AUDI - Vorsprung durch Technik

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: AUDI - Vorsprung durch Technik

Post od Ji 4Tze »

Geza napisao:Postavio sam sliku Volvoa S60 Cross Country, ali niko nije registrovao... Povišena limuzina sa pogonom na svim točkovima i nekom vrstom zaštite karoserije sa donje strane. Inače koncept nije nov, AMC je probao to pre mnogo godina.
http://amceaglesden.com/history1984/
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... id=1014075

Slika

Gde im je karavanska verzija, to je V60?

Da, zapravo, jedini luđi od Subarua je Volvo :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

quattro funkcionise po drugacijem principu od xdrive-a i to sto u jednoj situaciji teze izadje ne znaci da nece u nekoj drugoj situaciji lakse proci, dakle nije bas tako jednostavno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Zlajo, ti si baš objektivan lik koliko vidim, baš mi je drago kad neko takav dođe na forum. Nije sada da ovo pišem što se znamo van foruma (nismo nikada pričali o autima toliko, uvek se nešto drugo zezamo), ali vidim da u jednoj temi kudiš bmw, u drugoj audi, u trećoj mercedes, baš volim kad vidim tako nekoga na forumu, a u poslednje vreme novi članovi kao da su poslati ovde da smaraju o istim modelima non stop do beskonačnosti i nazad.

Vezano za quattro, slažem se sa ftjom. Verujem da sam jedan od retkih koji je ovde prešao desetine hiljada km sa više različitih 4x4 sistema i razlike su zanemarljive. Jedva čekam zimu da vidim kakav je evo, čuo sam da je snow mod osetno bolji od običnog 4x4 moda, ali nisam probao pa neću da garantujem.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Inače, uopšte se nisam ni blizu osvrnu na sam sistem 4x4 kako radi već kako je vozilo (Outback u ovom slučaju) udobno a to Subaru rešava na nivou mehanike. Zato sam hteo da vidim i uporedim Audi to rešava elektronikom i vazduhom.

I pokušavam da zamislim koje bi to Audi predstavništvo dalo na ovakav test 3-4 Allorad-a :kezo:

https://www.youtube.com/watch?v=lMe6RwF-tUc

je l može neko od Audi ljubitelja da nađe ovako neku fotku? Ili sličnu, podvozja

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Mislim da je i quattro mehanika.

A kačili smo video...

https://www.youtube.com/watch?v=2e2SnzVNNtM
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Zaista se ne razumem u te 4x4 sisteme i konkurente i tehnička rešenja, ali ja bi se smorio da imam 4x4 i da ovoliko gasiram auto po ovoj barici a da se on jedva pomera iz mesta. Jedino ako su mu neke letnje ćelave gume. U tom slučaju ne znam šta hoće da pokaže ovim klipom, kako je quattro sranje i jedva se pomera u 2cm blata? Nemam ništa protiv Audija, čak sam vagenovac u suštini.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

@Ji 4Tze, sta konkretno pokusavas da dokazes?

Kao prvo, Outback nije u istoj klasi sa Allroad!
Drugo, svaki proizvodjac koristi svoje sisteme i tehniku da dodje do zeljenog cilja. To sto je tebi Subaru sa mehanickim ogibljenjem bio udoban je super, ali kada se provozas u A6 Allroad sa full comfort sedistima sa ventilacijom i masazom, sa podesenim vazdusnim ogibljenjem na Comfort mod, onda ces steci novi parametar udobnosti u toj klasi. A da ne spominjem konkretne prednosti vazdusnog ogibljenja gde u sekundi mozes menjati karakter vozila u odnosu na potrebe, da li se vozis +200km/h auto putem, da li se vozis planinskim putevima sa puno ostrih krivina, da li se vozis po makadamu i tezim uslovima... sve mozes da podesis i prilagodis. Alternativa za to jednostavno ne postoji. ;)

Sto se tice testova, pa imas na netu koliko hoces klipova i testova Audija A6 Allroad u nista blazim uslovima od ovog testa koji si kazakacio. I dalje ne znam sta pokusavas da dokazes?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nisi dovoljno vozio po blatu :) Ovo je sasvim ok ponasanje za ove uslove. Ukratko fora sa quattrom je da ne stanes jer ce tesko krenuti iz mesta dok ce se tu x-drive i haldex bolje snaci ali ce zato i pre stati.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Imam dosta predjenih kilometara sa Quattro pogonom na vise svojih bivsih automobila (A6, A8, S8).
Za moje potrebe koje ukljucuju odlazak na skijanje, voznju po otezanim uslovima, blazi offroad (makadam)... sve je funkcionisalo savrseno.
Tako da bi trebalo da u jednom Allroad modelu sa sportskim diferencijalom na Quattro pogonu (sto ja nisam imao) i nekom blazom offroad opremom... sve to trebalo da bude na jos visem nivou.

Problem je sto neki ljudi misle da je 4x4 pogon svemoguc, da je svaki 4x4 sposoban za ozbiljan off road, da ti pored 4x4 nisu potrebne adekvatne gume, adekvatna tehnika voznje.... vec da je taj 4x4 svemoguc. A to je zabluda.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kvatro je zakon. Za njega ti ne trebaju zimske gume. Dovoljne su i letnje ćelave :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Gobline, za te stvari koje radis je svejedno koji je 4x4.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

AcaKayak napisao:Gobline, za te stvari koje radis je svejedno koji je 4x4.
Pa nije bas svejedno, varijante gde imas pogon samo na jednoj osovini a druga se pali samo po potrebi naspram sistema koji su permanentni 100% u svim uslovima i imaju mogucnost prebacivanja do 100% snage na jednu osovini, pa cak i prebacivanje snage sa levog na desni tocak i obrnuto... ipak se oseti razlika u otezanim uslovima.
Ali se potpuno slazem da ce svaki od reprezentativnijih sistema pruziti sve sto je potrebno i se ne moze osetiti neka znacajna razlika izmedju takvih sistema.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Znaci svejedno.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ