Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Multitronic ide samo u audija al mislim da ga ukidaju polako.
Floyde kako izracuna 120k km? Ako je razlika u potrosnji 2L po srpskoj razlici u ceni koja je 7 din(5 centi) treba 200,000 km. Markoni ako racunamo tako(a ako cemo precizno i treba tako da racunamo) onda moramo racunati i cenu kapitala, tj. koliko te kosta da platis tih 4,000 u finansijskim troskovima(potencijalnim kamatama) za to vreme.
Floyde kako izracuna 120k km? Ako je razlika u potrosnji 2L po srpskoj razlici u ceni koja je 7 din(5 centi) treba 200,000 km. Markoni ako racunamo tako(a ako cemo precizno i treba tako da racunamo) onda moramo racunati i cenu kapitala, tj. koliko te kosta da platis tih 4,000 u finansijskim troskovima(potencijalnim kamatama) za to vreme.
Pa dobro nisam bas isao u sitna crevca, ali ovo je osetna razlika sto sam ja naveo. 
Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Plus skuplji servisi za dizela.
TT
TT
Sve se to istopi ako vozi neko sa teskom nogom.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Zakljucili smo da ti nisi releventan jbg 

Ja licno bih uvek kupio pre benzinca , jer je kao polovnjak mnogo bolji tj jeftiniji za odrzavanje nego dizelas . Jednostavno nemas brige i muke koje prate dizelase kao na primer zapusen egr ventil, zapusen DPF filter, crknute dizne, crknuta turbina, crknuta pumpa visokog pritiska itd.Markoni napisao:Ako je razlika izmedju dizela i benzinca kao novog 4000 EUR to ne znaci da treba ta razlika da se istopi, vec verovatno 2000 EUR jer ce postojati razlika u ceni kola pri prodaji.
Za popravljanje ovih kvarova kod dizelasa treba i mnogo novca i mnogo zivaca.
Ja sam racunao da ako se auto kupuje nov , da treba da predjes nekih 250-300.000 km da ustedis 4000 evra koju si dao u startu vise za dizelasa u istoj opremi u odnosu na benzinca . To je znaci da budes na nuli tj da povratis 4000 evra koje si inicijalno dao.
Ako kupujem polovnjak obicno cu morati da platim dizelasa nekih 2000 evra vise nego benzinca , sto znaci da je vrlo tesko da se ustedi bilo sta vozeci dizelasa kako god da okrenes.
Svi su DSG. Ovaj 7g je noviji i ne znam zašto još uvek ugrađuju i 6g.methane.master napisao:Jel 7-brzinac isto DSG ili onaj multitronic, kako već...?
Pa nisam ni računao nego sam uzeo podatak koji je izneo Nidža, na 50.000 km razlika je 1500 evra. Pogrešio sam za 120 hiljada... bliže je 135.000. S druge strane, 2l je minimalna razlika koja je teško ostvariva... ja bih pre računao 3l.ftj napisao:Floyde kako izracuna 120k km? Ako je razlika u potrosnji 2L po srpskoj razlici u ceni koja je 7 din(5 centi) treba 200,000 km. Markoni ako racunamo tako(a ako cemo precizno i treba tako da racunamo) onda moramo racunati i cenu kapitala, tj. koliko te kosta da platis tih 4,000 u finansijskim troskovima(potencijalnim kamatama) za to vreme.
Ako nekome zaista benzinac trosi samo 2l vise, to je 2500e razlike na 100.000km.
Ftj, ja bih ipak rekao da ti nisi relevantan, jer ti GTI od 200ks, trosi 10l po gradu.
Ja uopste nisam mislio na sebe, vec na bilo koga ko vozi na preko 30% gasa.
Tu se razlika povecava, pa bi razlika bila 3l recimo, sto znaci da se razlika povecava na 3750e na 100.000km.
Pored dosta vece prodajne cene automobila kao polovnog, gde ne moze razlika u ceni servisa da utice znacajno na razliku.
Inace, prvi bih vozio benzinca da su razlike tako male kao sto vi pricate, jer ne podnosim dizele i gledam ih kao nuzno zlo.
Sent from my Sony
Ftj, ja bih ipak rekao da ti nisi relevantan, jer ti GTI od 200ks, trosi 10l po gradu.
Ja uopste nisam mislio na sebe, vec na bilo koga ko vozi na preko 30% gasa.
Tu se razlika povecava, pa bi razlika bila 3l recimo, sto znaci da se razlika povecava na 3750e na 100.000km.
Pored dosta vece prodajne cene automobila kao polovnog, gde ne moze razlika u ceni servisa da utice znacajno na razliku.
Inace, prvi bih vozio benzinca da su razlike tako male kao sto vi pricate, jer ne podnosim dizele i gledam ih kao nuzno zlo.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Postprodajna cena je u korist dizela. I ovde na forumu mnogi preporučuju polovne benzince jer su jeftiniji i sa mnogo manjom kilometražom.
Kupci u Srbiji očekuju da im "pokloniš" auto samo zato što je benzinac.
Kupci u Srbiji očekuju da im "pokloniš" auto samo zato što je benzinac.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja kad sam birao kola i poredio benzince i dizele u istoj karoseriji, ne secam se da sam video neki dizel koji trosi 3l manje u proseku od ekvivalentnog benzinca. Neka 3 evra razlike na 100km u gorivu je solidno pouzdana pretpostavka.
Samo sto ovo nije bilo kakav benzinac. Novi benzinci sa mnogo Nm, sa svim negativnim elementima koje su doneli CR turbo dizeli, verovatno ni u održavanju nije ništa jeftiniji kao polovnjak. Dapače.
Tapatalk
Tapatalk
U C segmentu ne ali mi pričamo o D. Znam da je razlika u potrošnji između 320i i 320d 3l a razlika u ceni 2000e.Rakhil napisao:Ja kad sam birao kola i poredio benzince i dizele u istoj karoseriji, ne secam se da sam video neki dizel koji trosi 3l manje u proseku od ekvivalentnog benzinca. Neka 3 evra razlike na 100km u gorivu je solidno pouzdana pretpostavka.
Kod Passata se dizel verovatno i ne isplati.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da, u D bih i ja kao zakleti benzinoljub isao na dizlo, druga prica.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Koliko troši?
Ja uvek biram dizela zbog obrnog momenta, i zbog lepse voznje u smislu da ne moram auto navlaciti preko 4000rpm da bi isao. A kad se nabijaju obrtaji svaka benzinjara se "dere" osim r5, v6 masina koje proizvode tada najlepsi zvuk.