Auto-industrija Srbije
Re: Auto industrija Srbije
Vidi se da ne znaš Vukoviće dovoljno dobro...
Po pitanju kvaliteta goriva ne znam, verovatno je bilo tako pre, sada su se dosta popravili, ja sipam kad god sam u Vjeterniku kod njih. Nema nikakve razlike u odnosu na ostale pumpe. TNG sam isključivo pre sipao samo kod njih i bio zadovoljan
Što se tiče finansijskog dela vezanog za priču, jedni su od najjačih u NS.
Po pitanju kvaliteta goriva ne znam, verovatno je bilo tako pre, sada su se dosta popravili, ja sipam kad god sam u Vjeterniku kod njih. Nema nikakve razlike u odnosu na ostale pumpe. TNG sam isključivo pre sipao samo kod njih i bio zadovoljan
Što se tiče finansijskog dela vezanog za priču, jedni su od najjačih u NS.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Zanimljiva tema, samo eto imam neduomicu recimo da li bi pod ovom tezom mogle i da se stave firme koje ne prave direktno komponente za razne automobilske marke, ali indirektno ucestvuju u proizvodnji. Tu mislim pre svega na Gorenje MDM KG, bave se proizvodnjom raznih alata, za automobilsku industriju alata za obradu lima deformisanjem. I to veoma ozbiljno, kad sam bio pre mesecak dana rekose da rade alate za wv, audi, reno, autovaz, naravno 5-6 "ruka" su u lancu proizvodjaca, ali opet ostavljaju svoj pecat 
Inace kao i vecina i ja sam mislio da se bave samo sporetima i belom tehnikom, medjutim raznoliki su.
Doduse sad sam verovatno i prosirio temu (nece valjda opomena
), posto ima dosta tu firma, drzavnih u stecaju koja se nekako bore da opstanu u danasnjem kapitalizmu.

Inace kao i vecina i ja sam mislio da se bave samo sporetima i belom tehnikom, medjutim raznoliki su.
Doduse sad sam verovatno i prosirio temu (nece valjda opomena

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
I to moze da se stavi, sto da ne, samo sto konkretnije.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Mislim da ovo nisu Zastave nego da je Seatnuk napisao:
Apropo teme, Luka Bar nekada

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=qAiCeB_ ... r_embedded
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- nmaric1993
Najzad zavrsili u dobrim rukama
Svakako dobra vest, i za jednu i drugu firmu a i za radnike, i ako oni delom nisu bas zadovoljni.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Juce u blizini KG, bila je dosta dugacka kompozicija, modeli i za USA i Evropsko trziste.

Ako neko želi da pokrene sopstvenu proizvodnju autobusa, na raspolaganju mu je gomila mašina.
http://jugokomercija.com/jugokomercija- ... 0-10-2015/
http://jugokomercija.com/jugokomercija- ... 0-10-2015/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- nmaric1993
Ahaha toliko o prici da ce mesara Matijevic da pokrene proizvodnju 
Ovo je ironican smeh, pre svega tuzna prica.

Ovo je ironican smeh, pre svega tuzna prica.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jos jedna unistena fabrika u nekadasnjem industrijskom gradu. Navodno ce se u njoj sklapati traktori, a ja vise vidim kao vrlo zgodnu lokaciju na novom tranzitnom pravcu bulevara Evrope i u dogledno vreme lepu lokaciju za neki trzni centar ili slicnu glupost za presipanje iz supljeg u prazno. Inace Matijevic nije ni spominjao proizvodnju autobusa.

Pozdrav svima!
Interesuje me ima li neko informacija kako se otprilike krecu plate trenutno u Bosch-u u Pecincima ?
Vidim da imaju otvoren konkurs i smatram da bi prosao pa me zanima da li neko poznaje nekog ko radi tamo i zna neki detaljniji info oko toga ?
Interesuje me ima li neko informacija kako se otprilike krecu plate trenutno u Bosch-u u Pecincima ?
Vidim da imaju otvoren konkurs i smatram da bi prosao pa me zanima da li neko poznaje nekog ko radi tamo i zna neki detaljniji info oko toga ?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Oko 500-600e su pocetne plate za masince bile pre godinu-2. Znam jednog sto je poceo da radi tamo u tom periodu. Misim da je to manje -vise plafon sto u vecini firmi u auto bransi mozes ocekivati kao pocetnik, na osnovu iskustva vise ljudi koji rade u tom domenu. U Contitechu u SU su manje plate recimo po mojim info.
Bilo je o tome vec reci viewtopic.php?f=7&t=802&start=15#p178698
Bilo je o tome vec reci viewtopic.php?f=7&t=802&start=15#p178698

Da, video sam tu poruku ali nadao sam se da je doslo do nekih povecanja u medjuvremenu.
S obzirom da se u Fiatu plate krecu od 300e(trenutno) do 400-450 za ljude na malo boljim pozicijama(naravno ne rukovodeca mesta), smatram da bi za normalan zivot u Bg-u(gde bi se iznajmljivao stan ako bi se radilo u Pecincima) bilo potrebno minimum 800e, ako ne i vise.
Koliko sam cuo u nekoj Svedskoj firmi za proizvodnju kablova i instalacija za vozila plate idu cak i do 1200e ali ne mogu da se setim naziva firme.
Tako nesto je skroz ok s obzirom da su ljudi iz Fiata vec odlazili zbog takvih pozicija i prilika.
S obzirom da se u Fiatu plate krecu od 300e(trenutno) do 400-450 za ljude na malo boljim pozicijama(naravno ne rukovodeca mesta), smatram da bi za normalan zivot u Bg-u(gde bi se iznajmljivao stan ako bi se radilo u Pecincima) bilo potrebno minimum 800e, ako ne i vise.
Koliko sam cuo u nekoj Svedskoj firmi za proizvodnju kablova i instalacija za vozila plate idu cak i do 1200e ali ne mogu da se setim naziva firme.
Tako nesto je skroz ok s obzirom da su ljudi iz Fiata vec odlazili zbog takvih pozicija i prilika.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
U nekim firmama i viljuskarista ima 100 000 platu, ali vecinu bas briga, znaju da je 500e premija ovde i to koriste. Gde je veci deficit kadra i plate su vece.