Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Pa i ostali imaju pravo da zakupe javnu površinu. Isti djavo. O tome pričamo.
Čovek je zakupio i montirao baštu. Ima isto pravo da to uradi kao što i stanar ima pravo da plati pretplatu i parkira na slobodnom mestu.
Čovek je zakupio i montirao baštu. Ima isto pravo da to uradi kao što i stanar ima pravo da plati pretplatu i parkira na slobodnom mestu.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa, nije isti đavo. To je pitanje ljudskih prava i država mora da vodi računa u kolikoj meri može da izda u zakup parking mesta, a da to ne naruši život ljudi koji tu žive. Ovde je država ta koja praktično dva puta naplaćuje istu stvar, a kada se to radi onda jedna strana ne dobije ono što je paltila.
Pa naravno da sam čitao, da nisam čitao ne bih ni pisao.
Meni je apsolutno jasno o čemu se radi.
Zaista ne poznajem dovoljno BG, da bih mogao da kažem ta i ta lokacija je strava i užas za parkiranje, ili obrnuto. Govorio sam više generalno.
Starac je rekao da divlja gradnja nema veze sa tim, a ogradio sam se na neki način u prethodnom postu, jer zaista ne znam da li je u pitanju novija gradnja.
Problem parkiranja u centru nekog grada mi je poznat vrlo dobro, te sam stoga se osetio slobodnim da napišem neku reč.
Bez novih parking mesta, zaista ne znam kako omogućiti nekom stanaru da relativno brzo nađe parking mesto.
Prva stvar, povećava se broj vozila u gradu. Da li sve veći broj stanara dolazi u posed automobila ili sve veći broj ljudi koji u centar dolaze automobilom, jer su došli u posed istog.
Da stvar bude gora i dalje se na novim lokacija, za stambene zgrade sprovodi politika, 50 stanova, 3 parking mesta. Razumem da to nije moglo u starim delovima grada, kada je u vreme gradnje zgrade, samo Dunđerski imao auto, ali barem novi delovi mogu da se urade kako treba.
Zadnji primer, je tzv. novo naselje u NS. Ne znam da li je posle toga napravljeno nešto normalno i vezi sa tim gore problemom.
Da se ovih dana zida taj deo grada, verujem da bi smestili barem 10x puta više stanova na uštrb zelenih površina i parking mesta
I onda bi opet bio kriv neki "došljak" sa strane, koji parkira ispred "NJIHOVE" zgrade, a ne DrinaTaraSava tupan.
Meni je apsolutno jasno o čemu se radi.
Zaista ne poznajem dovoljno BG, da bih mogao da kažem ta i ta lokacija je strava i užas za parkiranje, ili obrnuto. Govorio sam više generalno.
Starac je rekao da divlja gradnja nema veze sa tim, a ogradio sam se na neki način u prethodnom postu, jer zaista ne znam da li je u pitanju novija gradnja.
Problem parkiranja u centru nekog grada mi je poznat vrlo dobro, te sam stoga se osetio slobodnim da napišem neku reč.
Bez novih parking mesta, zaista ne znam kako omogućiti nekom stanaru da relativno brzo nađe parking mesto.
Prva stvar, povećava se broj vozila u gradu. Da li sve veći broj stanara dolazi u posed automobila ili sve veći broj ljudi koji u centar dolaze automobilom, jer su došli u posed istog.
Da stvar bude gora i dalje se na novim lokacija, za stambene zgrade sprovodi politika, 50 stanova, 3 parking mesta. Razumem da to nije moglo u starim delovima grada, kada je u vreme gradnje zgrade, samo Dunđerski imao auto, ali barem novi delovi mogu da se urade kako treba.
Zadnji primer, je tzv. novo naselje u NS. Ne znam da li je posle toga napravljeno nešto normalno i vezi sa tim gore problemom.
Da se ovih dana zida taj deo grada, verujem da bi smestili barem 10x puta više stanova na uštrb zelenih površina i parking mesta

I onda bi opet bio kriv neki "došljak" sa strane, koji parkira ispred "NJIHOVE" zgrade, a ne DrinaTaraSava tupan.
Poslednja izmena od nikaragva u 29 Jun 2015, 13:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Neshvatljiva mi je teza da se mesto predvidjeno I uredjeno za parking izdaje za kafic, isto kao sto ne shvatam ljude koji tu svojevoljno sednu I placaju pice.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa pominjes tvoje pravo da parkiras kad dodjes, i ocekivanje da se nadje mesto ispred zgrade, a to niko nije spominjao...
Pa samo se osvrnuo na to pravo.
Zanimljivo bi bilo videti koliko stanara za određeni krug plaća pretplatu, a koliko ukupno ima parking mesta. Ne bi me iznenadilo da prva brojka veća
Zanimljivo bi bilo videti koliko stanara za određeni krug plaća pretplatu, a koliko ukupno ima parking mesta. Ne bi me iznenadilo da prva brojka veća

Nema tu šta da bude neshvatljivo. DrinaTaraDunar mazgov misli da je to njegovo i tako se ponaša prema tome. On to može da izda kome hoće, a ti možeš samo da bojkotuješ, tako što ćeš popiti pivo ispred ranje preko puta bašte.Rakhil napisao:Neshvatljiva mi je teza da se mesto predvidjeno I uredjeno za parking izdaje za kafic, isto kao sto ne shvatam ljude koji tu svojevoljno sednu I placaju pice.
Poslednja izmena od nikaragva u 29 Jun 2015, 13:51, izmenjeno 1 put ukupno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nikaragva,
Što se tiče nove gradnje u centru grada to je i nekako regulisano jer ne sme da se gradi bez garaže ili parkinga u odnosu na broj stanova, mada i tu dođe do izigravanja, ali recimo da je to rešeno. Tako da recimo imaš Cvijićevu ulicu ili Južni bulevar gde je drastično povećanan gustina naslejenosti, ali nema izraženog problema s parkiranjem jer zgrade imaju garaže.
Povećanje gustine naseljenosti je izraženo kao problem u nekim dleovima starog Beograda, ali najviše se to vidi u starim blokobma na Novom Beogradu gde je nekada bilo komotno za parkiranje, a sada je tamo krkljanac jer ljudi imaju više automobila, a ima i došljaka koji službeno dolaze i tamo je takođe kritično za parking, pogotovu u radno vreme.
No, stvar je samo da se zonski sistem održava u nekom balansu i svi bi mogli da budu zadovoljni uz kompromise.
Što se tiče nove gradnje u centru grada to je i nekako regulisano jer ne sme da se gradi bez garaže ili parkinga u odnosu na broj stanova, mada i tu dođe do izigravanja, ali recimo da je to rešeno. Tako da recimo imaš Cvijićevu ulicu ili Južni bulevar gde je drastično povećanan gustina naslejenosti, ali nema izraženog problema s parkiranjem jer zgrade imaju garaže.
Povećanje gustine naseljenosti je izraženo kao problem u nekim dleovima starog Beograda, ali najviše se to vidi u starim blokobma na Novom Beogradu gde je nekada bilo komotno za parkiranje, a sada je tamo krkljanac jer ljudi imaju više automobila, a ima i došljaka koji službeno dolaze i tamo je takođe kritično za parking, pogotovu u radno vreme.
No, stvar je samo da se zonski sistem održava u nekom balansu i svi bi mogli da budu zadovoljni uz kompromise.
Rakhil napisao:Neshvatljiva mi je teza da se mesto predvidjeno I uredjeno za parking izdaje za kafic, isto kao sto ne shvatam ljude koji tu svojevoljno sednu I placaju pice.
Moramo da shvatimo da asfatirana površina zvana ulica nije namenjena za pešake i vozila, već za prodaju robe i konzumiranje napitaka za stolovima. Trafike, tezge i bašte nikako ne moraju biti negde sa strane, već moraju na sred onoga što je simbol urbanog života - asfaltirana ulica.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Pa zbog takvog misljenja nam i jeste ovako. Gradjanske inicijative dizu nivo svesti o problemima, pogotovo nekim novim klincima. U suprotnom odrastaju uzimajuci date okolnosti kao normalne, prihvatljive.Ji 4Tze napisao:![]()
elem, građanske inicijative sa interneta su prdenje u prazno, realno![]()
Što se tiče bašti, proletos je grad doneo neku odluku da se prepolove cene
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/556138 ... e-smanjene
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=183216
Ljudi se bore sa istim problemima, ali se osecaju usamljenim iako hiljade nas muce iste brige. Bas je lep osecaj kada vidis ovakav prizor kao sa biciklistima. Prosto zelis da budes deo te price, cekas novu inicijativu.
Kada zakaze (namerno sabotiraju) sistem (zakoni, odluke, pravilnici), krece se nazalost iz pocetka, mobilizacijom ljudi.
U Srbiji trenutno ne postoji alternativna politicka opcija i ostaje samo gradjanska svest i polako ka nekom starom cilju. Bar mi koji trenutno ne vidimo nacin da dezertiramo.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ovaj Vesić i Mali su ozbiljni delinkventi i vucibatine.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Seti se kako su "izabrani" i sve ti je jasno
Pa na demokratskim izborima 
Višeparlamentarnim

Višeparlamentarnim

Po sličnom principu se uništi tim, firma, posao... Kada se okružuješ mediokritetom da niko ne može da te ugrozi, u jednom momentu to mora postati funkcionalni problem.
Sad je problem malo širih razmera i nije više samo njihov.
Tapatalk
Sad je problem malo širih razmera i nije više samo njihov.
Tapatalk
Neverovatno mi je da invalidsko parking mesto moze da se zakupi za bastu. Ok i normalno mesto je isto za diskusiju ali vi prelecete preko tog detalja da je ovo za invalide kao dobar dan.
Zar invalidsko parking mesto nije izdvojeno na osnovu zahteva nekog invalida? Ako mu nije potrebno onda treba da bude obično parking mesto, a ne nešto treće.