Registracione nalepnice - kako i gde ih postaviti?

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Registracione nalepnice - kako i gde ih postaviti?

Post od Rakhil »

To se onda vodi kao neregistrovan auto, bio bi sumnjiv svakako. Ako parking servis nosi strane table koje nakarikaju kazni, moze i auto bez tablica, jebe im se.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne sme da odnese neregistrovan auto bez naloga. A nalog neće dobiti za 1 dan na 1 mestu. Sutra će biti na drugom, preksutra na trećem itd. Ne znam tačno koji je uslov za neregistrovan auto, sigurno piše negde da ne sme da bude na javnoj površini, ali sigurno nije ni jedan dan u pitanju.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne sme da odnese nikakav auto sa mesta pa se to opet desava na onovu gradskih nelegalnih odluka. Ja kazem da se ne bih pouzdao u pravnu logiku dok pri tom krsim zakon sve u 16
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne nose neregistrovan jer za to treba odluka i da se da rok u kom mora da vlasnik da ukloni...
Ja samo ne znam kako da resim nalepnicu, a tablice su mi ionako zavarene :p
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Svake godine .... :glavomuzid:

Uzmem danas da nameštam nalepnicu, i lepo gledam ima uputstvo na njoj, ja srećan. Gledam i klip na YT, sve lepo. Otvorim nalepnicu, ono nema veze sa životom. OStalo na drugoj strani od onog što treba. Na kraju sam je skinuo sa podloge celu i nalepio. Znači idioti neopevani. Još je najbolji bio prvi princip, odlepi se sa naličja bez razdvajanja, ali majmunima u SUP-je teško bilo da štampaju uputstvo za to, nego je morao Alvirko da objašnjava na TV. Odgovor na pitanje iz one teme, mi smo tu gde smo jer od trivijalne stvari napravimo problem. :uf:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pa sada su maksimalno uprostili, otvori se i ako je ostala na strani tako da je samolepljiv deo "napolju" zalepis sve to na soferku, visak povuces i nalepnica ostaje na staklu. Ako je samolepljiv deo na drugoj strani (kao sto se tebi desilo), odlepis nalepnicu i zalepis je na staklo.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Meni u Mirkosu dali sve gotovo. Nalepnica je bila na papiru onom tako da sam ja samo prislonio uz soferku, zalepio i skinuo papir.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Auto-Rad,Novi Sad.Sve ti srede,pa čak i nalepnicu zalepe.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

methane.master napisao:Svake godine .... :glavomuzid:
Uzmem danas da nameštam nalepnicu, i lepo gledam ima uputstvo na njoj, ja srećan. Gledam i klip na YT, sve lepo. Otvorim nalepnicu, ono nema veze sa životom. OStalo na drugoj strani od onog što treba. Na kraju sam je skinuo sa podloge celu i nalepio. Znači idioti neopevani. ...
Pre dva meseca ... ista priča :glavomuzid:
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Da li neko zna koliko maksimalno dana auto ne mora biti registrovan a da posle ne moraju da se vade nove tablice i saobracajna? Neki kazu mesec dana, neki 20, neki da se ne racunaju vikendi?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Član 10

Zahtev za izdavanje registracione nalepnice za vozilo koje je upisano u jedinstveni registar vozila i za koje je izdata saobraćajna dozvola, podnosi vlasnik ili evidentirani korisnik vozila najranije 30 dana pre isteka važenja registracione nalepnice.

Ako se zahtev za izdavanje registracione nalepnice ne podnese ni u roku od 30 dana od dana isteka roka važenja prethodno izdate registracione nalepnice, vozilo se prebacuje iz evidencije aktivnih vozila u jedinstvenom registru u evidenciju pasivnog fonda vozila, a registarske tablice se oduzimaju.
Znači 30 dana od datuma isteka registracije
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Hvala. :masem:
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Grujic napisao:
Član 10

Zahtev za izdavanje registracione nalepnice za vozilo koje je upisano u jedinstveni registar vozila i za koje je izdata saobraćajna dozvola, podnosi vlasnik ili evidentirani korisnik vozila najranije 30 dana pre isteka važenja registracione nalepnice.

Ako se zahtev za izdavanje registracione nalepnice ne podnese ni u roku od 30 dana od dana isteka roka važenja prethodno izdate registracione nalepnice, vozilo se prebacuje iz evidencije aktivnih vozila u jedinstvenom registru u evidenciju pasivnog fonda vozila, a registarske tablice se oduzimaju.
Znači 30 dana od datuma isteka registracije
otkad je ovo bilo je 15 dana pre godinu-godinu ipo dana
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Iz pravilnika, pogledacu od kad je, a prosle god je bilo vise od 15, ispred mene covek produzio najnormalnije knap pred istek tih 30 dana je jurio da se uklopi... Mozda zavisi od konkretnog mesta i samovolje...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Mislim da je 30 dana bilo od samog pocetka novih tablica. Znam za dva drugara koja su menjala tablice nakon prve registracije jer je nisu produzili u roku od 30 dana.
Odgovori