PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: PayPal

Post od member »

Kod koje banke je najbolje uzeti karticu za plaćanje preko neta i za registraciju na PayPal? Bez popratnih mesečnih troškova itd. Ne treba mi tekući, ni devizni, ma ništa. Samo kartica!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kako zamisljas karticu za placanje preko interneta koja nema devizni racun za koji je vezana? Sa cega onda placas?

Intesa daje Visu Internet dzabe, to je najprostija moguca kartica za imati i limitirana je samo na net. Sledeci korak je Visa Electron sa kojom se moze i placati u inostranstvu, i isto bi trebalo da je dzabe, koliko se secam.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Jeste i Electron je dzaba. Koristis onoliko koliko imas na racunu. Mozes i onom Inspire ali ti treba uredja koji se placa 1000 dinara.
Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Rakhil, ne zamišljam pošto znam da funkcioniše u nekoliko zemalja, pa čak i u BiH - debitna Visa kartica koja nije vezana ni za jedan tvoj račun, nema troškove izdavanja kartice, nema mesečnih troškova. Uplatiš na tu karticu koliko želiš da trošiš, i to je to. Znam, zvuči skoro neverovatno ali ipak postoji. Imam 3 takve, ali svima je istekao rok važenja od 2 godine pa sam misli lo da nešto slično postoji i u Srbiji :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

member napisao:Kod koje banke je najbolje uzeti karticu za plaćanje preko neta i za registraciju na PayPal? Bez popratnih mesečnih troškova itd. Ne treba mi tekući, ni devizni, ma ništa. Samo kartica!
Erste Poklon kartica.Nema odrzavanja,uplacujes na dinarski racun,karticu dobijes odmah.Mane su sto nema eBanking.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Shone STI
Reactions:
Pridružio se: 07 Nov 2012, 11:59
Garaža: Subaru Impreza WRX STI

Post od Shone STI »

Rakhil napisao:Kako zamisljas karticu za placanje preko interneta koja nema devizni racun za koji je vezana? Sa cega onda placas?
Lepo imas dinarski racun I paypal ti obracunava odma u dinarima kada kupujes na internetu sve sto je u stranoj valuti odma ti konvertuje u dinare

I ja koristim erste poklon karticu I zadovoljan sam
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ispravicu se, mislio sam na racun uopste, posto si napisao da hoces samo karticu. Isto sranje, mora neki racun, s tim da se devizni sigurno vise ispalti zbog kursa. Npr, PayPal kad racuna u dinarima, kurs je nenormalan.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Milos napisao:
member napisao:Kod koje banke je najbolje uzeti karticu za plaćanje preko neta i za registraciju na PayPal? Bez popratnih mesečnih troškova itd. Ne treba mi tekući, ni devizni, ma ništa. Samo kartica!
Erste Poklon kartica.Nema odrzavanja,uplacujes na dinarski racun,karticu dobijes odmah.Mane su sto nema eBanking.
Ako nema ebanking, kapiram da onda moraš da odeš do banke da bi saznao verifikacioni kod koji PP šalje kad se registruješ? To je malo cimanje.

Lakše je onda kod bance intesa, a isto je bez održavanja.
Korisnikov avatar
Shone STI
Reactions:
Pridružio se: 07 Nov 2012, 11:59
Garaža: Subaru Impreza WRX STI

Post od Shone STI »

Nije nenormalan kurs nego paypal uzima proviziju 4%
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

PayPal obracunava evre po kursu od otprilike 123 dinara ako ostavis u lokalnoj valuti. Kad sam prebacio da transakcije idu u iskazanoj valuti, tj evrima, iznosi su U EVRIMA bili oni koje prodavac navodi a U DINARIMA veci. Ne pricam napamet, provizija na PP nema veze sa time koliko se racuna konverzija valuta.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

member napisao:Rakhil, ne zamišljam pošto znam da funkcioniše u nekoliko zemalja, pa čak i u BiH - debitna Visa kartica koja nije vezana ni za jedan tvoj račun, nema troškove izdavanja kartice, nema mesečnih troškova. Uplatiš na tu karticu koliko želiš da trošiš, i to je to. Znam, zvuči skoro neverovatno ali ipak postoji. Imam 3 takve, ali svima je istekao rok važenja od 2 godine pa sam misli lo da nešto slično postoji i u Srbiji :)
Pisali smo o ovoj temi više puta i uvek zaključimo da je najbolje uzeti Visa Electron kod Intese. Osim interneta možeš da je koristiš i za bilo šta drugo, uz nju dobiješ i regularni devizni račun na koji neko npr. može da ti uplati novac, imaš ebanking, i sve to je potpuno besplatno - nema ni troškova održavanja, ni depozita.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

S tim da mislim da ne može neko da ti uplati pare jer su meni pri svakoj uplati tražili LK na uvid.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Da, direktno na racun mora licno, kad god sam porucivao za nekog nesto morao sam da idem da se uplati...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

A? :) Meni su uplatili u inostranstvu novac putem SWIFT naloga upravo na taj račun i nije bilo problema. Tj. nalog je stigao u Intesu, a onda sam ja pokazao LK i popunio neki formular da bi iznos legao na račun.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

To se klasifikuje kao priliv iz inostranstva, nije uplata u zemlji. Ne moze recimo tvoj ortak da ode u banku i uplati tebi 100 evra na racun ako nema ovlascenje, jer imamo nesto iz pakla sto se zove zakon o deviznom poslovanju.
Odgovori