Jbt, gde god da kreneš - radovi i gužve...i zaista, interesuje me da li od tih "menadžera" u firmama koje izvode radove ima imalo grama mozga????
Prošle subote sam išao na selo, krenuo oko 11.30...nije mi nešto posebno smetala vrućina, ali opet, setih se ove teme i rekoh - vala, neću putovati danju, nema šanse.....
Do Batocine su radovi na tri mesta, kod Mladenovca su prvi i prave se jako velike kolone. Dva puta sam prolazio u toku nedelje, srecom rano ujutru, a u povratku je vec bio haos i kolone od par km.
Jutros sam poslao auto za Sofiju, vec se gomilala kolona, ali su krenuli jako rano, pa su se izvukli.
Na granici sa Bugarskom, na Gradini je bio haos, cekalo se dva sata, jer smo em mi cigani, em Bugari.
Naplatna rampa za NS je klasican haos. Svi sa tag-ovima za ENP su debili. Poslao sam mail Putevima, zivo me zanima kako i da li ce da obrazloze. Pre dva dana sam prosao za 15ak minuta, juce je vozac cekao 45 min, jer su sve rampe pustili za naplatu u kesu, a ENP mo's da koristis samo da ih gadjas.
Jebiga, nista nisu uradili, i dalje smo banana drzava. Bolje da su ostavili rupe al da nema zastoja.
Nikada necemo stici ni Hrvatsku, a kamoli neku uredjeniju zemlju, posto se kod nas asflatira brza traka u 3 popodne, vikendom, u sred letnje sezone.
Mi se napravili pametni pa krenuli u 12 nocu jer racunam tad ljudi ne vole da voze i naletim na seobu naroda sto rece vulin. Sveukupno nesto preko 2 sata cekanja na granicama, ukupno 13 sati i 15 minuta bg-lefkada. Vise nikad takav put bez spavanja na pola.
Sve zavisi od datum i dana u nedelji.. Ja sam krenuo u utorak ujutru oko 5h.. Makedonsku granicu sam prosao za 15min, Grcku za 20min.. I nigde ni jedan zastoj na putu.. Naravno da su vikendi uvek udarni..
Ako bi neko preko Bugarske, ja danas bio. Kolona Turaka na putu do granice zamalo da me pokoleba da se vratim, al kako nismo decu vodili, rekoh, aj da probamo pa sta bude. Za divno cudo, nas punkt smo prosli za nesto vise od 15 minuta a bugarski za skoro duplo manje. A u povratku, stizemo do bugarskog, radi samo jedan! Al nigde guzve, prodjosmo za 5 minuta. Stizemo do nasih, dve kolone od po desetak vozila. Opet nam je trebalo oko 15 minuta. Iako se moze reci da smo i kod nasih brzo prosli, s obzirom na sezonu i subotu, nije mi jasno zasto se kod Bugara prolazi tri pita brze.
Znam da nije grcka ali da ne otvaram novu temu jer je isto u pitanju grcka drzava.
Da li je neko bio nekad na kipru. Vidim da iz beograda mogu da se nadju povoljni povratni letovi do Larnake (oko 100e). Kakvo je to mesto? ima li plaza? da li je skuplje u odnosu na grcku?