Audi A4 B9
Re: Audi A4 B9
Pa i meni se mnogo puta desilo da pomešam BMW 3 i BMW 5 pa to ne znači da su isti.
Nocu i ja cesto mesam BMW 5 i 7
Inace eto jos jedne ravne rotorke
A inace A3 sedan s line je prelep jos bela boja ...
Inace eto jos jedne ravne rotorke
A inace A3 sedan s line je prelep jos bela boja ...
Razumem, i ja cesto brkam BMW 7 sa Boeingom 787 
Bez panike, nisam kritikovao vec samo konstatovao, dobro izgleda ova trojka, i stvarno je pljunuta cetvorka.
Naravno postavlja se pitanje koji je smisao te trojke ako je prakticno ista kao cetvorka, razlikuju se u pola broja.
Sad pre nego sto skocite sa navodjenjem primera iz BMW-a, jos vece pitanje se postavlja koji je smisao BMW i BMW 4 GC, ali to sto i BMW ima isti slucaj ne znaci da je to bas logicno...

Bez panike, nisam kritikovao vec samo konstatovao, dobro izgleda ova trojka, i stvarno je pljunuta cetvorka.
Naravno postavlja se pitanje koji je smisao te trojke ako je prakticno ista kao cetvorka, razlikuju se u pola broja.
Sad pre nego sto skocite sa navodjenjem primera iz BMW-a, jos vece pitanje se postavlja koji je smisao BMW i BMW 4 GC, ali to sto i BMW ima isti slucaj ne znaci da je to bas logicno...
A3 limuzina je mnogo manja od A4 i ne mogu se porediti.
Celih 5% se razlikuju u duzini, u sirini 1-2%:

Ovaj novi A4 je valjda malo duzi.

Ovaj novi A4 je valjda malo duzi.
Poslednja izmena od Laki021 u 02 Jul 2015, 10:58, izmenjeno 1 put ukupno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kao što već nešto ranije rekoh u ovoj temi, "ubili" su A3 sedan s novom A4, a bio je jedan od simpatičnijih Audija, pogotovu kao S3. Mercedes je to bolje odradio s CLA i C.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Audi A4 B9
Laki, a koji je smisao 5ixe gt i 7ice,ako dele istu platformu?
Poenta je da su pkatforme prilagodili da lako prave od c segmwnta d segment, SUV... i da imaju sirok asortiman koji je u stvari dubok, a glavna poenta profit sto naravno svi znamo.
Jer tebi se svidja gt, ja ga nikada ne bih uzeo ali bih uzeo x3, x5-6 umesto GT, Pera bi uzeo 3ku ili 7icu...
Mislim da nas taj deo treba najmanje da zanima,jer imamo vise izbora da nadjemo auto koji nam se svidja.
Poenta je da su pkatforme prilagodili da lako prave od c segmwnta d segment, SUV... i da imaju sirok asortiman koji je u stvari dubok, a glavna poenta profit sto naravno svi znamo.
Jer tebi se svidja gt, ja ga nikada ne bih uzeo ali bih uzeo x3, x5-6 umesto GT, Pera bi uzeo 3ku ili 7icu...
Mislim da nas taj deo treba najmanje da zanima,jer imamo vise izbora da nadjemo auto koji nam se svidja.
Zasto po svaku cenu morate da sve sto se kaze "lose" za Audi izgovor trazite u slicnim postupcima BMW-a, OK, razumem da vam je BMW uzor ali ne morate bas svaki put.dag81 napisao:Laki, a koji je smisao 5ixe gt i 7ice,ako dele istu platformu?
Lepo rekoh da i BMW ima slicnih modela, pa svaka "kritika" vazi i za BMW, a tvoj primer sa 5GT i 7 bas nema smisla, veoma razliciti automobili. Nemam nista protiv deljenja platformi, to nije isto sto i pravljenje istih automobila. Zapravo nemam nista ni protiv ovoga sto prave 90% isti auto samo ga drugacije zovu, samo konstatujem da su jako slicni i da ne vidim previse poente.
Floyd napisao:Duži je novi...
2cm

- starac vujadin
Stvar je samo da li dva automobila previše liče, imaju previše istih osobina, pa se postavlja pitanja njihovog postojanja. A3 sedan i A4 previše liče i ljudi ih mešaju što je kod Audija čest slučaj i o čemu se ljudi sprdaju i prave šale (..."zašto je Audi omiljeni gateway auto...).
Kod BMW su mi 3 GT i 4 GC previše slični, mada bi mi neki menadžer u BMW verovatno mogao nadugačko pričati uvežbanu priču da oni veze nemaju...stvarno ne vidim svrhu postojanja i jednog i drugog ili recimo preklapanja A5 sportback i A7 u nekim varijantama motora. I ja mešam iz nekih uglova 5icu i 7icu, itd...
Uopšte, ta politika prepoznatljovog indetiteta je doživela svoju degeneraciju. To je Audi uveo još odavno, drugi krenuli da prate (super su mi novi Jaguari, ali i oni su krenuli da liče od napred svi jedan na drugog, npr), a vidim po izjavama novog šefa dizajna da želi sada pošto poto da pobegnu od toga...samo mislim da mu to neće dati tako lako.
Kod BMW su mi 3 GT i 4 GC previše slični, mada bi mi neki menadžer u BMW verovatno mogao nadugačko pričati uvežbanu priču da oni veze nemaju...stvarno ne vidim svrhu postojanja i jednog i drugog ili recimo preklapanja A5 sportback i A7 u nekim varijantama motora. I ja mešam iz nekih uglova 5icu i 7icu, itd...
Uopšte, ta politika prepoznatljovog indetiteta je doživela svoju degeneraciju. To je Audi uveo još odavno, drugi krenuli da prate (super su mi novi Jaguari, ali i oni su krenuli da liče od napred svi jedan na drugog, npr), a vidim po izjavama novog šefa dizajna da želi sada pošto poto da pobegnu od toga...samo mislim da mu to neće dati tako lako.
I prethodne generacije audija su podsećale jedan na drugi pa nije bilo teško razlikovati ih osim ako te automobili ne zanimaju. Sad je samo slučaj da je a3 sedan prvi u nizu novog vizuelnog identiteta na koji će svi sledeći modeli da ciljaju pa se zato pominje kako je isti kao a4. Verujem da će uživo biti podjednaka razlika kao što je bila i ranije.
Razlika je ogromna. Juče sam ih u salonu upoređivao. Baš u bili parkirani jedan do drugog.
- starac vujadin
Ako se na globalnom nivou ljudi šale na račun Audija po tom pitanju onda tu sigurno ima nešto. Mora baš mnogo nekog da zanima Audi da bi besprekorno razlikovao Audije iz svih uglova i daljina.
Meni lično je problem što je to postala globalna pošast.
Meni lično je problem što je to postala globalna pošast.
Vecina kritikuje Audi, a oni bar imaju prepoznatljive farove, svaki model za sebe.
A sad uzmite farove Mercedesovih modela i videcete koliko je astronomska razlika koju pravi Audi, a koju Merc.
Previse ste se okomili na Audi. Ima istine, prvenstveno dizajn karoserije, ali pogledajte C-S kod Merca recimo. A-GLA...itd.
Treba biti ipak objektivan, naci neku ravnotezu izmedju objektivnog i subjektivnog koji god brend "gotivili".
DAG81 sto je pisao za platforme +1 , to je jednostavno zahtev trzista i tako to ide, on je to po meni odlicno shvatio.
A sad uzmite farove Mercedesovih modela i videcete koliko je astronomska razlika koju pravi Audi, a koju Merc.
Previse ste se okomili na Audi. Ima istine, prvenstveno dizajn karoserije, ali pogledajte C-S kod Merca recimo. A-GLA...itd.
Treba biti ipak objektivan, naci neku ravnotezu izmedju objektivnog i subjektivnog koji god brend "gotivili".
DAG81 sto je pisao za platforme +1 , to je jednostavno zahtev trzista i tako to ide, on je to po meni odlicno shvatio.
Dobra sisa zlata vredi.