kapor napisao:I od moje setre od tetke kuma radi u penzionom fondu na lepoj poziciji sa megatrendom, pa tetki nije znala da uradi resenje za penziju vise od 6 meseci.Jos uzela pretmet da se sto pre odradi da tetka ne ceka dugo na penziju.
Koleginica na poslu, završila Union pravni i položila pravosudni. Sudija joj dao da radi presudu, ona uradila. Ja sedim sa sudijom on je zove i kaže: "Dođi Vanja posle da ti objasnim osnovne elemente presude". Ima ih tri, uvod, izreka i obrazloženje(znao sam to na trećoj godini faksa), imaš pelcer, zna se šta ide u koji deo presude, ne možeš da menjaš ništa. Pa lol, ekvivalentno tome da je dobila jednu popunjenu uplatnicu i jednu koju treba sama da popuni.
Sutra će takva da bude sudija recimo, pa će da se desi ko nedavno kada je sudija okrivljenom sabrala kazne za dva dela, pet plus pet i dala mu deset. Da objasnim ako neko ne zna, kazne zatvora se ne sabiraju metodom kulminacije nego aproksimacije, tako da 2 i 2 nikad nisu 4 nego manje i to je recimo jedna od osnovnih stvari u pravu generalno.