Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

http://pescanik.net/u-ime-naroda/

Dakle, nedo bog da dobijete otkaz i tužite firmu. Još ako je državna. Ima mi njima da platimo odštetu, a ne oni nama.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

nemoj trojke, lep je dan :srbin:
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Rakhil napisao:Ne znam sta mi je gluplje, da li mladi kustos koji se lozi da je bitan ili novinari koji to sad furaju kao in pricu ili gomila ljudi koja se zgrazava a u zivotu nije cula za kvadrijenale niti ce.
nebitno kustos ili ne, mladi ove zemlje su osvajali mnoga priznanja i u drugim stvarima za koje su svi culi ako za kvadrijenale nisu ( valjda su svi bar za matematiku culi jebiga ), ali je svakako lakse usmeriti narod na farmu i parove, otvarati liftove i nezavrsene mostove i slicno nego bar pokusati nasem prilicno mentalno posrnulom narodu vratiti bar trunku samodostojanstva. ali lakse je glupim i utucenim vladati...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

trojanac napisao:http://pescanik.net/u-ime-naroda/

Dakle, nedo bog da dobijete otkaz i tužite firmu. Još ako je državna. Ima mi njima da platimo odštetu, a ne oni nama.
Eto kako mali Perica zamislja sudstvo. Neko je dobio zadatak da napise rad na temu "kako izbeci isplatu neisplacenih zarada otpustenom radniku" i polozio sa desetkom.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Dragane, ja mislim da je lozenje na sportske uspehe glupo, a oni su daleko popularniji, tako da nije u pitanju opsta prica. Nigde u svetu ovog lika ne bi docekali na aerodromu niti bilo gde drugde i sve bi se zavrsilo na vesti u novinama, nego novine vole da imaju nesto oko cega ce lamentirati a narod jedva ceka da to deli po drustvenim mrezama i da se zgrazava a u pozoriste ide jednom u nikad. Nemoj da se zajebavamo da je drzava kriva ili narod kriv kad nema krivice uopste u ovom slucaju.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

+1
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Niti se moze ocekivati da siromasna i bogata zemlja budu na istom kulturoloskom nivou.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

ok, onda se nismo razumeli, na momenat sam pomislio da je do jaja praviti remake doceka kosarkasa zbog medalje iz 95. a da je ovo sasvim normalno ne spomenuti... jedino sto se necu sloziti je to da se ovakvi i slicni uspesi uopste ne trebaju provuci kroz medije, smatram bas suprotno, a da je ceo clanak i tekst malo preteran, pa jeste...

a kad vec spomenu pozoriste, ja sam se prijatno iznenadio pre neko vece, inace sam opajao skoro sva bg pozorista, neka i po nekoliko puta, ali sam pre neki dan prvi put bio u slaviji, i iako dosta neugledno, bilo je bas puno, a predstava cak nije bila ni medju poznatim pa da kazes navalio narod. ipak postoji jedan krug ljudi koji ne provedu svako vece pred pinkom i hepi tv i dalje, i jako mi je drago zbog toga...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kroz medije treba ne provuci, nego adekvatno predstaviti takav uspeh. Ovde su mediji sljam pa ne bi pisali o uspehu kustosa da nije ovog srceparajuceg "hocemo i mi drzavno finansiranje" pisma. Nista ne sporim oko toga, a pozoriste pominjem u simbolicnom smislu - neka bude balet, izlozba, nebitno. Naravno da ima ljudi koji uzivaju u vrlo specificnim oblicima kulture koji nisu za mase, ali se ne treba loziti da to nekog cini bitnijim ili jednako bitnim u ocima javnosti.
Tekst bi mu cak bio i ok da nije krenuo sa pricom kako eto ostali dolaze nahranjeni i podrzani i finansirani a mi nista. On se ne zalaze u sustini za jednak tretman vec da i on dobije neke pare od drzave. Ok, legitimno, cak i pametno uradjeno marketinski i to sve razumem - ali mi ne pada na pamet da padam na te price.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

dragan napisao:ali je svakako lakse usmeriti narod na farmu i parove, otvarati liftove i nezavrsene mostove i slicno nego bar pokusati nasem prilicno mentalno posrnulom narodu vratiti bar trunku samodostojanstva. ali lakse je glupim i utucenim vladati...
Nije '45. ili '85. pa da je potrebno, odnosno moguće usmeravati narod (nije bilo potrebno ni onda, ali to je druga priča) na ovakve stvari. Narod ima i te kako izbora čime će popuniti vreme, kako će se informisati itd. čak i u doba besparice. Nikako to ne moraju biti Pink ili Happy. Mislim da više nema srhe kuknjava kako je za sve kriva propaganda i slično, već reći istinu, a to je da većina to hoće. Većina je na to navikla, većini se to sviđa, i većini očigledno odgovara takav način života.

Analogno tome, dostojanstvo i samopoštovanje su nešto na čemu se radi i nešto što se održava, a ne nešto što se vraća ili pada s neba.

A i lakše je za vladanje i ceđenje, to svakako.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Crni mrak.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Zar ne beše Apelacioni sud ono najkvalitetnije što imamo u sudstvu? Za sve svinjarije od presuda koje su do sada menjane na Apelacionom, svaki put sam čitao objašnjenja kako je tu propust napravio nadležni sud (loša optužnica, loše formulisana ili obrazložena presuda itd...) a Apelacioni sud su par ekselans sudije koje slovo zakona poštuju do tančina!?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Politička podobnost, a ne stručnost.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

fq400 napisao:
dragan napisao:ali je svakako lakse usmeriti narod na farmu i parove, otvarati liftove i nezavrsene mostove i slicno nego bar pokusati nasem prilicno mentalno posrnulom narodu vratiti bar trunku samodostojanstva. ali lakse je glupim i utucenim vladati...
Nije '45. ili '85. pa da je potrebno, odnosno moguće usmeravati narod (nije bilo potrebno ni onda, ali to je druga priča) na ovakve stvari. Narod ima i te kako izbora čime će popuniti vreme, kako će se informisati itd. čak i u doba besparice. Nikako to ne moraju biti Pink ili Happy. Mislim da više nema srhe kuknjava kako je za sve kriva propaganda i slično, već reći istinu, a to je da većina to hoće. Većina je na to navikla, većini se to sviđa, i većini očigledno odgovara takav način života.

Analogno tome, dostojanstvo i samopoštovanje su nešto na čemu se radi i nešto što se održava, a ne nešto što se vraća ili pada s neba.

A i lakše je za vladanje i ceđenje, to svakako.
Nije 45. ni 85. ali to baš ništa ne menja. Naravno da je moguće usmeravati natod, samo su metode drugacije. A i potrebno je, i postoji svugde samo u različitim oblicima. Ne misliš valjda Da prosečan čovek pravi izbore po svojoj volji...
Odgovori