Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Ako bi dizel trošio 2l manje, to bi na 50.000km bilo 1500€ razlike. Da li se isplati, pitanje je sad. 

Clio 1,6 16v ZR-Boka (preko NS,Divcibara...) 632km, 61.1km/h, 5.9l po bordu a metoda od čepa do čepa 7.5l gasa. Pun stvari,dve osobe. U povratku sam bio sam i prazan ali sam ostao bez podataka sa borda jer sam morao da skidam klemu al o tom pehu ću na drugom mestu.
Zavisi od načina upotrebe.nidza napisao:Ako bi dizel trošio 2l manje, to bi na 50.000km bilo 1500€ razlike. Da li se isplati, pitanje je sad.
Dizel od 150 ks je skuplji 2400 evra a onaj od 190, koji je i realnije porediti s ovim 4000. Neko 50k km napravi za 5 godina a neko za godinu dana

dakle, dobra mi je bila procenadunx81 napisao:Clio 1,6 16v ZR-Boka (preko NS,Divcibara...) 632km, 61.1km/h, 5.9l po bordu a metoda od čepa do čepa 7.5l gasa. Pun stvari,dve osobe. U povratku sam bio sam i prazan ali sam ostao bez podataka sa borda jer sam morao da skidam klemu al o tom pehu ću na drugom mestu.

Iskusno,nema šta 
t

t
@Floyd
Po tome onda jos veca prednost za benzinca, tj. tek tad nema logike uzeti dizela zbog ustede.
Po tome onda jos veca prednost za benzinca, tj. tek tad nema logike uzeti dizela zbog ustede.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Sent from my HTC device
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Pa vozilo se sareno od 60 do 120(fin tempo, preticanja, kamioni....pogotovu od Ljiga do Bg), nakon toga po Bg-u, 50ak km i nazad po pljusku kuci gde je prilicno guzve bilo. Suma sumarum 5.4 l zbog klime i guzve. Pozzdag81 napisao:Bas,nerealno osim ako nije vetar u ledja duvao i nije vozene 70.
Kako to?ftj napisao:@Floyd
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
BG-SM-BG, ne pogledah prosečnu brzinu, al autoput sve, oko 120 vozio, klima u odlasku skroz u povratku više od pola, 5.2l.
Pa ako je ekvivalent dizel skuplji 4k evra koliko km treba da predjes da bi se isplatio? Ako kazes da je prosek na 2.500 km 8L sto kaze nidza ne verujem da bi dizel od 190 ks trosio manje od 2 litra.
Opet sve zavisi od nacina upotrebe.
Ovo gde je 8l benzinac i 6l dizel je neka ekonomicna upotreba.
Sent from my Sony
Ovo gde je 8l benzinac i 6l dizel je neka ekonomicna upotreba.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Stvarno ne znam koliko bi dizel trošio u istim rukama i u istim uslovima eksploatacije ali ako uzmemo da je minimalna razlika u potrošnji 2l, onda se dizel sa tom razlikom u ceni ne isplati previše. Potrebno je preći 120k km da bi se razlika u ceni istopila. Ja lično ne bih dao više od 5% vrednosti auta za dizel. U slučaju ovog Passata razlika je 12% što je ipak puno.ftj napisao:Pa ako je ekvivalent dizel skuplji 4k evra koliko km treba da predjes da bi se isplatio? Ako kazes da je prosek na 2.500 km 8L sto kaze nidza ne verujem da bi dizel od 190 ks trosio manje od 2 litra.
Inače auto je super sa ovom motorizacijom. Većini vozača neće trebati ništa više od toga. Drugar je prvo razmišljao da uzme onaj od 220 ks koji je 3k evra skuplji ali je odustao. Uz 2.0 ide 6-brzinski DSG a uz 1.8 7-brzinac.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jel 7-brzinac isto DSG ili onaj multitronic, kako već...?
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ako je razlika izmedju dizela i benzinca kao novog 4000 EUR to ne znaci da treba ta razlika da se istopi, vec verovatno 2000 EUR jer ce postojati razlika u ceni kola pri prodaji.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk