Auto sijalice
-
- Banned
- Pridružio se: 30 Maj 2012, 18:55
Re: Auto sijalice
Zasto diode crkavaju? Jednostavno se desi los lem (fabricki pri vecoj temperaturi) a inace crkavaju samo ako je losa pozicija u faru i greju se. Inace na sve moje diode imate godinu dana garancije. Sto se tice to da li ce crci, najvise imam problema sa stilom, puntom i farovima kao njihovi gde je plastika oko sijalice.
Evo po danu klia
Inace velika je razlika izmedju LED obicnih I SMD koju je objasio decko sa postom koji je linkovan
Evo po danu klia
Inace velika je razlika izmedju LED obicnih I SMD koju je objasio decko sa postom koji je linkovan
- Prikačeni fajlovi
-
- IMAG00291.jpg (73.46 KiB) Pogledano 3398 puta
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Tekst nije los za upoznavanje sa materijom za one koji se ne zanimaju previse time, ali zanima me praksa, odnosno konkretno iskustvo sa ovim kineskim sijalicama. Ne mogu da znam konkretnu izvedbu i da li i koje zastite postoje da ne dodje do kratkog spoja u slucaju pregorevanja.
(Po profesiji sam dipl.ing/M.Sc. elektrotehnike, mada sam pored 7 godina programiranja i pozaboravljao svasta nesto

@markosvaba
Na 9 SMD konkretno mislim, a auto je Honda Civic 1.8 Sport - poprilicno ima "lufta" oko sijalice tako da me ne brine pregrevanje uzrokovano time, vec ovo napisano iznad...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Banned
Izvini nisam video ovaj deo.
Ne mogu nista da naprave. Riknjavaju kao obicne. Inace kazem opet jedini uzrok riknjavanju jeste los lem. Al zato je tu garancijana koji nacin riknjavaju ove LED sijalice? Da li mogu da naprave neki problem (uz dim ) ili jednostavno "crknu" kao obicna sijalica?
- Delija
- Kontakt:
Po tome ako nema loseg lema trajace beskonacno 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Banned
Oko 50 000 sati im je radni vek. Tako ja dobijam podatke iz fabrike. Ja imam u selu uradjen jedan deo kuce od dioda spolja i sija 24h vec nekih godinu dana.
- Delija
- Kontakt:
Ako je prosecna brzina automobila 30 km/h, 50.000 h znaci da ce trajati 1.500.000 km iliti beskonacno
, a slozices se da je to teoretski nemoguce...
Bicu srecan ako Diamond Vision budu trajale 500 h, sto mu dodje 15.000 km istom racunicom iliti meni 12-18 meseci. Nesto mi se ipak cini da cu za max 6 meseci iskoristiti i rezervni par...

Bicu srecan ako Diamond Vision budu trajale 500 h, sto mu dodje 15.000 km istom racunicom iliti meni 12-18 meseci. Nesto mi se ipak cini da cu za max 6 meseci iskoristiti i rezervni par...

-
- Banned
Jbg, opet ti kazem zavisi kako izadju iz fabrike. Evo iskreno meni traju manje od god dana(toliko dugo radim). Znam da je to preterivanje, ali ja dajem garanciju godinu dana ako izdrze god dana izdrzace i jos god.
Salu na stranu, diode su buducnost.
Inace sto se tice tih sijalica kao sto su osram, night breaker itd. Komsije ih koriste i zadovoljni su a ja mogu da vam preporucim "night breaker PLUS". Jace od fabrickih/slabije od xenona, ali zato sijaju lepo
I samo jedan iskren savet :
Nemoj da padate na fore da vam prodaju diode za glavno svetlo "LEPO SE VIDE U FARU A NA PUTU NISTA". , bacate pare za te pare bolje xenon da se uzme.

Salu na stranu, diode su buducnost.
Inace sto se tice tih sijalica kao sto su osram, night breaker itd. Komsije ih koriste i zadovoljni su a ja mogu da vam preporucim "night breaker PLUS". Jace od fabrickih/slabije od xenona, ali zato sijaju lepo

I samo jedan iskren savet :
Nemoj da padate na fore da vam prodaju diode za glavno svetlo "LEPO SE VIDE U FARU A NA PUTU NISTA". , bacate pare za te pare bolje xenon da se uzme.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Uopste nije velika razlika izmedju led i smd dioda sa tehnicke strane ali, prilikom izrada sijalica od istih, svakako je veca verovatnoca greske prilikom rada sa smd i otuda i cesci problemi sa istim. Inace, ne postoji apsolutno nikakva mogucnost neke havarije tipa, pozara ili necega slicnog iz prostog razloga sto su mali elektricni potrosaci u pitanju
TT post
TT post
- Delija
- Kontakt:
Kratak spoj je ono sto moze da napravi problem bez obzira koliki je potrosac...
- nuk
- Kontakt:
Nemoze ovde da dodji ni do kakvog spoja i delimicno nisi u pravu. Kratak spoj dovodi do pregaranja osiguraca, los kontakt i preopterecenost instalacije dovodi do pozara iskljucivo kod vecih potrosaca el energije, kao sto sam vec napisao.
Budi bez brige
TT post
Budi bez brige
TT post
aj malo da upadnem kao padobranac...
Razlika izmedju SMD i obicnih LED je u uglu rasipanja svetlosti? ili?
Razlika izmedju SMD i obicnih LED je u uglu rasipanja svetlosti? ili?
- nuk
- Kontakt:
Tako nekako, nacin izvedbe je razlicit sto za posledicu ima i drugaciji ugao rasipanja svetlosti.
Smd ima visestruke prednosti u odnosu na led pocevsi od dimenzija, mogucnost emitovanja vise boja i td.
Inace, rade ne istim principu katoda- anoda
TT post
Smd ima visestruke prednosti u odnosu na led pocevsi od dimenzija, mogucnost emitovanja vise boja i td.
Inace, rade ne istim principu katoda- anoda
TT post
- Delija
- Kontakt:
Slazem se za los kontakt, ali na tako slabom potrosacu tesko...nuk napisao:Nemoze ovde da dodji ni do kakvog spoja i delimicno nisi u pravu. Kratak spoj dovodi do pregaranja osiguraca, los kontakt i preopterecenost instalacije dovodi do pozara iskljucivo kod vecih potrosaca el energije, kao sto sam vec napisao.
Budi bez brige
TT post
Pitanje je sta mu je u stvari zagaravilo far tako da ne moze da se opere, a posledica je crkavanja LED sijalice?

Ne bi covek bezveze to napisao.
markosvaba: pošto su led pozicije koje ne prijavljuju grešku?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ovo nije reklamna tema. Molim vas, iznosite samo lična iskustva!
Član markosvaba može da odgovori na neko čisto tehničko pitanje, ukoliko zna odgovor i da iznese svoja iskustva sa različitim tipovima sijalica.
Svaki drugi komentar koji se može protumačiti kao reklama biće obrisan. Za sva pitanja oko cena i dogovore oko kupovine, dogovor na PP.
Hvala na razumevanju.
Član markosvaba može da odgovori na neko čisto tehničko pitanje, ukoliko zna odgovor i da iznese svoja iskustva sa različitim tipovima sijalica.
Svaki drugi komentar koji se može protumačiti kao reklama biće obrisan. Za sva pitanja oko cena i dogovore oko kupovine, dogovor na PP.
Hvala na razumevanju.
Posetite www.garaza.rs !