Crna Gora kolima
Re: Crna Gora kolima
Mislim da ipak potcenjujes kakva je to vrlet.
Projekat finansiraju i izvode kinezi, nije to tender za nabavku tonera u jkp pogrebno pa da direktor namesti svom zetu zaradu od 200 evra.
Projekat finansiraju i izvode kinezi, nije to tender za nabavku tonera u jkp pogrebno pa da direktor namesti svom zetu zaradu od 200 evra.
A i samo crni toner im treba 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
@Ftj
Mislim da ipak ne potcenjujem. Dobro poznajem dobar deo terena kud ide trasa u CG. A dobro poznajem i teren u Gorskom Kotaru i Dalmaciji. Nema trika da tu bude realna razlika 15 miliona po km u odnosu na Hr AP. Ja ne vidim šta to košta puta 3, osim korupcije. Ni Kinezi nisu sveci, čisto da se zna. Vole i oni lovu ispod stola. Bilo je više dokaza o tome. A što se tiče radova, ni tu nisu baš pouzdani. Kinezi su u Poljskoj napustili gradilište na AP, iako im je sve bilo plaćeno unapred, a oni podizvođačima nisu platili ništa.
Mislim da ipak ne potcenjujem. Dobro poznajem dobar deo terena kud ide trasa u CG. A dobro poznajem i teren u Gorskom Kotaru i Dalmaciji. Nema trika da tu bude realna razlika 15 miliona po km u odnosu na Hr AP. Ja ne vidim šta to košta puta 3, osim korupcije. Ni Kinezi nisu sveci, čisto da se zna. Vole i oni lovu ispod stola. Bilo je više dokaza o tome. A što se tiče radova, ni tu nisu baš pouzdani. Kinezi su u Poljskoj napustili gradilište na AP, iako im je sve bilo plaćeno unapred, a oni podizvođačima nisu platili ništa.
Pola auto puta ili ceo profil? I od kada je ta cena, to je odavno izgradjen put? Koliko je u sadasnjim eurima cena?member napisao:Kojih crnih 20miliona/km!
U Hrvatskoj je prosečna cena AP koji se radio od Karlovca za Rijeku bila 5miliona eur..
Ta deonica se bese gradila prvo kao poluatoput pa onda prosirivala. Pocela gradnja autoputa jos u drugoj polovini 70tih u SFRJ, bse.
Nisam odavno isao ali koliko se secam nije nista posebno gradjevinski zahtevna, nema tunela, nema klisura.
Samo pitam jer ne znam, deluje mi kao izuzetak ta cifra u odnosu na slicne autoputeve i cifre koje se pominju pri njihovim gradnjama.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Tema je Crna Gora kolima pa da ne idemo dalje u off topic. Prebacićemo u odgovarajuću temu pa ćemo nastaviti.
From HTC wia TT
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Od Zlatibora preko Tare-Bajina Basta-Ljubovija-Mali Zvornik-Loznica 4 sata putovanja.
Do Bajine Baste i nekako,a od B.Baste do Ljubovije onako,a od LJUBOVIJE DO LOZNICE NIKAKO.U odlasku mala se vec ispovracala kod Zvornika.Prava off road voznja.
Jednostavno 80% puta je u zakrpama,pregibima,nagibima,prevojima.Drnd-dum-tras.Zeludac izlazi na usta na 60 kmh.
70 kmh je dobro za razbijanje auta i kamena u bubregu.
40-45 kmh je varijanta bez povracanja i unistavanja auta.
Zakljucak LOznica-Bajina Basta-NIKAKO.Za izbegavati.Bolje i Bosnom preci na Sepku kod Loznice,pa opet se vratiti U Srbiju kod LJubovijie,pa do Baste nekako polako.
Taj put je radjen pre 40 godina i ostale su samo zakrpe na 80% puta.
Cak i put preko Tare i Kremne pocinje da popusta.
Inace Prijepolje-Jabuka-Pljevlja-Zabljak-Niksic-Podgorica.Hmm put koji su mnogi predlagali zbog lepote predela na Zabljaku je po meni za IZBEGAVATI porodicnim ljudima sa malom decom do 2-3 godine.Tj decom koja ne smeju piti nista protiv mucnine.Ispovracali smo se i na Jabuci.KRivina,serpenitna,malo pravo preko Zabljaka,pa kod Šavnika da se useres od krivina.
Stvarno ne razumem zasto se taj put forsira preko Zabljaka.
Zbog predela? Livada ko livada...
Kanjon MOrace je malo dete i odmor u odnosu na iznudjen prelazak preko Jabuke(zbog odrona na Slijepac mostu).
Do Bajine Baste i nekako,a od B.Baste do Ljubovije onako,a od LJUBOVIJE DO LOZNICE NIKAKO.U odlasku mala se vec ispovracala kod Zvornika.Prava off road voznja.
Jednostavno 80% puta je u zakrpama,pregibima,nagibima,prevojima.Drnd-dum-tras.Zeludac izlazi na usta na 60 kmh.
70 kmh je dobro za razbijanje auta i kamena u bubregu.
40-45 kmh je varijanta bez povracanja i unistavanja auta.
Zakljucak LOznica-Bajina Basta-NIKAKO.Za izbegavati.Bolje i Bosnom preci na Sepku kod Loznice,pa opet se vratiti U Srbiju kod LJubovijie,pa do Baste nekako polako.
Taj put je radjen pre 40 godina i ostale su samo zakrpe na 80% puta.
Cak i put preko Tare i Kremne pocinje da popusta.
Inace Prijepolje-Jabuka-Pljevlja-Zabljak-Niksic-Podgorica.Hmm put koji su mnogi predlagali zbog lepote predela na Zabljaku je po meni za IZBEGAVATI porodicnim ljudima sa malom decom do 2-3 godine.Tj decom koja ne smeju piti nista protiv mucnine.Ispovracali smo se i na Jabuci.KRivina,serpenitna,malo pravo preko Zabljaka,pa kod Šavnika da se useres od krivina.
Stvarno ne razumem zasto se taj put forsira preko Zabljaka.
Zbog predela? Livada ko livada...
Kanjon MOrace je malo dete i odmor u odnosu na iznudjen prelazak preko Jabuke(zbog odrona na Slijepac mostu).
Mi idemo u septembru u Herceg Novi,imamo dete od 2 godine,uopste ne znam kojim putem krenuti ,citajuci predhodni post bas se dvoumim,hteli smo preko Zabljaka, 

Prvi put am išao preko Žabljaka sa detetom od godinu ipo i ništa se nije desilo. Čak je u povratku imala stomačni virus ali nije povraćala.
Ove godine ima pet i kusur godina i na istom tom putu ka moru je povraćala odmah posle Pljevalja i na pentranju na Žabljak. To sam pripisao lošoj hrani koju je pojela pred put.
U povatku je počela da kuka kako je boli stomak na krivinama ka Šavniku. Tada sam shvatio da su krivine problem. Promenio stil vožnje, prestao da se zalećem i kočim ko manijak, krivine prolazio mnogo tečnije i sporije i dete je spavalo do Beograda.
Zaključak - uz vožnju prilagođenu detetu slobodno preko Žabljaka.
Ove godine ima pet i kusur godina i na istom tom putu ka moru je povraćala odmah posle Pljevalja i na pentranju na Žabljak. To sam pripisao lošoj hrani koju je pojela pred put.
U povatku je počela da kuka kako je boli stomak na krivinama ka Šavniku. Tada sam shvatio da su krivine problem. Promenio stil vožnje, prestao da se zalećem i kočim ko manijak, krivine prolazio mnogo tečnije i sporije i dete je spavalo do Beograda.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ko vozi laganica i smetaju mu krivine, moze preko kanjona Morace, ali ni tu nisu krivine bezazlene za decu koja pate od mucnine. Bosna ista prica, super put dok ne dodjes do Foce i Tjentista gde opet svi povracaju. Ja bih uvek isao manje opterecenim putem i vozio laganije gde su krivine.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Pojedina literatura navodi da se mucnina pri voznji razvija kod dece preko 2 godine starosti....Ko ce ga znati...Paja napisao:Prvi put am išao preko Žabljaka sa detetom od godinu ipo i ništa se nije desilo. Čak je u povratku imala stomačni virus ali nije povraćala.
Ove godine ima pet i kusur godina i na istom tom putu ka moru je povraćala odmah posle Pljevalja....
U svakom slucaju,kuda god,samo lagano kroz krivine.Nije isto drzati volan i sedeti na zadnjem sedistu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U septembru su generalno manje opterećeni putevi tako da je bitno samo voziti laganije i ne bi trebalo biti problema.
From HTC wia TT
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Jedne godine sam toliko polako vozio zbog povraćanja, da su mi šleperi natovareni šljunkom svirali da se pomerim 

Možda je i do navike. Od kad se rodio klinac je u kolima, Košutnjak i Avala su kao trening
Rudnik, Tara, nikad problem, Šavnik nisam vozio.

Ja nisam imao problema dok sam vozio Punto. U busu su krivine mnogo neprijatnije za putnike ako forsiram.
U Puntu je mala prespavala i Žabljak i Šavnik.
U Puntu je mala prespavala i Žabljak i Šavnik.
sklonost ka mucnini i povracanju u voznji je jako individualna stvar... pre par godina kad sam isao za boku preko zlatibora, zabljaka i savnika, zena je u rs-u spavala ceo put bg-zlatibor bez problema... zabljak-savnik sam odvozao 4 puta radi voznje i svaki put je bilo super i bez ikakvog pomena povracanja muke i slicno... isli bi jos dve ture da smo imali vremena
jedan jedini put kad sam stao da saputnik dodje sebi je bilo preko debelog brda, i to je bilo samo da se malo predahne za ekipu sa zadnje klupe, isto bio rs-om, znaci nikakva penzija voznja...
kontam da je bas zajebano kad vozis nekoga ko slabo podnosi put...

jedan jedini put kad sam stao da saputnik dodje sebi je bilo preko debelog brda, i to je bilo samo da se malo predahne za ekipu sa zadnje klupe, isto bio rs-om, znaci nikakva penzija voznja...
kontam da je bas zajebano kad vozis nekoga ko slabo podnosi put...