Grčka
Re: Grčka
A i ima materijala da se obilazi 20-30 godina.
Svako traži ono što mu se sviđa.
Nikolis na Paradisu ne odgovara na emailove, nema slike apartmana... Dve nedelje smo pored njega i još nisam otišao da vidim ponudu.
Inače, kartice i dalje rade i na pumpi i u marketu. Vozila oprana i spremna za put.
TT
Nikolis na Paradisu ne odgovara na emailove, nema slike apartmana... Dve nedelje smo pored njega i još nisam otišao da vidim ponudu.
Inače, kartice i dalje rade i na pumpi i u marketu. Vozila oprana i spremna za put.
TT
Veliki plus ko vrata.Ralee napisao:Generalno grcka i jeste takva zemlja, retko prelepa netaknuta priroda gde svu sva lepa mesta rastrkana, avanturisticki pa moras malo i da se vozis. Mislim da je to mnogo lepsi i imteresantiniji odmor nego biti 10 dana u turskom hotelu.
Ja se zajebao prošle godine za Andaluziju. Jebeš hotele.
Tamo treba uzeti vilu i obrstiti sve restorane u dometu. Za iste pare, realno.
Tapatalk
Heinz ne znam na koji si mail slao, Nikolas je bio deda koji je drzao sve te apartmane pa su posle to nasledila njegova deca koja su dobila po jedan onaj zaseban deo. Apartmani 1 i 2 su od njegove cerke Georgije cija je cerka zavrsila medicinu u Beogradu tako da pricaju srpski. Nisam trenutno kuci ali ti mogu poslati njihov broj ovih dana. Nemoj me drzati za rec ali mislim da je cena bila za jedan apartman za 4 osobe, od 45 do 60-70e u sezoni.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja kartice nikad ni ne koristim u inostranstvu. Samo kes..
Nesto nemam poverenja i imam trip da ce me usinuti sa provizijom.
Nesto nemam poverenja i imam trip da ce me usinuti sa provizijom.
Brzine idu u H-a !!!

- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Stara tema. Ja imam strah da nosim vise od par stotina evra u dzepu. Kartica ako je vezana za namenski racun jeste neka vrsta obezbedjenog novcanika.
Limitirana je visina provizije koja moze da ti stigne opciono za trx u inostranstvu. To recimo radi Rajf, naplacuju 1% za trx u ino.
Ima primera da ti traze vise za placanje karticom ali to to i naglase usmeno (Grci) ili bez blama na racunu (Madjari).
Limitirana je visina provizije koja moze da ti stigne opciono za trx u inostranstvu. To recimo radi Rajf, naplacuju 1% za trx u ino.
Ima primera da ti traze vise za placanje karticom ali to to i naglase usmeno (Grci) ili bez blama na racunu (Madjari).
Svaka banka naplacuje kad placas u inostranstvu.
A sto se tice gledano sa strane prodavca, pogotovo su kriticne kreditne kartice, tu im bas dosta uzmu, tipa 2%, normalno je da se prodavci ograde.
A sto se tice gledano sa strane prodavca, pogotovo su kriticne kreditne kartice, tu im bas dosta uzmu, tipa 2%, normalno je da se prodavci ograde.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nikad nisam platio proviziju a u inostranstvu placam iskljucivo karticama. Da budem precizniji, nikad provizija nije iskazana kao odvojena stavka - ili je zaduzenje tacno koliko sam platio ili je toliko minorno vece da ne vredi pominjati
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
@ftj
Ne govorimo o trgovcima, vec korisnicima kartica.
Banka ima ugovor sa svojim trgovcima i dogovorene visine provizije iz kojih se izdavaocu kartice placa interchange fee.
U toj prici nema korisnika kartice. Korisniku kartice na POS-u moze da se naplati samo optional issuer fee. Desava se da banka naplati ovaj fee samo za jedan tip kartice, a drugi ne. Znam primer
Treca strana price su naknade koje banka naplacuje korisniku kartice, svom klijentu, na ATM mrezi.
Ne govorimo o trgovcima, vec korisnicima kartica.
Banka ima ugovor sa svojim trgovcima i dogovorene visine provizije iz kojih se izdavaocu kartice placa interchange fee.
U toj prici nema korisnika kartice. Korisniku kartice na POS-u moze da se naplati samo optional issuer fee. Desava se da banka naplati ovaj fee samo za jedan tip kartice, a drugi ne. Znam primer

Treca strana price su naknade koje banka naplacuje korisniku kartice, svom klijentu, na ATM mrezi.