Dakle, Krf porodicno i prvi put vozio cele noci. Krenuli smo u 23h i mogu da kazem da mi je bas prijala hladovina i oslabljen saobracaj. Nije mi nespavanje bilo problem, sve do negde pola 6 ujutru kad sam primetio znake umora. Na svu srecu, u to vreme smo bili u planinama nadomak Igumenice i posle jedne naplatne rampe sam parkirao auto i izasao. Napolju je bilo bas sveze pa sam se lepo razbudio i nastavio do luke gde smo hvatali trajekt. Inace, put kroz Bugarsku jeste malo sporiji nego kroz Grcku, ali nije problem i jedina losa deonica puta je oko Petrica. Kroz Grcku se vozi brze i od Sereza prema Solunu je, u odnosu na proslu sezonu, uradjena deonica auto puta, tako da se polako smanjuje taj los deo. Radovi su u toku, ali sam prvi put posle 6 godina video da se stvarno nesto radi. Valjda ih nece zaustaviti situacija u zemlji. Sto se putarina tice, kroz Bugarsku vinjeta kosta 5eu i vazi 7 dana, kroz Grcku ispod Soluna putarina kosta 1,2eu a kad krene prema jonskom moru, do Igumenice ima jos tri naplatne rampe, svuda po 2,4eu. U izgradnji je jos jedna, nadam se da nece skoro proraditi

. Trajekt smo uhvatili do Lefkimija, vec sam pisao o cenama, da ne ponavljam. Putuje se 1 sat u jednom pravcu.
Sto se Krfa tice, lepo je ostrvo, grad je nesto sto treba obavezno videti, prosetati svuda, a pored toga, nama je i ostrvo Vido i srpska kuca, tj. muzej bilo must see i ustvari jedan od glavnih razloga za odlazak na letovanje bas tamo. Sto se tice cena, mozda je nezahvalno ici u detalje, posto se svasta spekulise zbog situacije, ali mogu da kazem da dok smo mi boravili tamo, cene svega su prosek, ni skuplje ni jeftinije od drugih turistickih mesta u Grckoj. Jedino sto im je vodeni park primetno skuplji od solunskog.
Plaze - ima ih puno, nismo naravno obisli sve, ali smo se potrudili da vidimo one bolje, pa tako prvi dan smo otisli na Glyfadu. Lepa je plaza, i voda je bila topla, cista i bistra, meni se jedino ne dopada boja peska, koji je tamno braon pa izgleda ko zemlja. Ovo je izgleda samo moja zamerka, posto drugim ljudima to nije upadalo u oko, kolko sam primetio. Jos dva puta smo se vracali na ovu plazu i oba puta je voda bila ledena. Ne znam zasto. Treci put smo otisli na plazu ispod, Pelekas, odnosno Kontogialos i voda je tamo osetno toplija. A meni se ta plaza vise dopala od Glyfade. Obe imaju lepe plicake i obe su pescane. Na zapadnoj obali posetili smo i Agios Georgios juzni, Malibu beach odmah ispod, obe su pescane, a onda iznad, uz jezero Korision, plaza Halikouna (Chalikounas). Na zapadnoj obali smo prema severu otisli na Paleokastricu, takodje bila hladna voda, ali ionako smo posli da provozamo decu u Yelow submarine, pa nismo mnogo jadikovali. Inace, plaza je mala i nekako mi je lepse izgledala na slikama nego uzivo. Uopste, sve plaze su fine, ali valjda posle Lefkade covek pocne da ocekuje vise

, pa su mi sve ove bile dobre, ali bez wow efekta totalno. Otisli smo jednom i do Myrtiotisse, culi da je ta plaza nekad bila najpopularnija. Najnepristupacnija na kojoj smo bilo i najiskrenije predlazem da je zaobidjete. Put je veoma los i uzan i sa neverovatnim usponima. Kad se sidje do plaze, tamo ima jedva par mesta za parkiranje, a dodatni problem je bila velicina mog auta. Plaza jeste lepa ali i mala i pored par kupaca, bilo je dvadesetak nudista. A mi sa sitnom decom. Slikali par puta, okrenuli se i otisli. Mislim, plazu, ne nudiste

Najlepse predele, barem za slikanje, videli smo na severu. Otisli smo u Sidari, gde je cuveni kanal ljubavi, a koji su deca nazvala kanal(izacija) ljubavi, posto je u vodi toliko puno morske trave da je prosto grozno bilo i zagaziti, a kamo li se okupati. Prosto mi je neverovatno da takvu atraktivnu lokaciju ne odrzavaju kako treba. Nije bas toliki problem sakupiti tu travuljinu iz vode povremeno. U svakom slucaju, gradska plaza im je siroka ali uska sa sitnim peskom poput prasine, ali je kupanje bilo odlicno, nepregledni plicak i voda vrlo topla, kao na istocnoj strani. Malo istocnije je i Roda, velika pescana plaza, takodje sa poprilicnim plicakom. Zapadno od Sidarija je Peroulades, pescana plaza ispod stene. Lepa je. Na istocnoj strani smo prvo otisli u Moraitiku, koja deli plazu sa Mesonghijem. To je jedna od retkih pescanih na istocnoj strani i tamo smo isli par puta. Meni je odlicna bila, kao i ostatku porodice, bas veliki plicak i bas topla voda. A kako je istocna strana, nije izlozena otvorenom moru pa mislim da talasa nikad nema. Moja prepruka za porodice sa malom decom je upravo ova plaza. Sama plaza je tesna i uglavnom zauzeta lezaljkama i suncobranima iz kafica koji su maltene na njoj, ali ima mest i za one koji su reklvizite poneli od kuce. Definitvno treba otici u istocni deo, tamo gde su pedaline. Na istocnoj strani ima dosta plaza koje su kamenite i sljunkovite i mi sa decom nismo isli na njih, ali boja mora je tamo bas lepa. Isli i u Ahilion, vilu carice Elizabete, pa onda i u akva park, i to je ono sto se deci najvise dopalo na Krfu, a nismo ni mi matori bili zgrozeni

. Obisli smo i mali muzej skoljki u Benitsesu. Nekom mozda smesno, al nama je bilo lepo, puno skoljki, uglavnom iz indijskog okenana i pacifika.
Sve u svemu, lepo iskustvo, ali su mi falile malo atraktivnije plaze. Treba naglasiti da je na ostrvu bas gust saobracaj, putevi su tesni i vijugavi, izuzev par glavnih pravaca, guzva je svuda, vozi se brzo, a vec na petnaestak kilometara od glavnog grada guzve su skoro pa gradske. Benzinskih pumpi ima svuda, jedino nisam gledao gde ima gasa, ali benzina i dizela na svakom cosku. Cena dizela je skoro kao kod nas a benzin je nekih 200din/l.
Udavih, ako nekog interesuje jos nesto, nek pita, ne znam sta vise da napisem. Aj malo slika:
Na trajektu iz Igumenice prema Krfu
Glyfada
Malibu beach
Kontogialos (Pelekas)
Moraitika
Chalikounas (Halikouna)

sa leve strane je jezero, sa desne more
Sidari, kanal ljubavi
Aqua Land
grad Krf
Vido