Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo Giulia
Problem je kvalitet izrade i problemi sa elektronikom.
A Alfu je zamenio A5 SB.
A Alfu je zamenio A5 SB.
Poslednja izmena od Mr.Rotor u 05 Jul 2015, 14:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Re: Alfa Romeo Giulia
U tom slučaju je veoma teško napraviti bilo kakvu paralelu - niti je potrebno.
Kakva bre paralela... čovek kaže da nije bio zadovoljan Alfom a ne da je A5 bolji.
Ja sam hteo da kupi Đulijetu kao zamenu za 147 i razočarao me je kvalitet izrade enterijera koji je gori nego u 147. Auto je prelep, najlepši u C segmentu ali plastikaner jbg.
Ja sam hteo da kupi Đulijetu kao zamenu za 147 i razočarao me je kvalitet izrade enterijera koji je gori nego u 147. Auto je prelep, najlepši u C segmentu ali plastikaner jbg.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ne znam otkud potreba da afirmativno pricas o brendu. Kapiram za konkretan auto, ali brend ne. Da budem precizan, razumem mehanizme koji dovedu do toga (to mi je deo posla uostalom) ali ne kapiram na licnom nivou.
Da sam neki fan Alfe, bio bih strasno razocaran ovim autom. Sasvim je ok objektivno gledano, ali nije Alfa pa da ga jebes. Stoji da je 159 jedan od najlepsih automobila ikad i da je tesko to ispratiti, ali ovo je blam, nadao sam se da ce biti nesto vise. Mozda se potegne argument da trziste ne reaguje na Alfu u svojoj pjur formi pa je namerno razvodnjena ali mislim da to ne stoji i da ce rezultati ovog modela biti sve sem sjajni upravo zato sto vise lici na BMW nego na bilo sta. Smor.
Da sam neki fan Alfe, bio bih strasno razocaran ovim autom. Sasvim je ok objektivno gledano, ali nije Alfa pa da ga jebes. Stoji da je 159 jedan od najlepsih automobila ikad i da je tesko to ispratiti, ali ovo je blam, nadao sam se da ce biti nesto vise. Mozda se potegne argument da trziste ne reaguje na Alfu u svojoj pjur formi pa je namerno razvodnjena ali mislim da to ne stoji i da ce rezultati ovog modela biti sve sem sjajni upravo zato sto vise lici na BMW nego na bilo sta. Smor.
Neće biti teoretske šanse da je pomešaš sa bilo kojim drugim automobilom, a pogotovo ne sa bimerom. Bimer je potpuno isto koliko je i 156. Zapamti gde smo sad stali, pa kad je vidiš uživo, plus kad se sve slegne, ponovo da prodiskutujemo.

O Alfi nikad nije mogao da se stekne pravi utisak samo sa slika. Nakon što se auto vidi uživo i slike se zatim drugačije dožive. Druga stvar, uspešan dizajn se ocenjuje kroz vreme, a ne na prvu loptu. Biće ovo veoma dugo aktuelan i dobar auto. Jedino je pitanje da li će fabrici da ostvari profit, odnosno da li će naći put do projektovanog segmenta. To je jedini kritičan momenat.

O Alfi nikad nije mogao da se stekne pravi utisak samo sa slika. Nakon što se auto vidi uživo i slike se zatim drugačije dožive. Druga stvar, uspešan dizajn se ocenjuje kroz vreme, a ne na prvu loptu. Biće ovo veoma dugo aktuelan i dobar auto. Jedino je pitanje da li će fabrici da ostvari profit, odnosno da li će naći put do projektovanog segmenta. To je jedini kritičan momenat.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
nidza napisao:Neće biti teoretske šanse da je pomešaš sa bilo kojim drugim automobilom, a pogotovo ne sa bimerom. Bimer je potpuno isto koliko je i 156. Zapamti gde smo sad stali, pa kad je vidiš uživo, plus kad se sve slegne, ponovo da prodiskutujemo.
U pravu si, Alfa je kao vino. Najlepsa je kad je cekamo kao polovnjaka

Ali godinama i dalje pleni dizajnom. Zato je jedinstvena. Nikad nece biti kao BMW ipak im manje otkazuju motori, mislim na dizele. E sad jedino da vidimo kola uzivo. I da se vidi enterijer za nas sa malo plicim dzepom.
Jos samo ostaje da se vidi sta ce Fiat izbaciti kao njihov standardni gradski auto i sta ce sa Lanciom, jer se lagano gradi prica.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Gore prikazani koncept iz 2004. je lepši (spreda), jer ima mnogo bolje rešena ova dva otvora na dnu branika.
Ako djulija sa 500 ks bude kostala 60k nova to znaci da ce za 2-3 godine moci da se pazari za 10ak hiljada
Pa ja mislim da na trzistu nece biti bolji odnos evro/ks.

Ako su najavili 90k, tesko da ce kostati 60 

Meni je recimo brera na slikama bila cudna i ruzna sa zadnjim zaobljenim delom, medjutim kad sam je video uzivo to je potpuno drugi se stekne drugi utisak.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ko je najavio 90k? Jedan jedini sajt, još piše u tekstu da Alfa nije im potvrdila cenu. Realno će da bude oko 75k maksimalno.
Nidžo, pa gde stavi 156 restyle belu, lepa kao lutka
Nidžo, pa gde stavi 156 restyle belu, lepa kao lutka

Ako bude 60-70, kupujem je kao polovnjaka za 35 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ova neće brzo da gubi cenu kao što nisu ni GTA modeli u svoje vreme. Ne bi me čudilo ni da je prave u ograničenoj seriji...
Mislim da će 2.0 TBI od 280 ks biti super kupovina kao polovnjak.
Mislim da će 2.0 TBI od 280 ks biti super kupovina kao polovnjak.
Loša ti je matematika.ftj napisao:Ako djulija sa 500 ks bude kostala 60k nova to znaci da ce za 2-3 godine moci da se pazari za 10ak hiljadaPa ja mislim da na trzistu nece biti bolji odnos evro/ks.
156 iz 2004 koji je koštao 25000 je 2009 bio 8000. Za 2 3 godine bi bio minimum 15.
159 iz 2006 je 2011 bio 8000 donja cena, koštao je oko 30000.
Ovaj auto ako bude koštao 90000, slobodno računaj na 25k donje cene, i to samo ako bude padala cena kao i prethodnim Alfama, a ja mislim da za te posebne primerke neće. Možda za ove jeftinije i hoće, ali ako se po jutru dan poznaje (Đulijeta) polovne Alfe su na žalost sve skuplje.
Tapatalk