Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Ne brže od života!

Post od schonenk »

Evo meni kolega kaze da je sada bio na kruzeru i u Doveru gde su se iskrcali vozac nije hteo da krene dok svi nisu vezali pojaseve.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

U svakom novijem busu imate pojaseve ( racunajuci i one koji su se proizveli i pre 20 godina), koliko sam ja primetio. Kad se kod nekoga kao putnik u kolima vezes gledaju te kao "slepca", a ne u busu....jebe mi se puno šta ko misli i vežem se. Lakše zaspim jer znam da imam više šansi da preživim ako se nešto dogodi.

------/\_______/\______/\---------/\_______
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

+1
Ja se uvek vezujem i kolima a i u busu kad idem na medjugradske ture. Sto gore neko kaze svi me gledaju ko cudaka, ali neka meni je jedna saobracajka bila dovoljna da vidim da se to moze destiti svakom i bilo kad!
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja se nikada ne vezujem. Probao sam da se nateram ali jednostavno mi smeta i gotovo, odustao sam.
Posle razmisljam, provodim na motoru vise vremena nego u autu, i sta mi znaci visi stepen bezbednosti prilikom vezivanja u autu kada na motoru imam bezbednost kakvu svi znamo da jeste na dvotockasima. Tako da sam odustao, eto preuzimam taj veliki rizik.
Meni cak i u avionu stravicno smeta i vezan sam samo dok ne prodje stjuardesa da me ne opominje bezveze, inace sam uvek odvezan i tokom poletanja/sletanja...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Jedini slucaj da znam da je nevezivanje pojasa pomoglo... Kad mi je skolski drugar sletio u kanjon i prevrnuo se na krov u rijeku. Voda nadirala ko luda, on se uspio okrenuti u autu izasao kroz razbijen prozor. Da je bio vezan, udavio bi se.
Sto se tice buseva, relaciju Banja Luka -BG/NS su nekad vozila 2 vozaca, sad vozi jedan vozac. Autoputem kroz HR voznja traje oko 5h i to nije problem, sve je AP. Problem je sto isto to rade i preko Koridora ,a tu voznja traje 7h i skoro sve po krivinama.
Nije ni to problem toliko, svi znaju put napamet. Relacija A nije problem.
Glavni problem je relacija B tj.povratak i nedostatak odmora do vremena povratka!!!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

goblin napisao:Ja se nikada ne vezujem. Probao sam da se nateram ali jednostavno mi smeta i gotovo, odustao sam.
Posle razmisljam, provodim na motoru vise vremena nego u autu, i sta mi znaci visi stepen bezbednosti prilikom vezivanja u autu kada na motoru imam bezbednost kakvu svi znamo da jeste na dvotockasima. Tako da sam odustao, eto preuzimam taj veliki rizik.
Meni cak i u avionu stravicno smeta i vezan sam samo dok ne prodje stjuardesa da me ne opominje bezveze, inace sam uvek odvezan i tokom poletanja/sletanja...
Živiš na ivici, ozbiljna priča.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slika

:D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

:mrgreen:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Malo pre čuh na vestima da u autobusu jesu bila 2 vozača ... ali na žalost - badava :uf:
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ali,ako su se menjali na 6 sati kako je ovaj zaspao?Neko ovde nije skroz ispoštovao proceduru.Nažalost.
Tahograf može dosta toga da "ispriča",ali ne može na njemu da se vidi da li su se i fizički menjali za volanom.Na traci/kartici,da.
Kolega je imao sličnu situaciju,dok je vozio u Vojvodini(Devićevoj).
Na ulazu u kanjon Morače,vozio već 2 sata.Bilo je 3 sata ujutro,njemu se prispavalo.I to toliko da je zaboravio u kojoj je brzini trenutno autobus.Ladno je skrenuo na prvom proširenju,putnici spavali,probudio kolegu i ovaj ga odmenio.Kaže:Ustao sa volana i zaspao pre nego što sam seo u sedište za odmor.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa sta ako su se menjali na 6 sati, moze covek da zaspi i posle 15 minuta.

Gobline, bolje se vezuj i ne pametuj previse. Ja ni ne vozim auto dok mi se suvozac ne veze, jednostavno mi ne pada na pamet.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Svako ko je vozio duze ture autom zna da je jako bitno da se dobro odspava u krevetu pre polaska na put, i da je vazno da je bio ceo ciklus spavanja u prethodih 24 sata.

A to se uglavnom ne desava i vozaci nemaju predvidjeni odmor izmedju voznji.

U martu sam morao da prevezem oko 25km autom nakon 26sati nespavanja/ rada negde oko 11sati prepodne.
I na trenutak sam poceo da skrecem sa puta, zaspao na sekundu dve, na 5 km pre cilja. Srecom odmah sam promenio ritam voznje, pomerio sediste u drugi polozaj i smanjio brzinu sa 70 na 50km/h. Iskljucio radio i odskrinuo prozor.
Stigao do kuce, odmah zaspao u par minuta onako obucen,

Precenio sam sebe da mogu da rutinski odvozam tih nepunih pola sata. Greska koju nisam trebao da napravim.

Imao sam jos jednu situaciju da mi se jako spavalo na duzoj medjunarodnoj turi autom ali sam tada na prvi znak odmah stao pored zaustavne trake i odremao oko sat vremena. Tih sat vremena mi je znacilo jako mnogo za povratak cula u stanje normale. Oko 7 ujutru nakon cele noci provedene u prelasku granicnog prelaza, kreni stani.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sve je to subjektivno i individualno.
Meni kad se prispava ja jurcam. Vozim tako da se zalećem na pravcima, kočim ko blesav pred krivinom.... baš onako kako ne treba voziti, ali to mi podigne koncentraciju, upumpa adrenalin i rasani.
Najgore što sebi mogu da uradim je da usporim. Tada mislim da bih bez problema zaspao za volanom.

Druga stvar koju sebi radim je da grizem prst do granice bola koji mogu da podnesem.

Svako ima svoj pristup i svoje male trikove. Nema univerzalnog leka.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kad mi se prispava zimi ugasim grejanje da mi bude hladno, muzika do daske i usporim malo ritam. Što je toplije sve mi se više spava zato smrzavanje je bolja opcija.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni jednom kada se prispavalo udario me tako jako volan po rukama, da sam se probudio odmah :D

Naravno nije mene udario volan, nego sam se trgao, uplašio i stegao volan rukama, tako jako, da mi je dugo u glavi odzvanjalo: wtf, volan me udario.

Meni je san jači od svih ostalih potreba, uključujući i vodu :) U stanju sam da sa punom bešikom zaspem opušteno uz bol i stiskanje i probudim se posle 1h da pišam :)

Tako da kada mi se spava, džaba adrenalin, tako usporavam i smirujem se da mi nije dobro, jednostavno odem van kontrole. Srećom to mi se samo dva puta desilo, bez ikakvih posledica i od tada krećem na put kada se naspavam.
Jebe mi se baš da ustajem u tri ujutru da bih ranije krenuo, kada sam cele godine ustajao u šest. Tačka.
Odgovori