preko opelovog foruma i da i on ima LED. Inace fenomenalno sija na kliu. Hvala jos jednom

- Delija
- Kontakt:
@markosvaba
Ja sam nekako siguran da su ove sijalice koje sam pazario duplo skuplje nego kod tebe (kineske, naravno) iste te koje ti prodajes tako da je reklama zasluzena
Elem, kad si vec tu, nema nikog ko to moze bolje da zna, samo budi iskren
- na koji nacin riknjavaju ove LED sijalice? Da li mogu da naprave neki problem (uz dim
) ili jednostavno "crknu" kao obicna sijalica?
Ja sam nekako siguran da su ove sijalice koje sam pazario duplo skuplje nego kod tebe (kineske, naravno) iste te koje ti prodajes tako da je reklama zasluzena

Elem, kad si vec tu, nema nikog ko to moze bolje da zna, samo budi iskren

Meni je crkla jedna w5w led sijalica, kineska. Crkla je kao obična tj. jednom nije htela da se upali i to je tako odtalo zauvek xD
- Delija
- Kontakt:
To i ja ocekujem, al' jedan clan Honda foruma je imao lose iskustvo, tj. skoro je unistio far...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31