Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Pa 1998. je šiptara bilo još manje, pa opet odošmo odande 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pa ti sa Kosova se nabijaju u Beograd pre svega, pored crnogoraca. U pravosuđu su sve sami Srbi sa Kosova, u Tužilaštvu mislim da ih ima 3/5. Ima ih i među sudijama , al ne toliko, ipak je ozibljan posao i nosi dozu odgovornosti, a mora se i znati pravo.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
KAd cujem ove teorije o socijalnom inzenjeringu radi teritorije....
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
A bosanci? Njih zaboravljamo? Pa preplavili su fakultete u vecoj meri od crnogoraca
Brzine idu u H-a !!!

- Rakhil
A znaci od njih ono ne mozes da diplomiras vec godinama? 

I mene su istisnuli iz akademskog obrazovnog sistema, u strukovni obrazovni sistem
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Zbog Danice i jos par njihRakhil napisao:A znaci od njih ono ne mozes da diplomiras vec godinama?

Brzine idu u H-a !!!

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
To nije teorija, već ustaljena praksa vekovima. Gotovo svakoj naciji može da se nađe tako nešto na istorijskom kontu. Samo kada se to radi onda taj narod koji je doseljen mora da ima podršku države, a ne da bude prepušten sam sebi.Rakhil napisao:KAd cujem ove teorije o socijalnom inzenjeringu radi teritorije....
Debela su većina na Kosovu bili odavno, daleko pre 90-ih.90tih šiptari nisu bili većina i da se narod doselio tu ne bi se dešavalo ovo što se danas dešava.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Демографи ... и_МетохијеMr.Rotor napisao:90tih šiptari nisu bili većina i da se narod doselio tu ne bi se dešavalo ovo što se danas dešava.
Poslednja izmena od Floyd u 07 Jul 2015, 15:30, izmenjeno 3 puta ukupno.
- starac vujadin
- Rakhil
Ako je ustaljena praksa vekovima, ne znaci i da to treba raditi po automatizmu, kao sto gotovo svakoj naciji moze da se nadje recimo ropstvo na istorijskom kontu.
Ako neko misli da moze da resava ono sto smatra za problem doseljavanjem ljudi na teritoriju, ja nemam nista protiv da ubedi pomenute ljude da tako treba i da ih licno finansira dok to rade. Drzavu cine i ljudi koje zabole najstrasnije za Kosovo pa je demokratski red da se i njihov stav ispostuje.
Ako neko misli da moze da resava ono sto smatra za problem doseljavanjem ljudi na teritoriju, ja nemam nista protiv da ubedi pomenute ljude da tako treba i da ih licno finansira dok to rade. Drzavu cine i ljudi koje zabole najstrasnije za Kosovo pa je demokratski red da se i njihov stav ispostuje.
Ja mislim da je Vujadin smao hteo.da ti kaze da to nije teorija, vec praksa 
A takodje je realnost i da uspeva.
Sent from my Sony

A takodje je realnost i da uspeva.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Rakhil
Pa i ne oponiram Vujadinu da je to istorijski cesta pojava, dopunjujem svoj prethodno post vrednosnom ocenom te prakse. U konkretnom slucaju, naravno.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
De nisu... ko ti plasira te priče, živo me zanima? majstor za kovanu ogradu?Mr.Rotor napisao:Najbolje da se svi zbijemo u Beograd i neka se okolo dosele šiptari.
90tih šiptari nisu bili većina i da se narod doselio tu ne bi se dešavalo ovo što se danas dešava.

popis iz '91:
Srbija - 9.791.475 ( Kosovo 1.954.747, Uža Srbija 5.824.211, Vojvodina 2.012.517 )
Albanci - 2.177.000 ( 9.2 % )
Stvarno ne znam šta ti čekaš, siguran sam da su ti roditelji bili u "evo samo što nisu" terminu da se nasele 90ih.
Evo taman ti sa svojom decom sutra možeš da kreneš dole

Boringly average, but also perfect for school run mums
- starac vujadin
To što se radilo vekovima ne znači da je dobro, ali ne znači ni da je loše. Kako kad, kako gde. Poenta onog što sam prethodno napisao je da smo to uradili ne bi se razlikovali od prakse mnogih razvijenih država koje su to radile ili rade i danas i toga se ne stide i nemaju kome da se izvinjavaju zbog toga.
Država naravno uvek treba da finansira takve projekte koji su legitimni, dobrovoljni i nenasilni. U istorijiji ima mnogo primera kada se to radilo ne baš potpuno dobrovoljno i ne baš potpuno nenasilno i to ne treba činiti jer je ovo 21. vek ijer nismo tolikomoćni da bi mogli da se kurčimo, ali da smo mogli da to uradimo - mogli smo jer se radi(lo) o našoj teritoriji. Svačiji stav treba da se čuje jer su različite društvene klime. Ali, kada se donese odluka i kada krene to da se radi, onda to treba da bude razrađen projekat, a ne o ruk fazon. Kod nas to nema šanse da se uradi jer je država siromašna, nema snage da se time bavi na duži rok, sistem je koruptivan, vladari nesigurni i slabi, narod razjedinjen, nesiguran i bez samopoštovanja i sve bi se izvrnulo u svoju suprotnost. U Izrealu (npr.) je to stvar koja se uopšte ne dovodi u pitanje da li je ispravna ili nije.
Država naravno uvek treba da finansira takve projekte koji su legitimni, dobrovoljni i nenasilni. U istorijiji ima mnogo primera kada se to radilo ne baš potpuno dobrovoljno i ne baš potpuno nenasilno i to ne treba činiti jer je ovo 21. vek ijer nismo tolikomoćni da bi mogli da se kurčimo, ali da smo mogli da to uradimo - mogli smo jer se radi(lo) o našoj teritoriji. Svačiji stav treba da se čuje jer su različite društvene klime. Ali, kada se donese odluka i kada krene to da se radi, onda to treba da bude razrađen projekat, a ne o ruk fazon. Kod nas to nema šanse da se uradi jer je država siromašna, nema snage da se time bavi na duži rok, sistem je koruptivan, vladari nesigurni i slabi, narod razjedinjen, nesiguran i bez samopoštovanja i sve bi se izvrnulo u svoju suprotnost. U Izrealu (npr.) je to stvar koja se uopšte ne dovodi u pitanje da li je ispravna ili nije.