AUDI - Vorsprung durch Technik

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Re: AUDI - Vorsprung durch Technik

Post od Comi »

Pa Outback je tako nesto ako se ne varam.
Dobra sisa zlata vredi.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

On je karavan. Mada zavisi od potreba kupaca i kolicine istih, ako procene da ih ima dovoljno napravice i neki kabrio allroad, svasta se izmislja danas. I ovako postoje meni licno besmislene klase, cak i taj A6 allroad, a kamoli A7. Nit izgleda, nit ima offroad sposobnosti SUVa, nit se moze voziti sportski kao A7/S7, nit je praktican kao karavan, bukvalno sve najgore skupljeno u jedan auto, a eto Goblinu sve potrebno u jednom.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Pa postoji karavan allroud :)
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

A6 allroad moze poniziti mnoge kvazj terence, tj. Suvove, koga ne mrzi neka gugla, jedini je car based SUV ili crossover (kako ga gde klasifikuju) koji je prosao cini mi se land roverov off road test poligon.

Tako da duboki naklon za a6 allroad.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:Za tako nešto mora povišen klirens kako god okreneš. A to na limuzini izgleda katastrofa. To čak ni Subaru ne pravi :D a oni su izmislili kategoriju :)
Zato i postoji vazdusno ogibljenje koje kod A6 Allroad dolazi u standardnoj opremi, pa vozac moze da ga spusti na klasican limuzinski klirens i da mu ukruti ogibljenje tako da mu vozne osobine na asvaltu budu vrhunske, a opet moze da ga podigne iznad proseka, a posto jos poseduje i neke najosnovnije offroad karakteristike (zastite, ojacanja, nekoliko sistema...) onda moze da posluzi upravo u one svrhe koje sam pomenuo: makadam po potrebi, otezani zimski uslovi, los put, prelazak preko neke prepreke ili ivicnjaka, prilikom parkiranja opet sigurnost da taj ivicnjak nece ostetiti branik....
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ivan napisao:A6 allroad moze poniziti mnoge kvazj terence, tj. Suvove, koga ne mrzi neka gugla, jedini je car based SUV ili crossover (kako ga gde klasifikuju) koji je prosao cini mi se land roverov off road test poligon.

Tako da duboki naklon za a6 allroad.

Послато са GT-N7100
Ne volim karavane ali A6 Allroad mi je cudoviste od auta koje bi vrlo rado vozio.
Vozio sam ga vise puta i odusevljava me bas ta cinjenice sto za volanom uopste ne osecam da sam u autu koje je sposobno za bilo kakav off road, kao da vozim klasicnu limuzinu sa vrhunskim performansama, a opet ako zatreba i nesto vise on je spreman.
I drugar koji je vlasnik tog A6 Allroad-a (posto on sa njim cesto i skrene sa puta, ima nekakvo etno selo u cukama...) kaze da su mu offroad sposobnosti bolje cak od vecine SUV automobila posto je pre njega posedovao Tuareg i X5...

Kako ce sve to uklopiti u limuzinama sa sportskom linijom kupea, to je tesko predvideti ali ja ocekujem bas puno. Moze to biti izuzetno interesantan koncept i auto.

Bas kada bi gledao tu katgoriju auta, da dobijem visokoluksuznu limuzinu sa allround sposobnostima a opet ozbiljnim performansama i udobnoscu, opremom.... tesko je naci konkurenta jednom A6 Allroad 3.0Bi-TDI
Ima ih ali svakom fali nesto da bi ga ispratio, ili je daleko sporiji i sa daleko losijim vozim karakteristikama na asvaltu, ili nije dovoljno luksuzan, ili nema bas tako bogatu ponudu opreme....
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Dosta tih allroad voze po Austriji i Sloveniji i pitao sam se koji moj ce njima to. Medjutim uvati nas neka snezna oluja u Sloveniji pre koju godinu, auto put blokiran, svi mile, a oni su samo sibali, i po koji dzip. Mnogo dobar auto za predele kao sro su alpi.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

goblin napisao: Naravno, sve ovo se odnosi iskljucivo na limuzine i SUV koji nisu predvidjeni za ozbiljniji off road. Vec za ozbiljnije stvari mislim da Range ipak nudi nesto ozbiljnije od ostalih.

Ovo je tata igrice (uz još par njih):

Slika

A Allroad sigurno nije bolji od Tuarega za offroad.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Mnogo moćan auto.

G klasa je neupotrebljiva za normalne puteve. U krivini je kao šporet.

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja ne vidim kako taj Allroad moze imati bolje offroad mogucnosti od suva?
Sta on to tehnicki ima, da ga cini boljim, osim osecaja u dusi fanova?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Po meni ubedljivo najsvestranija klasa auta.

Porodicni covek sa 2-3 dece kojem treba dobar prtljaznik, a isti auto zeli da koristi i za posao, pa sa istim autom da se ponosno pojavi na sastanak u nekom ekskluzivnom hotelu, pa zeli da uziva u luksuzu, savremenoj tehnologiji, bogatoj opremi.... pa zeli sa istim autom da skokne do vikendice na selu, pa na zimovanje gde moze da ga zadese otezani uslovi, pa na dalek put gde mu treba udobnost.....
Jednostavno je tesko zamisliti svestraniju klasu.

Mogu da im pariraju samo vozila iz SUV segmenta ali i ona imaju neke svoje specificnosti koje ne prijaju svakome (meni prvom) kao sto je visoka pozicija sedenja, tezina koja se oseca kod svakoga, udobost koja nikako ne moze da se meri sa limuzinama, vozne karakteristike koje opet ne mogu da pariraju limuzinama, sklonost ka karakteristicnom ljuljanju i propadanju prednjeg dela prilikom ekstremnije voznje, tezi pristup krovnom koferu.....
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pa možda i nije bolji od suv-a ali je all-in-one vozilo.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Pretera ga lagano.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Mr.Rotor napisao:

G klasa je neupotrebljiva za normalne puteve. U krivini je kao šporet.

Ih da vidiš šta je Defender tek :)
Poslednja izmena od HKS u 09 Jul 2015, 22:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

G klasa je odlican auto, mada mi je range tu uvek bio bolji. Bila je neka prica o nekim poljacima koji su obisli svet u volvou xc70. :D
Odgovori