Comi napisao:Gledao sam nekoliko testova gde su poredjeni razni pogoni 4x4, tj razlicitih proizvodjaca.
Mogu da vam kazem da quatro uopste ne odskace od jednog xdrive ili 4matic-a, Subarua....
Ne znam cemu potenciranje.
Ok, 4x4 i to je to.
Nekada jeste bila razlika, medjutim sada svi znaju da naprave kvalitetan 4x4 i nema tu osnove za favorizovanje nekog pogona.
Quattro jedino sto ima tu neku tradiciju i trkacki pedigre zbog uspeha na reliju (upravo zbog Quattra) ispred Mercedesovog i BMW-ovog 4x4 pogona, pa se onda to koristi u marketinske svrhe. U praksi, sve su to vrhunski pogoni za koje krajnji korisnik tesko moze osetiti realnu razliku a svaki odradjuje posao odlicno.
Jedina inovacija koja mi se svidja jeste taj sportski diferencijal na Quattro, kada sam video snimke na koji nacin funkcionise. Medjutim, isto to jedan Subaru ima jos poodavno...
A najsmesniji su mi oni testovi 4x4 pogona kad jedan od premiju sa zaglavi pa onda dodje drugi premijum i prodje prepreku kao od sale. A takvih stelovanih testova ima na sve tri strane, al uvek ima naivcina koji i u to veruju...
Naravno, sve ovo se odnosi iskljucivo na limuzine i SUV koji nisu predvidjeni za ozbiljniji off road. Vec za ozbiljnije stvari mislim da Range ipak nudi nesto ozbiljnije od ostalih.