Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Koliko troši?

Post od Milos »

Idi spavaj kretenu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jbg, me spava mi se :D

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
cveks
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2015, 21:02

Post od cveks »

Xepoj87 napisao:Sa mojom je sve ok, ali sa tvojom nije bas sve najbolje...

Prvo, u nove benzince ne mozes da sipas najjeftiniji 95 benzin, jer ce ti crci pola automobila, nego moras skuplji, koji je trenutno 2 dinara skuplji od eurodizela, a najjeftiniji benzin je 2 dinara jeftiniji, daleko od tvojih 7.
Uzeo sam da su iste cene i da 2l kostaju 2.5e, sto je 300 dinara, ali ako hoces, izvescu racunicu sa tacnim ciframa, koja ide meni u prilog...

A sto se tvoje matematike tice...2l kostaju 2000e na 100.000km, a 3l kostaju 3250e?
Matematika?

Izmisljas nesto sto nisam rekao.
Ti si prvi rekao da ti je potpuno realno da v8 dizel od 2 tone, 350ks, 800Nm i 4x4, trosi 9l dok vlasnik stalno divlja njime i prozivao me kada sam ja rekao da isti u gradu tesko spusta ispod 15l, a mene prozivas da govorim da dizeli malo trose?

Isprozivao si me kada sam rekao da R trosi 18l kada se vozi brze po gradu, a da je ispod 13l, prakticno nemoguce, osim ako vozis nbg i nocu, kada nema zive duse, pa ti je prosek brzine iznad gradskog.
Ajde reci mi, jel znas da to nije tako i da je realno nesto drugacije?
Podeli sa nama svoje znanje, a ne da me pickinski 10 puta podjebavas za nerealnost?
Evo, reci mi koliko trose ta kola po gradu, za koja si do sada rekao da sam nerealan?
Kada nekome kazes da lupeta, onda to i dokazi.

Meni bi razlika iznedju dizela i be.zinca bila sigurno 5l, najvise jer mi se 90% voznje zasniva na centru grada, ali je nijednom nisam pomenuo, niti ubacio u racunicu, zar ne?
Evo, tvoj auto trosi 10l, a prihvatio si da bi ovaj passat dizel sa slicnim performansama, trosio 6l.
To je 4l, zar ne? I to za neuporedivo veci auto.

Sent from my Sony

Ovo nije istina. U svaki novi benzinac mozes da sipas i da vozis 95 oktana benzin.

Plus treba u celu racunicu da ubacis i odrzavanje , jer vama sto vozite dizelase kad riknu dizne, turbina ili bos pumpa vi , sve to sto ste ustedeli potrosite na delove.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Koliko sam video porede nova vozila, a sad bas da to crkava na novim kolima do 5 godina cesto-ne bih rekao, sem ako sipas cumur.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja bih sad posle ovih vasih matematika rekao da otprilike svakome ko ima dovoljno novca da kupi nov auto d segmenta i vozi ga par godina, s ovom racunicom kad se sta isplati, realno treba da cvile jaja za matematiku i da treba da uzme ono sto mu se vozi...
drugim recima, nekome ko ima 30,35k evra da ih spici u nov auto koji ce zameniti za 4,5 godina i pri tome samo na amortizaciji izgubi jedno 15-20k, stvarno treba da zabole da li ce za to vreme ustekati soma ili dva evra na gorivo...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Koliko troši?

Post od dag81 »

+1.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne vidim nista loše u tome da se računa razlika u potrošnji, bez obzira na cenu auta. Treba imati u vidu da je benzin i 20-30 euro centi skuplji u mnogim zemljama pa zato i ne čudi veliki broj prodatih dizela.

Što se tiče cene održavanja, ostavite te priče da se dizeli raspadaju posle 100k km a V6 atmo benzinjare se održavaju za šaku kikirikija. Nema to veze da životom i posebno ne važi za moderne turbo benzince.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja bih samo predlozio da se vise ne kenja o novobeogradskoj potrosnji kad u centru grada zivi debelo manje od pola Beograda, a non stop se to pominje kao jedina relevantna gradska potrosnja. Gledano na nivou celog Beograda, daj boze da trecina ljudi vozi u kreni stani rezimu sa semaforima na sto metara, ne jeb'te ale vise...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zvanično sa te vaše strane živi koji % stanovništva?

TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Jel to znaci da je cela vasa strana centar, leba ti? Ja pricam o gradskom jezgru VS bulevari nbgd/autoput/prigradska voznja
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa jel samo u centru stani-kreni situacija?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Jes' vala... Kad god pomenem da mi je prosečna brzina ~30kmh, zalepe mi da sam miljakovački džiber i da ne znam šta je grad.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pa jel kreni stani u Lazarevcu I Mladenovcu I Obrenovcu? U Beogradu vise od pola ljudi ne vozi kreni stani, kako je to onda merodavno kad se prica o gradskoj potrosnji?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nije, merodavna je samo ostra voznja u stani kreni rezimu :)
Realno, gradska voznja je mnogo vise od samo guzve, guzve i jos guzve.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Podjite oko 15-16-17h iz centra ka Autokomandi, J.Bulevaru, Kneza Milosa, Trosarini, Plavom mostu itd. da vidite kakva je milina voziti.
Mozete i na AP ka Bubanj potoku.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori