Fotografija
Re: Fotografija
Verovatno grad sa najvise motiva za fotografisanje
Off topic
@zuzazu
Jel bezbedan Istanbul za kretanje ili ima delova koje treba izbegavati?
Razmisljao sam jedan vikend da skoknem do tamo u obilazak.
@zuzazu
Jel bezbedan Istanbul za kretanje ili ima delova koje treba izbegavati?
Razmisljao sam jedan vikend da skoknem do tamo u obilazak.
Apsolutno bezbedno.
Jedan vikend je malo.
Ja mogu da pretrcim sve znamenitosti za jedan dan, bez zaustavljanja, ali ako nesto zeli da se pogleda, treba po pola dana za jedan objekat a ima ih puno.
Neke stvari mogu da se preskoce a neke su zaista obavezne za posetiti.
Na internetu treba proveriti radna vremena, ne radi svaki muzej svaki dan. Na taj nacin te prinude da ostanes vise dana
Jedan vikend je malo.
Ja mogu da pretrcim sve znamenitosti za jedan dan, bez zaustavljanja, ali ako nesto zeli da se pogleda, treba po pola dana za jedan objekat a ima ih puno.
Neke stvari mogu da se preskoce a neke su zaista obavezne za posetiti.
Na internetu treba proveriti radna vremena, ne radi svaki muzej svaki dan. Na taj nacin te prinude da ostanes vise dana

Hvala za info 
Znam da je malo ali ne znam dali mogu da uklopim vise dana od jednog produzenog vikenda.

Znam da je malo ali ne znam dali mogu da uklopim vise dana od jednog produzenog vikenda.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Stvarno je fascinantan grad za fotkanje, nije ni cudo mesavina stilova, raznih kultura. Grad je na dobrom mestu geografski gledano.
Bez DSL-a ne bih isao pa makar na jedan dan
Bez DSL-a ne bih isao pa makar na jedan dan

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Foto sajam od 8. do 10. juna u KC “Reks”
Foto Sajam, koji je posvećen afirmaciji fotografije kao umetničkog objekta, održaće se od 8. do 10. juna u Kulturnom centru “Reks”.
Prvog dana sajma, koji se otvara u petak (8. juna) u 19 sati, javnosti će biti predstavljena grupna prodajna izložba fotografija. Tom prilikom će pored nekoliko na sceni duže vremena prisutnih fotografa, biti zastupljeni uglavnom mlađi autori, većina njih poznata prevashodno putem interneta.
Ideja je da se kroz prodajnu izložbu izabranih autora iz Srbije, ad-hok biblioteku i predavanje o samostalnom izdavanju foto-knjiga i druge prezentacije publika upozna sa radovima različitih fotografa mlađe generacije.
Takođe, želja je i da se stručna javnost poveže oko ideje da štampana fotografija, paralelno sa digitalno prikazanom, zauzima značajno mesto u savremenoj fotografskoj praksi.
Izvor: Blic
Foto Sajam, koji je posvećen afirmaciji fotografije kao umetničkog objekta, održaće se od 8. do 10. juna u Kulturnom centru “Reks”.
Prvog dana sajma, koji se otvara u petak (8. juna) u 19 sati, javnosti će biti predstavljena grupna prodajna izložba fotografija. Tom prilikom će pored nekoliko na sceni duže vremena prisutnih fotografa, biti zastupljeni uglavnom mlađi autori, većina njih poznata prevashodno putem interneta.
Ideja je da se kroz prodajnu izložbu izabranih autora iz Srbije, ad-hok biblioteku i predavanje o samostalnom izdavanju foto-knjiga i druge prezentacije publika upozna sa radovima različitih fotografa mlađe generacije.
Takođe, želja je i da se stručna javnost poveže oko ideje da štampana fotografija, paralelno sa digitalno prikazanom, zauzima značajno mesto u savremenoj fotografskoj praksi.
Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Ako zanemarimo prljavu soferku, pokusao sam da napravim zanimljive slike neba posle nevremena ali je IXUS pokazao sve slabosti malog senzora.
Ni u ovim uslovima slabog svetla se nije proslavio
Ali zato sa dobrim svetlom, mali nema zamerke
Btw, zarazno ovo dugmence HDR u PS
Btw, zarazno ovo dugmence HDR u PS

Vojni aerodrom Ponikve

Uploaded with ImageShack.us

Moze li mi neko reci kako se tacno zove efekat koji se koristi da cijela slika bude crno-bijela a da samo jedna boja ostane neizmenjena? tih slika ima na netu dosta
koristim photoshop i lightroom, ali nikako da provalim 

- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Има гомила начина...
Ај чекамо да се јаве Стефан и Ни_СТ они то баш користе, ако ссе не јаве ја ћу ти на брзину, мрзи ме сада да куцам
Ај чекамо да се јаве Стефан и Ни_СТ они то баш користе, ако ссе не јаве ја ћу ти на брзину, мрзи ме сада да куцам

Pozdrav
Cuvena selektivna desaturacija, verovatno jedan od najomrazenijih nacina obrade. Selektuj u PSu deo koji zelis da ostane u boji, desni click>select inverse i onda uradi desaturaciju na cini mi se ctrl-shift-U. Mozes i da omeksas ivice da bude prirodniji prelaz. Ovo je jedan od najlaksih nacina.